Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte
Pārtikas produktu tehnoloģija Otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības
Programmas direktors: Evita Straumīte
Akreditēts: 14/12/2022-15/12/2028 Licenzēts: 21/03/2007-15/12/2028
2.2. Galvenā(-s) studiju joma(-s)
Inženierzinātnes – inženiergrafika, siltumtehnika, aukstumtehnika, elektrotehnika, celtniecības pamati, automatizācija; pārtikas produktu ražošanas procesi, iekārtas un tehnoloģijas; ekonomika un uzņēmējdarbība pārtikas rūpniecībā
4.2. Programmas prasības (kvalifikācijas iegūšanas nosacījumi utt.)
- Mērķis - sagatavot pārtikas un dzērienu tehnologus, sniedzot tiem kvalitatīvu augstāko profesionālo izglītību, lai tie spētu vadīt, plānot, organizēt, kontrolēt un pilnveidot tehnoloģiskos procesus pārtikas un dzērienu ražošanas uzņēmumos. Studiju rezultāti: spēj integrēt iegūtās fundamentālo un vispārizglītojošo studiju kursu zināšanas ar pārtikas produktu ražošanu saistītās jomās; spēj demonstrēt vispusīgas teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas pārtikas ražošanā inženiertehniskajos risinājumos, jaunu produktu attīstībā un kvalitātes uzraudzībā; spēj apkopot, sistematizēt un analizēt ar ražošanu saistītus rādītājus, skaidrot un sniegt pamatotus risinājumus; spēj integrēt zināšanas par jaunākajām tendencēm pārtikas ražošanā un ar to saistītajās jomās, pilnveidojot ražošanas procesu un to uzraudzību; spēj sadarboties, strādāt komandā, organizēt un vadīt citu darbinieku darbu; spēj patstāvīgi formulēt uzdevumus ražošanas darbiniekiem, vadot un uzraugot ražošanas procesus; spēj integrēt dažādu jomu zināšanas produktu ražošanā un kvalitātes sistēmu izstrādē un uzraudzībā; pielietot iegūtās zināšanas un prasmes produktu ražošanas procesu organizācijā, produktu iepakošanā un kvalitātes nodrošināšanā; spēj objektīvi izvērtēt un izmantot jaunāko informāciju pārtikas produktu ražošanā jaunu produktu izstrāde vai esošo optimizācijā; orientēties likumdošanas nostādnēs, normatīvajos dokumentos un kvalitātes sistēmās, drošas un nekaitīgas pārtikas ražošanai; ievērot darba drošības noteikumus, izvērtēt profesionālās darbības ietekmi uz vidi un sabiedrību.
Kredītpunktu sadalījums pa semestriem un daļām (A-obligātā, B-specializācijas izvēle, C-brīvā izvēle)
Pilna laika
Daļa 1-sem. 2-sem. 3-sem. 4-sem. 5-sem. 6-sem. 7-sem. 8-sem. Kopā
B 21 21.5 19.25 21.75 21.5 22.5 18.5 22 168
Vispārizglītojošie kursi 8.5 1.5 6.5 2     1.5   20
Nozares teorētiskie pamatkursi 9.5 16 10 8         43.5
Nozares profesionālās specializācijas kursi 2 3   11 19.5 20.5 17 22 95
Brīvās izvēles kursi 1 1 2.75 .75 2 2     9.5
Nepilna laika
Daļa 1-sem. 2-sem. 3-sem. 4-sem. 5-sem. 6-sem. 7-sem. 8-sem. 9-sem. 10-sem. Kopā
B 7.5 12.5 10.5 16 10 19.5 17 24.5 16.5 26 160
Vispārizglītojošie kursi 5.5 1.5 1.5 3.5 2 3         17
Nozares teorētiskie pamatkursi 2 11 9 12.5 2 4   2.5     43
Nozares profesionālās specializācijas kursi         4 12.5 15 22 14.5 26 94
Brīvās izvēles kursi         2   2   2   6
2015.rudens 2015.pavasara 2014.rudens 2014.pavasara 2013.rudens 2013.pavasara 2012.rudens 2012.pavasara 2011.rudens 2011.pavasara 2010.rudens 2010.pavasara 2009.rudens 2009.pavasara 2008.rudens 2008.pavasara 2007.rudens 2007.pavasara 2006.rudens 2006.pavasara 2005.rudens 2005.pavasara
Pilna laika Nepilna laika
2-sem. 4-sem. 6-sem. 8-sem. Kursu plāns ar aprakstiem
2-sem. Vispārizglītojošie kursi (1.5)
Filz1003 Ētika, estētika [ESAF,ITF, PTF, MF, VBF] (2.25)
ValoP002 Profesionālā angļu valoda pārtikas tehnoloģijā II (2.25)
ValoP006 Profesionālā vācu valoda pārtikas tehnoloģijā II (2.25)
2-sem. Nozares teorētiskie pamatkursi (16)
Fizi2016 Fizika [Ppt: 2.sem. PL un NL] (4.5)
InfT1002 Informātika II [Ppt, Pz, Ēvu: PL un NL 2.sem.] (3)
Ķīmi1010 Organiskā ķīmija I [Ppt: PL 2.sem.] (2.25)
Ķīmi2002 Neorganiskā un analītiskā ķīmija II [Ppt: PL un NL] (4.5)
MašZ4003 Inženiergrafika II [Ppt: 1.sem.] (2.25)
Mate4020 Matemātika II [Ppt: 2.sem.] (4.5)
Meha4001 Teorētiskā mehānika [Ppt: 2.sem.] (2.25)
2-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (3)
LauZ1002 Praktiskā lauku saimniecība [visas pamatst. progr.] (1.5)
PārZP001 Ražošanas prakse [1.kurss] (4.5)
2-sem. Brīvās izvēles kursi (1)
SpoZP002 Sports II [2.sem.] (1.13)
4-sem. Vispārizglītojošie kursi (2)
Ekon1002 Ekonomikas teorija [PTF;TF;MF;VBF] (2.25)
Soci2001 Socioloģija [LF, MF, TF, PTF, VBF, ITF] (2.25)
ValoP004 Profesionālā angļu valoda pārtikas tehnoloģijā IV (2.25)
ValoP008 Profesionālā vācu valoda pārtikas tehnoloģijā IV (2.25)
4-sem. Nozares teorētiskie pamatkursi (8)
ETeh4001 Automatizācija [Ppt: 4.sem.] (3.75)
ETeh4002 Automatizācija [Ppt: kursa d.] (2.25)
Ķīmi3005 Bioķīmija [Ppt: 4.sem.] (6)
4-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (11)
PārZ2004 Pārtikas procesi un iekārtas I [Ppt, Pz: PL 4.sem.] (4.5)
PārZ2007 Pārtikas siltuma un aukstuma procesi [Ppt: PL 4.sem., NL 5.sem.] (6)
PārZP006 Ražošanas prakse [ppt., pz., 4.sem] (4.5)
4-sem. Brīvās izvēles kursi (.75)
DatZ2015 Interneta mājaslapu veidošana [izvēles] (3)
SpoZP004 Sports IV [4.sem.] (1.13)
6-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (20.5)
Ekon4011 Uzņēmējdarbība pārtikas rūpniecībā [Ppt 5.sem.] (5.25)
PārZ3002 Piens, tā pārstrāde I [Ppt, Pz: PL 6.sem.] (4.5)
PārZ3003 Gaļa, tās pārstrāde I [obl., Pz un Ppt PL - 6.sem.] (3)
PārZ3004 Zivis, olas, to pārstrāde [Pz un Ppt PL 6.sem.; Ppt NL 7.sem.] (3.75)
PārZ3011 Mikrobioloģija II [Ppt, Pz: obl., 6.sem. ] (3)
PārZ3014 Pārtikas produktu iesaiņošana [Ppt, Pz: PL 6.sem., NL 7.sem.] (3.75)
PārZ3015 Graudi, to pārstrāde I [Ppt, Pz: PL 6.sem., NL 8.sem.] (5.25)
PārZ3018 Augļi, dārzeņi, to pārstrāde I [Ppt, Pz: PL 6.sem.] (3.75)
PārZP005 Ražošanas prakse (6)
8-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (22)
PārZ4008 Diplomprojekts [Ppt: PL 8.sem., NL 10.sem.] (15)
PārZ4010 Valsts eksāmens [Ppt, Pz: PL 8.sem., NL 10.sem.] (3)
PārZP002 Ražošanas prakse [4.kurss, prof] (24)