Excel
Kursa nosaukums Ražošanas prakse
Kursa kods PārZP005
Zinātnes nozare Pārtikas zinātne (nav zn)
Kredītpunkti (ECTS) 6
Kopējais stundu skaits kursā 162
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits 162
 
Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Studenti iegūst zināšanas un praktiskas iemaņas darbam noteiktā ražošanas iecirknī, apgūst ražoto produktu tehnoloģiskos procesus, iepazīstas ar speciālo pārtikas rūpniecības iekārtu uzbūvi, darbības principiem un ekspluatāciju, kā arī iepazīstas ar kvalitātes tehnoķīmiskās un mikrobioloģiskās kontroles principiem.
Kursa saturs(kalendārs)
1 Vispārēju ziņu par uzņēmumu un tā ražoto produkciju iegūšana.
2 Produktu ražošanas tehnoloģisko shēmu apguve, kvalitātes tehnoķīmiskās un mikrobioloģiskās kontroles principi.
3 Speciālo pārtikas rūpniecības iekārtu uzbūve, darbības principi un pielietošanas iespējas. 4 Uzņēmuma plānojuma un tehnoloģisko līniju izvietošanas principu izpēte.
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Ieskaite ar atzīmi. Pēc prakses nostrādāšanas jāuzraksta atskaite un sekmīgi tā jāaizstāv.
Obligātā literatūra
1. Uzņēmumā esošā pieejamā informācija un dati par tehnoloģisko procesu un iekārtām. 2. Praktiskās apmācības programma PTF pārtikas produktu tehnoloģijas akad. un profes. studiju programmas studenitem/ sastād. D. Kārkliņa u.c. Jelgava: LLU 2000.-9 lpp.
Piezīmes
Ražošanas prakse ir obligāta akadēmiskai studiju programmai „Pārtikas zinības” un profesionālai studiju programmai „ Pārtikas produktu tehnoloģija” 6. semestrī.