Kursa nosaukums | Ražošanas prakse |
Kursa kods | PārZP005 |
Zinātnes nozare | Pārtikas zinātne (nav zn) |
Kredītpunkti (ECTS) | 6 |
Kopējais stundu skaits kursā | 162 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 162 |
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Studenti iegūst zināšanas un praktiskas iemaņas darbam noteiktā ražošanas iecirknī, apgūst ražoto produktu tehnoloģiskos procesus, iepazīstas ar speciālo pārtikas rūpniecības iekārtu uzbūvi, darbības principiem un ekspluatāciju, kā arī iepazīstas ar kvalitātes tehnoķīmiskās un mikrobioloģiskās kontroles principiem. | |
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Vispārēju ziņu par uzņēmumu un tā ražoto produkciju iegūšana.
2 Produktu ražošanas tehnoloģisko shēmu apguve, kvalitātes tehnoķīmiskās un mikrobioloģiskās kontroles principi. 3 Speciālo pārtikas rūpniecības iekārtu uzbūve, darbības principi un pielietošanas iespējas. 4 Uzņēmuma plānojuma un tehnoloģisko līniju izvietošanas principu izpēte. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Ieskaite ar atzīmi. Pēc prakses nostrādāšanas jāuzraksta atskaite un sekmīgi tā jāaizstāv. | |
Obligātā literatūra | |
1. Uzņēmumā esošā pieejamā informācija un dati par tehnoloģisko procesu un iekārtām. 2. Praktiskās apmācības programma PTF pārtikas produktu tehnoloģijas akad. un profes. studiju programmas studenitem/ sastād. D. Kārkliņa u.c. Jelgava: LLU 2000.-9 lpp. | |
Piezīmes | |
Ražošanas prakse ir obligāta akadēmiskai studiju programmai „Pārtikas zinības” un profesionālai studiju programmai „ Pārtikas produktu tehnoloģija” 6. semestrī. |