Kursa nosaukums | Profesionālā angļu valoda pārtikas tehnoloģijā IV |
Kursa kods | ValoP004 |
Zinātnes nozare | Valodniecība un literatūrzinātne |
Zinātnes apakšnozare | Lietišķā valodniecība |
Kredītpunkti (ECTS) | 2.25 |
Kopējais stundu skaits kursā | 60.75 |
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Kurss paredz profesionālās svešvalodas zināšanu un prasmju apguvi, lai tā kalpotu par līdzekli profesionālās kvalifikācijas pilnveidei un saziņai ar ārzemju studentiem un speciālistiem. Programma paredz pilnveidot studentu prasmes dažādos komunikāciju veidos un līmeņos. | |
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Ūdens un tā kvalitāte.
2 Dzērienu iedalījums. 3 Sulas un bezalkoholiskie dzērieni. 4 1. kontroldarbs. 5 Alkoholiskie dzērieni. Alus darītavā. 6 Alus daudzveidība un kvalitāte Latvijā un visā Eiropā. 7 Dārzeņi un augļi. Augu eļļas daudzveidība un lietošana. 8 Cukurbietes un cukura ražošana. Biškopība un medus uztur vērtība. 9 Dārzeņi un augļi. Ekoloģiski tīras produkcijas ražošana. 10 2. kontroldarbs. Lieldienu tradicionālie ēdieni.. 11 Dārzeņu un augļu konservēšana un uzglabāšana. 12 Augļu un dārzeņu ēdieni. Veģetāriešu receptes. 13 3. kontroldarbs. 14 Zivis un jūras produkti. 15 Semestra individuālo darbu aizstāvēšana. 16 Sagatavošanās eksāmenam. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Sekmīgi uzrakstīti pārbaudes darbi, izstrādāti semestra individuālie darbi (mājas lasīšana 50 000 rakstu zīmes). Kavēto nodarbību skaits nepārsniedz 20% no kopējā auditoriju nodarbību skaita. | |
Obligātā literatūra | |
1. Autorenteam, Produktion von Milcherzeugnissen, Leipzig, 1980.
2. Bennion M. Introductory Foods. 1998. – 632 p. 3. Tunniclife H. Basic Food Hygiene Certificate. Course book. The Chartered Institute of Environmental Health, 1995. – 45p. 4. Vaclavik V. A. Essentials of Food Science. – 1998. |
|
Papildliteratūra | |
1. Battcock M. Fermented Fruits and Vegetables. – 1998.
2. Lunning P.A. Food Quality Management. 2002. 3. Maclean C. Scotch Whisky. Pitkin Guides, 1996. 4. Rombauer S. Rombauer Becker M. Yoy of Cooking. In two vol. – New York: Signet. |
|
Periodika un citi informācijas avoti | |
1. Brewing and Beverage Industry.
2. Drink – Technology and Marketing. 3. Food Quality and Preference. 4. International Journal of Food Science and Technology. |
|
Piezīmes | |
Priekšmets iekļauts PTF studiju programmas "Pārtikas produktu tehnoloģija" obligātajā daļā 4. semestrī. |