Kursa nosaukums | Ražošanas prakse |
Kursa kods | PārZP002 |
Zinātnes nozare | Pārtikas zinātne (nav zn) |
Kredītpunkti (ECTS) | 24 |
Kopējais stundu skaits kursā | 648 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 648 |
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Profesionālās studiju programmas studenti praksi strādā pārtikas ražošanas uzņēmumā, tādejādi iegūstot iemaņas atbilstoši izvēlētajai specializācijai apgūstot ražoto produktu tehnoloģiskos procesus, iekārtas, darba un tehnoloģisko procesu vadīšanu, diplomprojekta sekmīgai izstrādei. | |
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Uzņēmuma raksturojums, ražotāsprodukcijas sortiments unapjomi, izejvielu un gatavās produkcijas tirgus.
2 Izejvielu sagādes organizācija 3 Atsevišķu produktu tehnoloģiskie procesa secība un parametri. 4 Atsevišķu tehnoloģisko operaāciju pamatojums. 5 Izejvielu, palīgmateriālu, pusfabrikātu, blakusproduktu un gatavās produkcijas uzskaite. 6 Izmantotās taras veidi. Gatavās produkcijas iesaiņošanas materiālu raksturojums. 7 Sanitārie noteikumi uzņēmumā. 8 Izejvielu, tehnoloģisko procesu, gatavās produkcijas fizikāli - ķīmiskā un mikrobioloģiskā kontrole. 9 HACCP kvalitātes sistēmas ieviešana uzņēmumā. 10 Mašīnu aparātu shēmas atbilstoši tehnoloģiskajam procesam. Plūsmas līnijas, transportiekārtas, sūkņi. 11 Speciālās tehnoloģiskās iekārtas. 12 Uzņēmuma galvenie ražošanas apkalpes procesi - aukstumapgāde, siltumapgāde. 13 Uzņēmuma galvenie ražošanas apkalpes procesi - elektroenerģija, ūdensun tvaika patēriņš. 14 Darba aizsardzības instruktāžas veidi un instrukcijas. 15 Uzņēmuma saimnieciskās darbības analīze - ekonomiskie un finansiālie rādītāji. 16 Uzņēmuma darbības novērtēšanas izmantojot SWOT analīzes pamatprincipus. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Jābūt izstrādātai un aizstāvētai prakses atskaitei. | |
Piezīmes | |
Obligātais studiju priekšmets PTF studentiem profesionālajai studiju programmai "Pārtikas produktu tehnoloģija" 8. semestrī. |