Excel
Kursa nosaukums Ražošanas prakse
Kursa kods PārZP002
Zinātnes nozare Pārtikas zinātne (nav zn)
Kredītpunkti (ECTS) 24
Kopējais stundu skaits kursā 648
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits 648
 
Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Profesionālās studiju programmas studenti praksi strādā pārtikas ražošanas uzņēmumā, tādejādi iegūstot iemaņas atbilstoši izvēlētajai specializācijai apgūstot ražoto produktu tehnoloģiskos procesus, iekārtas, darba un tehnoloģisko procesu vadīšanu, diplomprojekta sekmīgai izstrādei.
Kursa saturs(kalendārs)
1 Uzņēmuma raksturojums, ražotāsprodukcijas sortiments unapjomi, izejvielu un gatavās produkcijas tirgus.
2 Izejvielu sagādes organizācija
3 Atsevišķu produktu tehnoloģiskie procesa secība un parametri.
4 Atsevišķu tehnoloģisko operaāciju pamatojums.
5 Izejvielu, palīgmateriālu, pusfabrikātu, blakusproduktu un gatavās produkcijas uzskaite.
6 Izmantotās taras veidi. Gatavās produkcijas iesaiņošanas materiālu raksturojums.
7 Sanitārie noteikumi uzņēmumā.
8 Izejvielu, tehnoloģisko procesu, gatavās produkcijas fizikāli - ķīmiskā un mikrobioloģiskā kontrole.
9 HACCP kvalitātes sistēmas ieviešana uzņēmumā.
10 Mašīnu aparātu shēmas atbilstoši tehnoloģiskajam procesam. Plūsmas līnijas, transportiekārtas, sūkņi.
11 Speciālās tehnoloģiskās iekārtas.
12 Uzņēmuma galvenie ražošanas apkalpes procesi - aukstumapgāde, siltumapgāde.
13 Uzņēmuma galvenie ražošanas apkalpes procesi - elektroenerģija, ūdensun tvaika patēriņš.
14 Darba aizsardzības instruktāžas veidi un instrukcijas.
15 Uzņēmuma saimnieciskās darbības analīze - ekonomiskie un finansiālie rādītāji. 16 Uzņēmuma darbības novērtēšanas izmantojot SWOT analīzes pamatprincipus.
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Jābūt izstrādātai un aizstāvētai prakses atskaitei.
Piezīmes
Obligātais studiju priekšmets PTF studentiem profesionālajai studiju programmai "Pārtikas produktu tehnoloģija" 8. semestrī.