Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte
Pārtikas produktu tehnoloģija Otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības
Programmas direktors: Evita Straumīte
Akreditēts: 14/12/2022-15/12/2028 Licenzēts: 21/03/2007-15/12/2028
2.2. Galvenā(-s) studiju joma(-s)
Inženierzinātnes – inženiergrafika, siltumtehnika, aukstumtehnika, elektrotehnika, celtniecības pamati, automatizācija; pārtikas produktu ražošanas procesi, iekārtas un tehnoloģijas; ekonomika un uzņēmējdarbība pārtikas rūpniecībā
4.2. Programmas prasības (kvalifikācijas iegūšanas nosacījumi utt.)
- Mērķis - sagatavot pārtikas un dzērienu tehnologus, sniedzot tiem kvalitatīvu augstāko profesionālo izglītību, lai tie spētu vadīt, plānot, organizēt, kontrolēt un pilnveidot tehnoloģiskos procesus pārtikas un dzērienu ražošanas uzņēmumos. Studiju rezultāti: spēj integrēt iegūtās fundamentālo un vispārizglītojošo studiju kursu zināšanas ar pārtikas produktu ražošanu saistītās jomās; spēj demonstrēt vispusīgas teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas pārtikas ražošanā inženiertehniskajos risinājumos, jaunu produktu attīstībā un kvalitātes uzraudzībā; spēj apkopot, sistematizēt un analizēt ar ražošanu saistītus rādītājus, skaidrot un sniegt pamatotus risinājumus; spēj integrēt zināšanas par jaunākajām tendencēm pārtikas ražošanā un ar to saistītajās jomās, pilnveidojot ražošanas procesu un to uzraudzību; spēj sadarboties, strādāt komandā, organizēt un vadīt citu darbinieku darbu; spēj patstāvīgi formulēt uzdevumus ražošanas darbiniekiem, vadot un uzraugot ražošanas procesus; spēj integrēt dažādu jomu zināšanas produktu ražošanā un kvalitātes sistēmu izstrādē un uzraudzībā; pielietot iegūtās zināšanas un prasmes produktu ražošanas procesu organizācijā, produktu iepakošanā un kvalitātes nodrošināšanā; spēj objektīvi izvērtēt un izmantot jaunāko informāciju pārtikas produktu ražošanā jaunu produktu izstrāde vai esošo optimizācijā; orientēties likumdošanas nostādnēs, normatīvajos dokumentos un kvalitātes sistēmās, drošas un nekaitīgas pārtikas ražošanai; ievērot darba drošības noteikumus, izvērtēt profesionālās darbības ietekmi uz vidi un sabiedrību.
Kredītpunktu sadalījums pa semestriem un daļām (A-obligātā, B-specializācijas izvēle, C-brīvā izvēle)
Pilna laika
Daļa 1-sem. 2-sem. 3-sem. 4-sem. 5-sem. 6-sem. 7-sem. 8-sem. Kopā
B 21 21.5 19.25 21.75 21.5 22.5 18.5 22 168
Vispārizglītojošie kursi 8.5 1.5 6.5 2     1.5   20
Nozares teorētiskie pamatkursi 9.5 16 10 8         43.5
Nozares profesionālās specializācijas kursi 2 3   11 19.5 20.5 17 22 95
Brīvās izvēles kursi 1 1 2.75 .75 2 2     9.5
Nepilna laika
Daļa 1-sem. 2-sem. 3-sem. 4-sem. 5-sem. 6-sem. 7-sem. 8-sem. 9-sem. 10-sem. Kopā
B 7.5 12.5 10.5 16 10 19.5 17 24.5 16.5 26 160
Vispārizglītojošie kursi 5.5 1.5 1.5 3.5 2 3         17
Nozares teorētiskie pamatkursi 2 11 9 12.5 2 4   2.5     43
Nozares profesionālās specializācijas kursi         4 12.5 15 22 14.5 26 94
Brīvās izvēles kursi         2   2   2   6
2015.rudens 2015.pavasara 2014.rudens 2014.pavasara 2013.rudens 2013.pavasara 2012.rudens 2012.pavasara 2011.rudens 2011.pavasara 2010.rudens 2010.pavasara 2009.rudens 2009.pavasara 2008.rudens 2008.pavasara 2007.rudens 2007.pavasara 2006.rudens 2006.pavasara 2005.rudens 2005.pavasara
Pilna laika Nepilna laika
1-sem. 3-sem. 5-sem. 7-sem. 9-sem. Kursu plāns ar aprakstiem
1-sem. Vispārizglītojošie kursi (5.5)
Filz1003 Ētika, estētika [ESAF,ITF, PTF, MF, VBF] (2.25)
PārZ1001 Ievads studijās [PTF, visas st.pr. PL un NL 1.sem.] (.75)
PārZ1003 Pārtikas izejvielu bioloģija [Ppt, Pz: PL un NL 1.sem.] (3)
1-sem. Nozares teorētiskie pamatkursi (2)
InfT1001 Informātika I [Ppt, Pz, Ēvu: PL un NL] (3)
3-sem. Vispārizglītojošie kursi (1.5)
Filz1001 Filozofija [1.sem.] (2.25)
3-sem. Nozares teorētiskie pamatkursi (9)
Fizi2016 Fizika [Ppt: 2.sem. PL un NL] (4.5)
Ķīmi2002 Neorganiskā un analītiskā ķīmija II [Ppt: PL un NL] (4.5)
Mate4020 Matemātika II [Ppt: 2.sem.] (4.5)
3-sem. Brīvās izvēles kursi (?)
Ekon2068 Reklāmas veidošana [Komercd. p(b); pārējiem BISK] (3)
5-sem. Vispārizglītojošie kursi (2)
VidZ3006 Ekoloģija un vides aizsardzība [LBTU, obl.] (3)
5-sem. Nozares teorētiskie pamatkursi (2)
Meha4002 Lietišķā mehānika [Ppt: PL 3.sem., NL 4.sem.] (3)
Meha4003 Lietišķā mehānika [Ppt: kursa d.] (2.25)
5-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (4)
PārZ2007 Pārtikas siltuma un aukstuma procesi [Ppt: PL 4.sem., NL 5.sem.] (6)
7-sem. Vispārizglītojošie kursi (?)
JurZ2001 Tiesību pamati [TF] (1.5)
7-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (15)
Arhi3001 Celtniecības pamati [Obl., Ppt, PL un NL] (5.25)
Arhi3003 Celtniecības pamati [Ppt: kursa d.] (2.25)
PārZ3004 Zivis, olas, to pārstrāde [Pz un Ppt PL 6.sem.; Ppt NL 7.sem.] (3.75)
PārZ4014 Pārtikas sensorā novērtēšana [Ppt, Pz: PL 5.sem., NL 7.sem.] (3)
PārZ4029 Piens, tā pārstrāde [Ppt: NL 7.sem.] (8.25)
7-sem. Brīvās izvēles kursi (2)
JurZ2003 Ģimenes tiesības [PTF bak.] (1.5)
9-sem. Vispārizglītojošie kursi (?)
Psih2008 Psiholoģija [Zem.ier., p(b): PL 3.sem.; Vide un ūd., p(b): PL 1. sem., PTF PL un NL 1. sem.] (2.25)
9-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (14.5)
Ekon4011 Uzņēmējdarbība pārtikas rūpniecībā [Ppt 5.sem.] (5.25)
Ekon4012 Uzņēmējdarbība pārtikas rūpniecībā [Ppt: kursa d., 7.sem.] (2.25)
PārZ3007 Pārtikas produktu ražošanas tehnoloģija [Ppt, kursa d., PL 7.sem., NL 9.sem.] (2.25)
PārZ4006 Graudi, to pārstrāde II [Ppt, Pz: obl., PL 7.sem., NL 9.sem.] (3)
PārZ4011 Pārtikas tehnoloģiskās iekārtas [Ppt, kursa d., PL 7.sem., NL 9.sem.] (2.25)
PārZ4021 Pārtikas kvalitātes vadīšana [Ppt, Pz] (2.25)
PārZ4028 Gaļa, tās pārstrāde [obl. Pz un Ppt: NL - 9.sem.] (6)
9-sem. Brīvās izvēles kursi (2)
PārZ3023 Pārtikas produktu saldēšana [izvēles] (1.5)
PārZ3056 Cittautu virtuve [Ēvu, Ppt, Pz: PL 4. vai 6.sem.; Ēvu NL 7.sem.] (3)
PārZ3061 Jūras produkti [izvēles] (3)
PārZ4001 Pārtikas piedevas [Ppt, Pz: izv. PL 7.sem., NL 9.sem.] (1.5)