Vecais studiju plāns
Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte
Pārtikas produktu tehnoloģija Otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības
Programmas direktors: Evita Straumīte
Apjoms (kredītpunktos): 163 Akreditēts: 14/12/2022-15/12/2028 Licenzēts: 21/03/2007-15/12/2028
2.2. Galvenā(-s) studiju joma(-s)
Inženierzinātnes – inženiergrafika, siltumtehnika, aukstumtehnika, elektrotehnika, celtniecības pamati, automatizācija; pārtikas produktu ražošanas procesi, iekārtas un tehnoloģijas; ekonomika un uzņēmējdarbība pārtikas rūpniecībā
4.2. Programmas prasības (kvalifikācijas iegūšanas nosacījumi utt.)
- Mērķis - sagatavot pārtikas un dzērienu tehnologus, sniedzot tiem kvalitatīvu augstāko profesionālo izglītību, lai tie spētu vadīt, plānot, organizēt, kontrolēt un pilnveidot tehnoloģiskos procesus pārtikas un dzērienu ražošanas uzņēmumos. Studiju rezultāti: spēj integrēt iegūtās fundamentālo un vispārizglītojošo studiju kursu zināšanas ar pārtikas produktu ražošanu saistītās jomās; spēj demonstrēt vispusīgas teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas pārtikas ražošanā inženiertehniskajos risinājumos, jaunu produktu attīstībā un kvalitātes uzraudzībā; spēj apkopot, sistematizēt un analizēt ar ražošanu saistītus rādītājus, skaidrot un sniegt pamatotus risinājumus; spēj integrēt zināšanas par jaunākajām tendencēm pārtikas ražošanā un ar to saistītajās jomās, pilnveidojot ražošanas procesu un to uzraudzību; spēj sadarboties, strādāt komandā, organizēt un vadīt citu darbinieku darbu; spēj patstāvīgi formulēt uzdevumus ražošanas darbiniekiem, vadot un uzraugot ražošanas procesus; spēj integrēt dažādu jomu zināšanas produktu ražošanā un kvalitātes sistēmu izstrādē un uzraudzībā; pielietot iegūtās zināšanas un prasmes produktu ražošanas procesu organizācijā, produktu iepakošanā un kvalitātes nodrošināšanā; spēj objektīvi izvērtēt un izmantot jaunāko informāciju pārtikas produktu ražošanā jaunu produktu izstrāde vai esošo optimizācijā; orientēties likumdošanas nostādnēs, normatīvajos dokumentos un kvalitātes sistēmās, drošas un nekaitīgas pārtikas ražošanai; ievērot darba drošības noteikumus, izvērtēt profesionālās darbības ietekmi uz vidi un sabiedrību.

Kursu plāns 6-sem. 8-sem. 1-sem. 2-sem. 4-sem. 7-sem. 3-sem. 5-sem.
2-sem. B1 Vispārizglītojošie studiju kursi*COURSES OF GENERAL EDUCATION (3)
Filz1003 Ētika, estētika [ESAF,ITF, PTF, MF, VBF] (2.25) Vuguls Juris
ValoP002 Profesionālā angļu valoda pārtikas tehnoloģijā II (2.25) Gode Ina, Turuševa Larisa, Jeremējeva Māra
ValoP006 Profesionālā vācu valoda pārtikas tehnoloģijā II (2.25) Krauze Zigrīda
2-sem. B2 Nozares teorētiskie pamatkursi*BRANCH RELATED THEORETICAL BASIC COURSES (18)
Fizi2016 Fizika [Ppt: 2.sem. PL un NL] (4.5) Budnovics Elmārs
InfT1002 Informātika II [Ppt, Pz, Ēvu: PL un NL 2.sem.] (3) Tabunova Tatjana
Ķīmi1010 Organiskā ķīmija I [Ppt: PL 2.sem.] (2.25) Kūka Māra, Kreicbergs Viesturs
Ķīmi2002 Neorganiskā un analītiskā ķīmija II [Ppt: PL un NL] (4.5) Dūma Māra, Dimiņš Fredijs
Ķīmi2004 Fizikālā un koloidālā ķīmija I [Ppt: 3.sem.] (4.5) Kūka Pēteris
MašZ4003 Inženiergrafika II [Ppt: 1.sem.] (2.25) Čukurs Jānis, Kivlenieks Arnis
Mate4020 Matemātika II [Ppt: 2.sem.] (4.5) Jēgere Ilze
Meha4001 Teorētiskā mehānika [Ppt: 2.sem.] (2.25) Ziemelis Imants
2-sem. B3 Nozares profesionālās specializācijas kursi*BRANCH RELATED COURSES IN PROFESSIONAL SPECIALIZATION (3)
LauZ1002 Praktiskā lauku saimniecība [visas pamatst. progr.] (1.5) Rūvalds Ivars
PārZP001 Ražošanas prakse [1.kurss] (4.5) Kļava Dace
2-sem. B4 Brīvās izvēles studiju kursi*FREE CHOICE COURSES (.7)
SpoZP002 Sports II [2.sem.] (1.13) Šillere Līvija