Vecais studiju plāns
Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte
Pārtikas produktu tehnoloģija Otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības
Programmas direktors: Evita Straumīte
Apjoms (kredītpunktos): 163 Akreditēts: 14/12/2022-15/12/2028 Licenzēts: 21/03/2007-15/12/2028
2.2. Galvenā(-s) studiju joma(-s)
Inženierzinātnes – inženiergrafika, siltumtehnika, aukstumtehnika, elektrotehnika, celtniecības pamati, automatizācija; pārtikas produktu ražošanas procesi, iekārtas un tehnoloģijas; ekonomika un uzņēmējdarbība pārtikas rūpniecībā
4.2. Programmas prasības (kvalifikācijas iegūšanas nosacījumi utt.)
- Mērķis - sagatavot pārtikas un dzērienu tehnologus, sniedzot tiem kvalitatīvu augstāko profesionālo izglītību, lai tie spētu vadīt, plānot, organizēt, kontrolēt un pilnveidot tehnoloģiskos procesus pārtikas un dzērienu ražošanas uzņēmumos. Studiju rezultāti: spēj integrēt iegūtās fundamentālo un vispārizglītojošo studiju kursu zināšanas ar pārtikas produktu ražošanu saistītās jomās; spēj demonstrēt vispusīgas teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas pārtikas ražošanā inženiertehniskajos risinājumos, jaunu produktu attīstībā un kvalitātes uzraudzībā; spēj apkopot, sistematizēt un analizēt ar ražošanu saistītus rādītājus, skaidrot un sniegt pamatotus risinājumus; spēj integrēt zināšanas par jaunākajām tendencēm pārtikas ražošanā un ar to saistītajās jomās, pilnveidojot ražošanas procesu un to uzraudzību; spēj sadarboties, strādāt komandā, organizēt un vadīt citu darbinieku darbu; spēj patstāvīgi formulēt uzdevumus ražošanas darbiniekiem, vadot un uzraugot ražošanas procesus; spēj integrēt dažādu jomu zināšanas produktu ražošanā un kvalitātes sistēmu izstrādē un uzraudzībā; pielietot iegūtās zināšanas un prasmes produktu ražošanas procesu organizācijā, produktu iepakošanā un kvalitātes nodrošināšanā; spēj objektīvi izvērtēt un izmantot jaunāko informāciju pārtikas produktu ražošanā jaunu produktu izstrāde vai esošo optimizācijā; orientēties likumdošanas nostādnēs, normatīvajos dokumentos un kvalitātes sistēmās, drošas un nekaitīgas pārtikas ražošanai; ievērot darba drošības noteikumus, izvērtēt profesionālās darbības ietekmi uz vidi un sabiedrību.

Kursu plāns 6-sem. 8-sem. 1-sem. 2-sem. 4-sem. 7-sem. 3-sem. 5-sem.
4-sem. B1 Vispārizglītojošie studiju kursi*COURSES OF GENERAL EDUCATION (3)
Ekon1002 Ekonomikas teorija [PTF;TF;MF;VBF] (2.25) Pūdere Juta
ValoP004 Profesionālā angļu valoda pārtikas tehnoloģijā IV (2.25) Gode Ina, Turuševa Larisa, Jeremējeva Māra
ValoP008 Profesionālā vācu valoda pārtikas tehnoloģijā IV (2.25) Krauze Zigrīda
4-sem. B2 Nozares teorētiskie pamatkursi*BRANCH RELATED THEORETICAL BASIC COURSES (8)
ETeh4001 Automatizācija [Ppt: 4.sem.] (3.75) Moskvins Genādijs
ETeh4002 Automatizācija [Ppt: kursa d.] (2.25) Moskvins Genādijs
Ķīmi3005 Bioķīmija [Ppt: 4.sem.] (6) Miķelsone Velga
4-sem. B3 Nozares profesionālās specializācijas kursi*BRANCH RELATED COURSES IN PROFESSIONAL SPECIALIZATION (11)
PārZ2003 Aukstumtehnika [kursa d] (2.25) Sturmoviča Elīna
PārZ2004 Pārtikas procesi un iekārtas I [Ppt, Pz: PL 4.sem.] (4.5) Dukaļska Lija
PārZ2007 Pārtikas siltuma un aukstuma procesi [Ppt: PL 4.sem., NL 5.sem.] (6) Rubenis Ojārs
PārZP006 Ražošanas prakse [ppt., pz., 4.sem] (4.5) Straumīte Evita
4-sem. B4 Brīvās izvēles studiju kursi*FREE CHOICE COURSES (2.7)
DatZ2015 Interneta mājaslapu veidošana [izvēles] (3) Kazainis Ģirts
InfT2010 Grafiskais redaktors [VBF, LF, EF, PTF, MF] (3) Viļumsone Inga
SpoZP004 Sports IV [4.sem.] (1.13) Šillere Līvija