Vecais studiju plāns
Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte
Pārtikas produktu tehnoloģija Otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības
Programmas direktors: Evita Straumīte
Apjoms (kredītpunktos): 163 Akreditēts: 14/12/2022-15/12/2028 Licenzēts: 21/03/2007-15/12/2028
2.2. Galvenā(-s) studiju joma(-s)
Inženierzinātnes – inženiergrafika, siltumtehnika, aukstumtehnika, elektrotehnika, celtniecības pamati, automatizācija; pārtikas produktu ražošanas procesi, iekārtas un tehnoloģijas; ekonomika un uzņēmējdarbība pārtikas rūpniecībā
4.2. Programmas prasības (kvalifikācijas iegūšanas nosacījumi utt.)
- Mērķis - sagatavot pārtikas un dzērienu tehnologus, sniedzot tiem kvalitatīvu augstāko profesionālo izglītību, lai tie spētu vadīt, plānot, organizēt, kontrolēt un pilnveidot tehnoloģiskos procesus pārtikas un dzērienu ražošanas uzņēmumos. Studiju rezultāti: spēj integrēt iegūtās fundamentālo un vispārizglītojošo studiju kursu zināšanas ar pārtikas produktu ražošanu saistītās jomās; spēj demonstrēt vispusīgas teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas pārtikas ražošanā inženiertehniskajos risinājumos, jaunu produktu attīstībā un kvalitātes uzraudzībā; spēj apkopot, sistematizēt un analizēt ar ražošanu saistītus rādītājus, skaidrot un sniegt pamatotus risinājumus; spēj integrēt zināšanas par jaunākajām tendencēm pārtikas ražošanā un ar to saistītajās jomās, pilnveidojot ražošanas procesu un to uzraudzību; spēj sadarboties, strādāt komandā, organizēt un vadīt citu darbinieku darbu; spēj patstāvīgi formulēt uzdevumus ražošanas darbiniekiem, vadot un uzraugot ražošanas procesus; spēj integrēt dažādu jomu zināšanas produktu ražošanā un kvalitātes sistēmu izstrādē un uzraudzībā; pielietot iegūtās zināšanas un prasmes produktu ražošanas procesu organizācijā, produktu iepakošanā un kvalitātes nodrošināšanā; spēj objektīvi izvērtēt un izmantot jaunāko informāciju pārtikas produktu ražošanā jaunu produktu izstrāde vai esošo optimizācijā; orientēties likumdošanas nostādnēs, normatīvajos dokumentos un kvalitātes sistēmās, drošas un nekaitīgas pārtikas ražošanai; ievērot darba drošības noteikumus, izvērtēt profesionālās darbības ietekmi uz vidi un sabiedrību.

Kursu plāns 6-sem. 8-sem. 1-sem. 2-sem. 4-sem. 7-sem. 3-sem. 5-sem.
6-sem. B3 Nozares profesionālās specializācijas kursi*BRANCH RELATED COURSES IN PROFESSIONAL SPECIALIZATION (21)
Ekon4011 Uzņēmējdarbība pārtikas rūpniecībā [Ppt 5.sem.] (5.25) Strautnieks Aivars
PārZ3002 Piens, tā pārstrāde I [Ppt, Pz: PL 6.sem.] (4.5) Ciproviča Inga
PārZ3003 Gaļa, tās pārstrāde I [obl., Pz un Ppt PL - 6.sem.] (3) Markeviča Lilija
PārZ3004 Zivis, olas, to pārstrāde [Pz un Ppt PL 6.sem.; Ppt NL 7.sem.] (3.75) Markeviča Lilija
PārZ3011 Mikrobioloģija II [Ppt, Pz: obl., 6.sem. ] (3) Skudra Līga
PārZ3014 Pārtikas produktu iesaiņošana [Ppt, Pz: PL 6.sem., NL 7.sem.] (3.75) Dukaļska Lija, Čakste Ilze
PārZ3015 Graudi, to pārstrāde I [Ppt, Pz: PL 6.sem., NL 8.sem.] (5.25) Strautniece Envija Velga
PārZ3018 Augļi, dārzeņi, to pārstrāde I [Ppt, Pz: PL 6.sem.] (3.75) Strautniece Envija Velga
6-sem. B4 Brīvās izvēles studiju kursi*FREE CHOICE COURSES (1)
VidZ2002 Praktiskā ekoloģija (1.5) Švarcbahs Jānis