Vecais studiju plāns
Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte
Pārtikas produktu tehnoloģija Otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības
Programmas direktors: Evita Straumīte
Apjoms (kredītpunktos): 163 Akreditēts: 14/12/2022-15/12/2028 Licenzēts: 21/03/2007-15/12/2028
2.2. Galvenā(-s) studiju joma(-s)
Inženierzinātnes – inženiergrafika, siltumtehnika, aukstumtehnika, elektrotehnika, celtniecības pamati, automatizācija; pārtikas produktu ražošanas procesi, iekārtas un tehnoloģijas; ekonomika un uzņēmējdarbība pārtikas rūpniecībā
4.2. Programmas prasības (kvalifikācijas iegūšanas nosacījumi utt.)
- Mērķis - sagatavot pārtikas un dzērienu tehnologus, sniedzot tiem kvalitatīvu augstāko profesionālo izglītību, lai tie spētu vadīt, plānot, organizēt, kontrolēt un pilnveidot tehnoloģiskos procesus pārtikas un dzērienu ražošanas uzņēmumos. Studiju rezultāti: 1. spēj integrēt iegūtās fundamentālo un vispārizglītojošo studiju kursu zināšanas ar pārtikas produktu ražošanu saistītās jomās; 2. spēj demonstrēt vispusīgas teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas pārtikas ražošanā inženiertehniskajos risinājumos, jaunu produktu attīstībā un kvalitātes uzraudzībā. 3. spēj apkopot, sistematizēt un analizēt ar ražošanu saistītus rādītājus, skaidrot un sniegt pamatotus risinājumus; 4. spēj integrēt zināšanas par jaunākajām tendencēm pārtikas ražošanā un ar to saistītajās jomās, pilnveidojot ražošanas procesu un to uzraudzību; 5. spēj sadarboties, strādāt komandā, organizēt un vadīt citu darbinieku darbu; 6. spēj patstāvīgi formulēt uzdevumus ražošanas darbiniekiem, vadot un uzraugot ražošanas procesus. 7. spēj integrēt dažādu jomu zināšanas produktu ražošanā un kvalitātes sistēmu izstrādē un uzraudzībā; 8. pielietot iegūtās zināšanas un prasmes produktu ražošanas procesu organizācijā, produktu iepakošanā un kvalitātes nodrošināšanā; 9. spēj objektīvi izvērtēt un izmantot jaunāko informāciju pārtikas produktu ražošanā jaunu produktu izstrāde vai esošo optimizācijā; 10. orientēties likumdošanas nostādnēs, normatīvajos dokumentos un kvalitātes sistēmās, drošas un nekaitīgas pārtikas ražošanai, 11. ievērot darba drošības noteikumus, izvērtēt profesionālās darbības ietekmi uz vidi un sabiedrību.

Kursu plāns ar aprakstiem 6-sem. 8-sem. 1-sem. 2-sem. 4-sem. 7-sem. 3-sem. 5-sem.
2-sem. B1 Vispārizglītojošie studiju kursi*COURSES OF GENERAL EDUCATION (3)
Filz1003 Ētika, estētika [ESAF,ITF, PTF, MF, VBF] (2.25) Vuguls Juris
ValoP002 Profesionālā angļu valoda pārtikas tehnoloģijā II (2.25) Gode Ina, Turuševa Larisa, Jeremējeva Māra
ValoP006 Profesionālā vācu valoda pārtikas tehnoloģijā II (2.25) Krauze Zigrīda
2-sem. B2 Nozares teorētiskie pamatkursi*BRANCH RELATED THEORETICAL BASIC COURSES (18)
Fizi2016 Fizika [Ppt: 2.sem. PL un NL] (4.5) Budnovics Elmārs
InfT1002 Informātika II [Ppt, Pz, Ēvu: PL un NL 2.sem.] (3) Tabunova Tatjana
Ķīmi1010 Organiskā ķīmija I [Ppt: PL 2.sem.] (2.25) Kūka Māra, Kreicbergs Viesturs
Ķīmi2002 Neorganiskā un analītiskā ķīmija II [Ppt: PL un NL] (4.5) Dūma Māra, Dimiņš Fredijs
Ķīmi2004 Fizikālā un koloidālā ķīmija I [Ppt: 3.sem.] (4.5) Kūka Pēteris
MašZ4003 Inženiergrafika II [Ppt: 1.sem.] (2.25) Čukurs Jānis, Kivlenieks Arnis
Mate4020 Matemātika II [Ppt: 2.sem.] (4.5) Jēgere Ilze
Meha4001 Teorētiskā mehānika [Ppt: 2.sem.] (2.25) Ziemelis Imants
2-sem. B3 Nozares profesionālās specializācijas kursi*BRANCH RELATED COURSES IN PROFESSIONAL SPECIALIZATION (3)
LauZ1002 Praktiskā lauku saimniecība [visas pamatst. progr.] (1.5) Rūvalds Ivars
PārZP001 Ražošanas prakse [1.kurss] (4.5) Kļava Dace
2-sem. B4 Brīvās izvēles studiju kursi*FREE CHOICE COURSES (.7)
SpoZP002 Sports II [2.sem.] (1.13) Šillere Līvija