Latviešu Krievu Angļu Vācu Franču
Statuss(Neaktīvs) Izdruka Arhīvs(0) Studiju plāns Vecais plāns Kursu katalogs Vēsture

Kursa nosaukums Uztura gatavošanas tehnoloģija
Kursa kods PārZ2013
Zinātnes nozare Citas inženierzinātnes un tehnoloģijas, tai skaitā pārtikas un dzērienu tehnoloģijas
Zinātnes apakšnozare Pārtikas procesi un iekārtas
Kredītpunkti (ECTS) 2.25
Kopējais stundu skaits kursā 60.75
Kursa apstiprinājuma datums 12/10/2011
Atbildīgā struktūrvienība Zemes pārvaldības un ģeodēzijas institūts
 
Kursa izstrādātājs(-i)
Mg. paed., lekt. Gita Krūmiņa-Zemture
Dr. habil. sc. ing., Imants Atis Skrupskis
Mg. sc. ing., Janīna Ķīvīte

Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Kursa darbs “Ēdināšanas uzņēmuma teoloģiskā procesa norises dokumentu izstrāde” ir studiju kursa "Uztura gatavošanas tehnoloģija" sastāvdaļa, kurā studenti, pamatojoties uz iegūto teorētisko zināšanu bāzes, izstrādā izvēlētajam ēdināšanas uzņēmumam tehnoloģisko dokumentāciju, pamatojoties uz izveidotās ēdienkartes piedāvājumu. Studenti izvirza mērķi, nosaka uzdevumus un realizē tos.
Kursa rezultāti un to vērtēšana
Zināšanas un izpratne par strukturālam uzturvielu izmaiņām pārtikas produktos ēdienu gatavošanas laikā, kā arī plašas zināšanas par dažādu ēdienu grupu gatavošanas tehnoloģiskajam īpatnībām;
prasmes – integrēt iegūtās zināšanas, pielietot profesionālo terminoloģiju; izstrādāt tehnoloģisko dokumentāciju; interpretēt iegūtos rezultātus un formulēt rezultātiem atbilstošus secinājumus; kompetence – spēj organizēt savu darbu, uzņemties iniciatīvu un atbildību par savu lēmumu rezultātiem. Darboties atbilstoši regulējošiem normatīvajiem dokumentiem.
Kursa saturs(kalendārs)
1 Kursa darba raksturojums, tā struktūra, prasības izstrādei.
2 Kursa darba tēmas izvēle. Ēdināšanas uzņēmuma raksturojums.
3 Apmeklētāju skaita aprēķins.
4 Ēdienu sortimenta minimuma noteikšana.
5 Dienā gatavojamo ēdienu porciju aprēķins.
6 Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana.
7 Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana.
8 Ēdienu tehnoloģisko karšu izstrāde.
9 Ēdienu tehnoloģisko karšu izstrāde.
10 Ēdienu izejvielu izmaksu aprēķins (kalkulācija.
11 Ēdienu kvalitātes izvērtējums.
12 Dienā nepieciešamo izejvielu daudzuma aprēķins.
13 Dienā nepieciešamo izejvielu daudzuma aprēķins.
14 Izejvielu prečziniskais raksturojums.
15 Kursa darba kopsavilkuma izstrāde. Kursa darba noformēšana. 16 Kursa darba aizstāvēšana.
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Kursa darbam jābūt izstrādātam atbilstoši metodiskajiem norādījumiem un sekmīgi aizstāvētam.
Obligātā literatūra
1. Krūmiņa G., Skudra G., Kozule V., Brūvere L. Rokasgrāmata pavāriem. Jelgava: SIA Jelgavas tipogrāfija, 2007. 176 lpp.
2. Kozule V. Uzturs. 1.daļa. Mācību palīglīdzeklis. Ozolnieki, 1998. 170lpp.
3. Kozule V. Uzturs. 2.daļa. Mācību palīglīdzeklis. Ozolnieki, 2000. 153 lpp. 4. Kozule V.Uzturs. 3.daļa. Mācību palīglīdzeklis. Ozolnieki, 2001. 152 lpp.
Papildliteratūra
1. Brūvere L. Pārtikas produktu prečzinība. I daļa. Rīga: Turība, 2000. 217 lpp.
2. Brūvere L. Pārtikas produktu prečzinība. II daļa. Rīga:Turība, 2001. 255 lpp. 3. Gavriļenko E. Ēdienu gatavošanas tehnoloģija. Rīga: Biznesa augstskola Turība, 2006.
Periodika un citi informācijas avoti
1. Gastromāns. Rīga: Izd. Baltijas mārketinga un reklāmas kompānija Prospekts.
2. Garšīgs. Rīga: SIA ALI S.ISSN 1691-5615. 3. Good Food . BBC Worldwide Limited. London: Media Centre 201. ISSN 0957/588X.
Piezīmes
Kursa darbs iekļauts Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbības studiju programmas obligātajā daļā pilna un nepilna laika studijās.