Statuss(Aktīvs) | Izdruka | Arhīvs(0) | Studiju plāns Vecais plāns | Kursu katalogs | Vēsture |
Kursa nosaukums | Pētnieciskais darbs |
Kursa kods | PārZP030 |
Zinātnes nozare | Pārtikas zinātne (nav zn) |
Kredītpunkti (ECTS) | 12 |
Kopējais stundu skaits kursā | 324 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 324 |
Kursa apstiprinājuma datums | 11/10/2011 |
Atbildīgā struktūrvienība | Pārtikas institūts |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. sc. ing., asoc. prof. Dace Kļava |
|
Priekšzināšanas | |
PārZ3079, Inovācijas pētniecībā |
|
Kursa anotācija | |
Studiju kursa mērķis ir veikt pētnieciskā darba plānošanu, formulēt pētījuma mērķi un uzdevumus, izvēlēties atbilstošas standarta metodes un īstenot eksperimentālo darbu. Pētījumā iegūtos rezultātus iespējams izmantot bakalaura darba izstrādē. | |
Kursa rezultāti un to vērtēšana | |
Zināšanas un izpratne pētnieciskā darba plānošanu, izstrādi un iegūto rezultātu savstarpējām likumsakarībām. Pētījuma laika grafika izstrāde.
Prasmes veikt pētniecisko darbu, formulēt un analītiski aprakstīt informāciju problēmas un risinājumus pārtikas nozarē. Izskaidrot un argumentēti diskutēt par iegūtajiem rezultātiem un rast radošus risinājumus. Prakses atskaite un seminārs par iegūtajiem rezultātiem. Kompetence patstāvīgi iegūt, atlasīt un analizēt bakalaura darba pētījumam nepieciešamo informāciju. Pieņemt lēmumus un risināt ražošanā sastopamās problēmas, izmantojot pētījumā iegūtos rezultātus. Prakses atskaite. |
|
Kursa saturs(kalendārs) | |
1. Zinātniski pētnieciskā darba mērķa un uzdevumu definēšana.
2. Zinātniskā pētījuma shēmas izstrāde un laika grafika sastādīšana un saskaņošana. 3. Pētījumam atbilstošu metožu izvēle. 4. Eksperimentālais darbs un rezultātu apkopošana. 5. Eksperimentālais darbs un rezultātu apkopošana. 6. Eksperimentālais darbs un rezultātu apkopošana. 7. Eksperimentālais darbs un rezultātu apkopošana. 8. Ziņojuma sagatavošana zinātniskajai konferencei un semināram (prakses pārskata aizstāvēšana). |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Ieskaite.
Lai varētu kārtot akumulējošo ieskaiti, studentam: •jāpiedalās praksē (100%), •jāizstrādā pētījuma shēma un laika grafiks •jāizstrādā un jāaizstāv prakses pārskats saskaņā ar izvirzītājam prasībām. |
|
Studējošo patstāvīgo darbu organizācijas un uzdevumu raksturojums | |
Studentam atbilstoši izvirzītājām prasībām jāsagatavo pētījuma shēma un laika grafiks.
Jāsagatavo un jāaizstāv prakses pārskats, kurā jāiekļauj: Tēmas aktualitāte. Pētījuma shēma. Pētījumā izmantotie materiāli un metodes. Iegūtie rezultāti un to pamatojums. |
|
Studiju rezultātu vērtēšanas kritēriji | |
Studiju kursa ieskaites vērtējums ir atkarīgs no prakses pārskata vērtējuma. Students ieskaiti par prakses pārskatu var iegūt, ja vismaz 70% no prakses pārskata ir iekļauti tajā un atbilstoši aprakstīts. | |
Obligātā literatūra | |
Metodiskie norādījumi akadēmiskās studiju programmas „Pārtikas kvalitāte un inovācijas” studentiem bakalaura darba izstrādei. http://www.ptf.llu.lv/sites/ptf/files/2019-02/Metodiskie_nor%C4%81d%C4%ABjumi_bakalauram%20_2019.pdf
Noformēšanas vadlīnijas PTF studentu darbu noformēšanai. http://www.ptf.llu.lv/sites/ptf/files/2021-02/Noformesanas_noteikumi_2020_PTF.pdf |
|
Papildliteratūra | |
Latvijas standarts https://www.lvs.lv/
ISO standarti https://www.iso.org/standards.html AOAC Oficiālās analīžu metodes https://www.aoac.org/official-methods-of-analysis-21st-edition-2019 |
|
Periodika un citi informācijas avoti | |
LLU fundamentālā bibliotēkas datu bāzes: https://llufb.llu.lv/lv/datubazes-un-katalogi/abonetas-datubazes-e-zurnali-e-gramatas | |
Piezīmes | |
Ierobežotās izvēles studiju kurss akadēmiskajā studiju programmā “Pārtikas kvalitāte un inovācijas”. |