Course code VadZ3051

Credit points 1.50

Production Processing at Home

Total Hours in Course40

Date of course confirmation20.05.2015

Responsible UnitInstitute of Business and Management Science

Course developer

author lect.

Linda Siliņa

Dr. oec.

Prior knowledge

PārZ3070, Processing of Agricultural Products

VadZ2037, Economic Management Studies

VadZ3050, Agricultural Production

Course abstract

After the course work get the practical skills in making process of course project, gets the practice to view the theoretical and practical information about the theme witch has been choose. Practice to form the conclusions and proposals.

Learning outcomes and their assessment

Knowledge – understanding about functions and processes has made. Cognitive and selective knowledge about organization, specialty of them in home company
Skills – can use theoretical knowledge about production organization, can assign the size of raw materials in enterprises which produce the production in home.
Competence – knowledge and practical experience has obtained for the production.

Compulsory reading

1. Zvirbule-Bērziņa A., Mihejeva L., Auziņa A. Plānošana un ražošanas procesa organizēšanas pamatprincipi. Rīga: BA Turība, 2004. 143 lpp.
2. Ceļvedis mājražošanā. Galv. red. I. Rūtenberga-Bērziņa. Ozolnieki: Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs, 2014. 78 lpp. Pieejams arī: http://www.laukutikls.lv/system/files_force/.../celvedis_majrazosana.pdf
3. Rurāne M. Uzņēmējdarbības organizācija un plānošana. Rīga, BA Turība, 2002. 330 lpp.
4. Гинзбург А.И. Экономический анализ. Санкт-Петербург: Питер Пресс,2008. 528 с.

Further reading

1. Lielā konservēšanas grāmata. Sastādītāja: Sp. Lindberga. Rīga: Latvijas ekoloģiskās izglītības apgāds "Vieda", 2013. 381 lpp.
2. Cepam maizi. Tulkoj. I. Galēja. Rīga: Jāņa Rozes apgāds, 2013. 208 lpp.
3. Labas prakses vadlīnijas pārtikas amatniecībā. Rokasgrāmata. [Tiešsaiste] [skatīts 2015. gada 18. martā]. Rīga, 2011. Pieejams: http://www.llsa.lv/files/gramata%20Labas%20prakses%20rokasgramata.pdf

Periodicals and other sources

1. Kokars V. Alus un augļu-ogu vīna pagatavošana mājas apstākļos. Rīga: Akopeks, 2007. 302 lpp.
2. Kapitāls: biznesa un ekonomikas žurnāls. Rīga: Izdevniecība IKK, 1999. ISBN 14072505
3. Davidanova V. Mājas gardumi: kā kļūt par mājražotāju: siers, zivis, gaļa, maize, ievārījumi, saldumi. Rīga: Lauku Avīze, 2013. 64 lpp.