Latviešu Krievu Angļu Vācu Franču
Statuss(Neaktīvs) Izdruka Arhīvs(0) Studiju plāns Vecais plāns Kursu katalogs Vēsture

Course title Organization of Service
Course code PārZ2030
Credit points (ECTS) 3
Total Hours in Course 81
Number of hours for lectures 16
Number of hours for seminars and practical classes 16
Independent study hours 49
 
Course developers
Dr. sc. ing., doc. Rita Riekstiņa-Dolģe

There is no prerequisite knowledge required for this course
 
Course abstract
The following courses of lectures are offered: Types of catering enterprises, differences of their organization; organization of visitors service in different catering enterprises; service of meals; types of service.
Compulsory reading
1. Rūrāne M. Ražošana. Rīga, Turības mācību centrs,1999. – 122 lpp.
2. Shock, Patti J.: Маркетинг в ресторанном бизнесе /Патти Д. Шок, Джон Т. Боуэн, Джон М. Стефанелли Москва : Ресторанные ведомости, 2005233 с. ; 24 cm.
3. Walker, John R., The restaurant :from concept to operation /John R. Walker and Donald E. Lundberg Hoboken, New Jersey : John Wiley and Sons, c2005. XVII, 414 lpp. : il 4. Vanaga V.Viesu apkalpošana. Mācību līdzeklis. R.:Turības mācību centrs, 2000.-152 lpp.
Further reading
1. Schatering E.E. Handbuck Food and Beverage Menegement. Deucher Fachverlag, 1985.-268 p.
2. Kington R., Ceserani V. The teory of catering. LondonSydney Auckland, 1992.-156 p.
3. Vanaga V. Galda klāšanas pamatprincipi. Mācību palīglīdzeklis praktisko iemaņu apgūšanai: Rīga, 1999. - 48 lpp. 4. Bāra darba organizācija. Mācību līdzeklis: Rīga, 1999. - 115 lpp.
Periodicals and other sources
1. Gastromāns :žurnāls. Rīga : Baltijas mārketinga un reklāmas kompānija "Prospekts", 2003- nr. : krās. il. ; 30 cm. 2. Гостиница и ресторан : бизнес и управление :журнал для профессионалов = Hotel & Restaurant : business and management Москва : Международная Ассоциация Гостиниц иРесторано