Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
Veterinārmedicīnas fakultāte
Pārtikas higiēna Profesionālā maģistra
Programmas direktors: Dace Keidāne
Akreditēts: 17/05/2013-31/12/2022 Licenzēts: 10/12/2003-31/12/2022
2.2. Galvenā(-s) studiju joma(-s)
Pārtikas higiēna
4.2. Programmas prasības (kvalifikācijas iegūšanas nosacījumi utt.)
- Zināšanas: absolvējot programmu, maģistrs spēs parādīt padziļinātas un paplašinātas zināšanas izvērtējot pārtikas produktu ražošanu un pārtikas pārstrādes tehnoloģiskos principus, spēs aprakstīt pārtikas uzturvērtību, formulēt pārtikas drošības, nekaitīguma, kvalitātes un higiēnas kritērijus, spēs organizēt kvalitātes sistēmu izstrādi, ieviešanu un uzturēšanu, izklāstīt pārtikas izraisīto slimību novēršanu un organizēt to ierobežošanu. Tāpat maģistri spēs definēt dokumentēšanas juridiskos aspektus un pieņemt lēmumus par pārtikas starptautiskās tirdzniecības nosacījumiem.
Prasmes: Profesionālais maģistrs spēs interpretēt pārtikas produktu ražošanas procesā notiekošos fizikālos, bioķīmiskos un mikrobioloģiskos procesus, novērtēt mikroorganismu attīstības modelēšanas programmas, varēs izskaidrot dažādu pārtikas produktu defektu cēloņus un novēršanas iespējas, kā arī spēs identificēt un novērtēt kritiskos kontroles punktus pārtikas kvalitātes nodrošināšanas sistēmās.
Kompetence: Maģistrs spēs novērtēt pārtikas produktu tehnoloģiskos procesus, organizēt nekaitīgas pārtikas ražošanu, kā arī pārtikas uzņēmumos ieviest un uzturēt pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēmas.
Kredītpunktu sadalījums pa semestriem un daļām (A-obligātā, B-specializācijas izvēle, C-brīvā izvēle)
Nepilna laika
|
Daļa |
1-sem. |
2-sem. |
3-sem. |
Kopā |
A |
6 |
4 |
27 |
37 |
B |
|
6 |
|
6 |
C |
|
2 |
|
2 |
2016.rudens
2016.pavasara
2015.rudens
2015.pavasara
2014.rudens
2014.pavasara
2013.rudens
2012.rudens
2012.pavasara
2011.rudens
2011.pavasara
2010.rudens
2010.pavasara
2009.rudens
2009.pavasara
2008.rudens
2008.pavasara
2007.rudens
2007.pavasara
2006.rudens
2006.pavasara
2005.rudens
2005.pavasara
Nepilna laika