Latviešu Krievu Angļu Vācu Franču
Statuss(Aktīvs) Izdruka Arhīvs(0) Studiju plāns Vecais plāns Kursu katalogs Vēsture

Kurstitel
Kurs-Code Ekon4024
Kreditpunkte (ECTS) 3
Stundenzahl insgesamt (im Auditorium) 81
Vorlesungen (Stundenzahl) 16
Stundenzahl fŅr Seminare und praktische Arbeitsaufträge 16
Selbststandige Arbeit des Studenten (Stunden) 49
Bestätigt am (Datum) 02/02/2021
 
Kurs ausgearbeitet von (Lehrkraft)
, Andra Zvirbule

Vorkenntnisse
Ekon2130,
Ekon4082,
PārZP043,
VadZ2029,
Zur einfŅhrenden LektŅre empfohlen
1.Alsiņa R. Mācies plānot. Biznesa plāna pamati. Rīga: Kamene, 2000.75 lpp.
2.Chernev A. The marketing plan handbook 4th edition. USA: Cerebellum Press, 2014. 178 p.
3.Uzņēmēja rokasgrāmata. Rīga: Jumava, 2009. 376 lpp.
4.Muška A. Uzņēmējdarbības plānošana. Rīga: SIA KIF „Biznesa komplekss”, 2005. 93 lpp.
5.Zvirbule-Bērziņa A., Mihejeva L., Auziņa A. Plānošanas un ražošanas procesa organizēšanas pamatprincipi. Rīga: Biznesa augstskola Turība, 2004. 144 lpp.
6.Vīksne A. Savs bizness. Atkārtots un papildināts izdevums. Rīga: Lietišķās informācijas dienests, 2009. 232 lpp.
7.Kaynak E., Meulenberg M. Food and Agribusiness Marketing in Europe E-Book, CRC Press , 2017, 228 p.
8.Osterwalder A., Pigneur Y. Business Model Generation: A Handbook for Visionaries, Game Changers and Challengers. Alexander Osterwalder & Yves Pigneur, 2009. 288 p. (ISBN 978-2-8399-0580-0)
9.Pettere G., Voronova I. Riski uzņēmējdarbībā un to vadība: Mācību līdzeklis. Rīga: Banku augstskola, 2003. 176 lpp.
10.Casson M. The Oxford Handbook of Entrepreneurship. Oxford University Press, 2008. 790 p.
11.Kalfagianni A., Skordili S. Localizing Global Food: E-Book, Routledge , 2018, 218 p.
12.Forbat J. Entrepreneurship: The Seeds of Success. Harriman House Limited, 2007. 192 p.
13.Singh S. K., Gupta S. Entrepreneurship:. E-Book SBPD Publications, 2016. 516 p.
14.Stokes D., Wilson N., Wilson N. Small Business Management and Entrepreneurship. Cengage Learning EMEA, 2010. 477p.
15.Šarma R. Līderis bez titula: mūsdienīgs stāsts par patiesiem panākumiem biznesā un dzīvē. Rīga: Avots, 2011. 234 lpp.
Weiterfuhrende Literatur
1.Vīksna A., Baroniņa R. Mani septiņi soļi biznesa uzsākšanai. Rīga: Lietišķās informācijas dienests, 2009.112 lpp.
2.Uzsākt biznesu. / «Lessons Learned» grāmatu sērija.- Rīga: Lietišķās informācijas dienests, 2009.- 104 lpp.
3. Tansey G., D'Silva J. The Meat Business. E-Book, Routledge , 2019, 272 p.
4.Komerclikums: 13.04.2000. LR likums ("LV", 158/3160 (2069/2071), 04.05.2000.; Ziņotājs, 11, 01.06.2000.) [stājas spēkā 01.01.2002.] ar grozījumiem
5.Hofs K. Biznesa ekonomika. 2.izdevums.- Rīga: Jāņa Rozes apgāds, 2010. – 603 lpp.
6.Pirmie soļi topošajiem uzņēmējiem [tiešsaiste]. Pieejams: https://www.vid.gov.lv/lv/pirmie-soli-toposajiem-uznemejiem
7.Leibus I. Pirmie soļi komercdarbībā: darbības uzsākšana, grāmatvedība un nodokļi. Rīga: Lietišķās informācijas dienests, 2016. 152 lpp.
8.Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra mājas lapa // http://www.ur.gov.lv/
9.Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras mājas lapa // http://www.liaa.gov.lv
10.LR tiesību aktu mājas lapa // www.likumi.lv
11.LR Centrālās statistikas pārvaldes mājas lapa // http:// www.csb.lv
Zur LektŅre vorgeschlagene Zeitschriften
1.Forbes. "SK Media" SIA. Forbes. Rīga : ISSN 1691-6018
2.International Journal of Production Economics: ISSN 0925-5273
3.Food Control : ISSN 0956-7135
4.Latvijas Vēstnesis. Latvijas Republikas oficiālais izdevums [tiešsaiste]. Pieejams: https://www.vestnesis.lv/
5.Dienas Bizness: nedēļas laikraksts: Latvijas Biznesa avīze. Rīga: Diena: Dagens Industri, 1992. ISSN 1407-2041
6.Bilance: grāmatvedība, likumdošana, finanses: žurnāls par grāmatvedību, likumdošanu un finansēm. Rīga: lietišķās informācijas dienests, 2005. ISSN 1407-5709