Statuss(Aktīvs) | Izdruka | Arhīvs(0) | Studiju plāns Vecais plāns | Kursu katalogs | Vēsture |
Kursa nosaukums | Pārtikas kvalitātes vadība II |
Kursa kods | PārZP032 |
Zinātnes nozare | Pārtikas zinātne (nav zn) |
Kredītpunkti (ECTS) | 12 |
Kopējais stundu skaits kursā | 324 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 324 |
Kursa apstiprinājuma datums | 13/04/2021 |
Atbildīgā struktūrvienība | Pārtikas institūts |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. sc. ing., Solvita Kampuse |
|
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Studenti iegūst zināšanas un praktiskas iemaņas darbam noteiktā ražošanas iecirknī, apgūst ražoto produktu tehnoloģiskos procesus, iepazīstas ar kvalitātes tehnoķīmiskās un mikrobioloģiskās kontroles principiem kvalitātes vadības un loģistikas sistēmām. Iegūst praktisko pieredzi iepriekš iegūtajām teorētiskajām zināšanām. | |
Kursa rezultāti un to vērtēšana | |
Pēc studiju kursa apgūšanas studenti iegūs:
1.zināšanas par kvalitātes vadības un loģistikas sistēmām konkrētā pārtikas uzņēmumā – prakses aizstāvēšana. 2.prasmes spēt patstāvīgi veikt uzņēmumā uzticētos darba pienākumus, apkopot prakses laikā iegūto informāciju – prakses atskaites sagatavošana. 3.kompetenci spēt analizēt un skaidrot kvalitātes vadības sistēmas un kritisko kontroles punktu izvēles nepieciešamību uzņēmumā, loģistikas sistēmas darbību – prakses atskaites sagatavošana. |
|
Kursa saturs(kalendārs) | |
1. Vispārīga informācija par uzņēmumu un tā produktiem.
2. Izejvielu, pusfabrikātu un gatavo produktu kvalitātes kontrole, kontroles periodiskums, nosakāmie rādītāji. 3. Izejvielu izplatīšanas organizēšana. 4. Kvalitātes vadības sistēma. HACCP ieviešanas posmi uzņēmumā, tā uzraudzība. 5. Darba organizācijas raksturojums uzņēmumā. Racionalitātes pārvaldība noliktavas un noliktavu ēkās uzņēmumā. 6. Saražotās produkcijas pārdošanas veidi - vairumtirgotāji, aģenti, vadītāji, specializētie vairumtirgotāji. 7. Transporta loģistika un apkalpošanas līmenis uzņēmumā. Produktu tirgus raksturojums. Konkurence. 8. Uzņēmumi un izmaksas, peļņa un zaudējumi. Praktikanta secinājumi un ieteikumi. Prakses atskaites noformēšana. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Izieta instruktāža par darba drošību. Nokārtota sanitārā grāmatiņa. Pēc prakses nostrādāšanas jāuzraksta un jāaizstāv prakses atskaite, par ko tiek iegūta ieskaite. | |
Studējošo patstāvīgo darbu organizācijas un uzdevumu raksturojums | |
Studējošam atbilstoši prakses programmai ir jāspēj organizēt savu darbu prakses laikā, iegūstot nepieciešamo informāciju un pieredzi izvēlētajā pārtikas ražošanas uzņēmumā. | |
Studiju rezultātu vērtēšanas kritēriji | |
Prakses laikā ir jāapgūst prakses programmā ietvertie jautājumi, apzinīgi jāizpilda prakses laikā uzdotie pienākumi, par ko students iegūst atsauksmi no prakses vietas. Pēc prakses nostrādāšanas jāuzraksta un jāaizstāv prakses atskaite, par ko tiek iegūta ieskaite. | |
Obligātā literatūra | |
1. Uzņēmumā esošā pieejamā informācija un dati par tehnoloģisko procesu, iekārtām un oficiālie finansu pārskati. | |
Piezīmes | |
Obligāta prakse otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas „Pārtikas produktu tehnoloģija” pilna laika studentiem. |