Latviešu Krievu Angļu Vācu Franču
Statuss(Neaktīvs) Izdruka Arhīvs(0) Studiju plāns Vecais plāns Kursu katalogs Vēsture

Kursa nosaukums Pētnieciskais darbs
Kursa kods PārZP025
Zinātnes nozare Citas inženierzinātnes un tehnoloģijas, tai skaitā pārtikas un dzērienu tehnoloģijas
Zinātnes apakšnozare Pārtikas produktu kvalitātes
Kredītpunkti (ECTS) 9
Kopējais stundu skaits kursā 243
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits 243
Kursa apstiprinājuma datums 17/01/2017
Atbildīgā struktūrvienība Zemes pārvaldības un ģeodēzijas institūts
 
Kursa izstrādātājs(-i)
Dr. sc. ing., prof. Tatjana Ķince

Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Veikt zinātniskos pētījumus un plānotajā periodā izstrādāt bakalaura darbu atbilstoši metodiskiem norādījumiem.
Kursa rezultāti un to vērtēšana
• padziļinātas zināšanas un izpratne par konkrēto pārtikas produktu;
• prasmes: formulēt, kritiski izvērtēt un saskaņot bakalaura darba pētījuma pamatjautājumus (pētījuma temata, mērķis, uzdevumi utt.); izvēlēties konkrētam pētījumam atbilstošas pētīšanas un datu apstrādes metodes, pamatojot to izvēli; interpretēt datu apstrādes rezultātus; formulēt rezultātiem atbilstošus secinājumus; • kompetence: sadarbībā ar darba vadītāju veikt bakalaura darba pētījumu; praktiski lietot citu pētījumu rezultātus.
Kursa saturs(kalendārs)
1 Bakalaura darba tēmas izvēle, tās aktualitāte, nozīmīgums; mērķu un uzdevumu izstrāde.
2 Literatūrā esošās zinātniskās informācijas apkopojums Darbā veicamo analīžu metožu izvēle un raksturojums.
3 Eksperimentu veikšana.
4 Eksperimentu veikšana.
5 Pētījumos iegūto rezultātu apstrāde un interpretācija. 6 Pētījumos iegūto rezultātu apstrāde un interpretācija; secinājumu izstrāde.
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Izieta instruktāža par darba drošību. Nokārtota sanitārā grāmatiņa. Prakses laikā studenti sagatavo bakalaura darba melnrakstu un publiski to aizstāv. Pēc aizstāvēšanas saņem novērtējuma - ieskaitīts..
Obligātā literatūra
1. Kļava D., Kunkulberga D., Ciproviča I., Rakčejeva T. (2014) Metodiskie norādījumi akadēmiskās studiju programmas "Pārtikas zinības" studentiem bakalaura darba izstrādei. Jelgava, 21 lpp. (http://www.ptf.llu.lv/getfile.php?id=581) Metodiskie norādījumi akadēmiskās studiju programmas "Pārtikas zinības" studentiem bakalaura darba izstrādei [tiešsaiste]. Jelgava, 2014. 21 lpp. [skatīts 02.02.2017.]. Pieejams: http://www.ptf.llu.lv/getfile.php?id=581
Piezīmes
Obligāta pētnieciskā prakse PTF studentiem akadēmiskajā studiju programmā "Pārtikas zinības".