Statuss(Neaktīvs) | Izdruka | Arhīvs(0) | Studiju plāns Vecais plāns | Kursu katalogs | Vēsture |
Kursa nosaukums | Maģistra darbs |
Kursa kods | PārZ6006 |
Zinātnes nozare | Pārtikas zinātne (nav zn) |
Kredītpunkti (ECTS) | 37.5 |
Kopējais stundu skaits kursā | 1012.5 |
Kursa apstiprinājuma datums | 20/11/2013 |
Atbildīgā struktūrvienība | Zemes pārvaldības un ģeodēzijas institūts |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. sc. ing., prof. Tatjana Ķince Dr. sc. ing., prof. Inga Ciproviča |
|
Priekšzināšanas | |
Ķīmi6001, Pārtikas produktu analīžu fizikāli-ķīmiskās metodes PārZ4034, Dabas vielas pārtikas produktu sistēmās I PārZ4035, Dabas vielas pārtikas produktu sistēmās II PārZ5010, Pārtikas produktu struktūrmehāniskās īpašības PārZ5012, Perspektīvi risinājumi pārtikas iepakojumam PārZ5019, Pārtikas produktu izstrāde PārZ6001, Pārtikas piedevu pielietojums PārZ6002, Pārtikas funkcionālās īpašības PārZ6003, Pārtikas produktu nekaitīgums PārZ6005, Pārtikas produktu sensorās novērtēšanas metodes PārZ6008, Pārtikas aprite un tās likumdošana PārZ6015, Pārtikas derīguma analīze PārZ6018, Mikroorganismu identifikācija PārZ6019, Pārtikas zinātne |
|
Kursa anotācija | |
Studenti izstrādā maģistra darbu izvēlētā vadītāja vadībā par tematiku, kura ir saistīta ar aktuālām pārtikas zinātnes atziņām;veic vispusīgu zinātniskās literatūras apkopojumu, pamatojot definēto darba mērķi un uzdevumus; izvēlas pētniecībai lietojamās metodes un iekārtas; veic nepieciešamos eksperimentālos pētījumus zinātniski pētnieciskajās vai pārtikas ražošanas uzņēmumu sertificētās laboratorijās, iegūstot ticamus rezultātus, definētā mērķa sasniegšanai. | |
Kursa rezultāti un to vērtēšana | |
Izstrādājot maģistra darbu, maģistranti iegūst:
• Zināšanas pētnieciskā darba izstrādē un publicēšanā, pētniecības aktualitātēs pārtikas zinātnē. • Prasmes patstāvīgi analizēt un prezentēt pētnieciskā darba rezultātus, prezentācijas iemaņu pilnveidē. • Kompetence pētnieciskā darba izstrādē un plānojumā atbilstoši Eiropas augstākās izglītības telpas kvalifikācijas ietvarstruktūras 7.līmenim. |
|
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Maģistra darba tematikas izvēle.
2 Konkretizēts un precizēts zinātniskā darba uzdevums. 3 Zinātniskā darba izpildes metodika. 4 Matemātisko datu apstrādes metožu izvēle un apguve. 5 Speciālās literatūras studijas par izvēlēto tēmu. 6 Speciālās literatūras studijas par izvēlēto tēmu. 7 Speciālās literatūras studijas par izvēlēto tēmu. 8 Eksperimentālās daļas izstrāde. 9 Eksperimentālās daļas izstrāde. 10 Eksperimentālās daļas izstrāde. 11 Eksperimentālās daļas izstrāde. 12 Izmēģinājumu datu matemātiskā apstrāde. 13 Pētījuma rezultātu apkopošana. 14 Iegūto datu izvērtēšana un apkopošana. 15 Maģistra darba uzrakstīšana. 16 Maģistra darba aizstāvēšana. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Jābūt izstrādātam un publiski aizstāvētam maģistra darbam. | |
Obligātā literatūra | |
1. Dukaļska L., Muižniece-Brasava S. Progresīvās iepakojuma tehnoloģijas pārtikas industrijā. Jelgava: LLU, PTF, 2012. 192 lpp. 2. Straumīte E. Bioloģiski aktīvas aktīvās vielas pārtikas produktos. Jelgava: LLU, PTF, 2012. 280 lpp. | |
Papildliteratūra | |
1. Ciproviča I., Galoburda R., Kārkliņa D., Rakčejeva T. Metodiskie noteikumi maģistra darba izstrādei un aizstāvēšanai. Jelgava: LLU, PTF, 2012. 44 lpp.
2. Latvijas Lauksaimniecības universitātes nolikums par studiju noslēguma pārbaudījumiem. Pieejams: http:/www.llu.lv/getfile.php?id=39694 [Skatīts 14. novembrī 2013.] 3. Full-textscientificdatabase. Peejams: http://www.sciencedirect.com/ [Skatīts 15. novembrī 2013.] |
|
Periodika un citi informācijas avoti | |
1. Latvijas Lauksaimniecības Universitātes raksti. Jelgava: Latvijas Lauksaimniecības Universitāt. ISSN 1407-4427 (Online)
2. International Journal of Food Science and Technology. UK: John Wiley & Sons. ISSN 1365-2621. (Online) 3. International Journal of Food Properties. UK: Teyrol& Francis. ISSN 1532-2386 (Online) |
|
Piezīmes | |
Studiju kurss akadēmiskās maģistra programmas "Pārtikas zinātne" obligātajā daļā pilna un nepilna laika studijās. |