Latviešu Krievu Angļu Vācu Franču
Statuss(Aktīvs) Izdruka Arhīvs(0) Studiju plāns Vecais plāns Kursu katalogs Vēsture

Kursa nosaukums Bakalaura darbs II
Kursa kods PārZ4052
Zinātnes nozare Citas inženierzinātnes un tehnoloģijas, tai skaitā pārtikas un dzērienu tehnoloģijas
Zinātnes apakšnozare Pārtikas procesi un iekārtas
Kredītpunkti (ECTS) 15
Kopējais stundu skaits kursā 405
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits 405
Kursa apstiprinājuma datums 10/02/2015
Atbildīgā struktūrvienība Pārtikas institūts
 
Kursa izstrādātājs(-i)
Dr. sc. ing., prof. Ilze Beitāne

Priekšzināšanas
Citi1013, Tūrisma vadība
Citi2002, Viesnīcu dienesti
Citi2030, Komunikācija viesmīlībā
Citi2033, Etiķete viesmīlībā
Citi2034, Viesnīcu dienesti
Citi4003, Viesnīcu prakse
Citi4016, Darba un civilā aizsardzība
Citi4027, Viesmīlības uzņēmumu stratēģiskā vadība
CitiP007, Ievads viesmīlībā
CitiP027, Viesmīlības uzņēmumu vadība II
Ekon1001, Ekonomikas teorija
Ekon2017, Grāmatvedība II
Ekon3120, Tirgzinība
Ekon3123, Grāmatvedība I
Ekon4078, Biznesa plānošana un statistika I
Ekon4080, Biznesa plānošana un statistika II
Filz1027, Biznesa ētika un filosofija
InfT1023, Informātika
Ķīmi3017, Telpu kopšanas tehnoloģija
LauZ1002, Praktiskā lauku saimniecība
Mate3012, Matemātika
Medi2004, Uztura zinības
PārZ2005, Mikrobioloģija un higiēna I
PārZ2006, Mikrobioloģija un higiēna II
PārZ2011, Tehnoloģiskās iekārtas I
PārZ2051, Pārtikas ķīmija I
PārZ2052, Viesmīlības uzņēmumi
PārZ2056, Apkalpošanas organizācija un vadība
PārZ2057, Uztura gatavošanas tehnoloģija I
PārZ2058, Uztura gatavošanas tehnoloģija II
PārZ3017, Pārtikas ķīmija II
PārZ3024, Tehnoloģiskās iekārtas II
PārZ3027, Restorānu prakse
PārZ3046, Pētniecības darba pamati
PārZ3049, Produkti, to pārstrāde
PārZ3075, Ražošanas organizācija un vadība
PārZ3076, Ražošanas organizācija un vadība
PārZ4048, Bakalaura darbs I
PārZ4054, Loģistika viesmīlībā
PārZ4059, Kvalitātes vadība
PārZP041, Ievadprakse viesmīlības uzņēmumos
Psih4001, Vadības psiholoģija
Soci2036, Socioloģija
SpoZ1001, Sports I
SpoZ1002, Sports II
SpoZ2001, Sports III
VadZ2004, Vadīšanas pamati
VadZ2046, Personāla vadība
VadZ3058, Uzņēmējdarbības pamati
VadZ4082, Viesnīcu un ēdināšanas vadība
VadZ4083, Viesnīcu un ēdināšanas vadība
ValoP252, Profesionālā krievu valoda
ValoP277, Profesionālā angļu valoda I
ValoP278, Profesionālā angļu valoda II
VidZ3006, Ekoloģija un vides aizsardzība
Kursa anotācija
Bakalaura darba tēmas, mērķa un uzdevumu formulēšana un izvirzīšana saistībā ar viesmīlības nozares aktuālo problēmu risinājumiem. Pētījuma metodoloģijas izstrāde. Pētījuma rezultātu atspoguļojums, to analīze un interpretācija. Darba būtiskāko secinājumu izstrāde. Noslēguma darba prezentācija un aizstāvēšana.
Kursa rezultāti un to vērtēšana
Zināšanas – izpratne par viesmīlības vidi, tirgus attīstības tendencēm, patērētāju uzvedību, ekonomiskās attīstības likumsakarībām un principiem. Zināšanas par viesmīlības nozares produktiem; uzņēmuma finanšu plānošanu un pārraudzību; par tehnoloģiskajiem procesiem un to ietekmējošiem faktoriem.
Prasmes – prot apkopot, analizēt un interpretēt pētījuma rezultātus, izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus. Prot plānot savu laiku un darbu, lai iekļautos termiņos. Kompetences – spēj noteikt tirgus attīstības tendences un to ietekmējošos faktorus; spēj atklāt un analizēt aktuālas viesmīlības uzņēmuma darbības problēmas, rast tām risinājumu; spēj plānot, analizēt un izvērtēt viesmīlības uzņēmuma tehnoloģisko procesu norisi un ekonomisko darbību; spēj izstrādāt uzņēmuma darbības stratēģiskos un taktiskos plānus. (Izstrādāts bakalaura darbs)
Kursa saturs(kalendārs)
1.Darba aktualitātes, mērķa, uzdevumu un pētījuma metodoloģijas papildināšana.
2.Pētījuma rezultātu iegūšana, analīze un interpretācija.
3.Pētījuma rezultātu iegūšana, analīze un interpretācija.
4.Pētījuma rezultātu iegūšana, analīze un interpretācija.
5.Pētījuma rezultātu iegūšana, analīze un interpretācija.
6.Pētījuma rezultātu iegūšana, analīze un interpretācija.
7.Pētījuma rezultātu iegūšana, analīze un interpretācija.
8.Pētījuma rezultātu iegūšana, analīze un interpretācija.
9.Pētījuma rezultātu iegūšana, analīze un interpretācija.
10.Pētījuma rezultātu iegūšana, analīze un interpretācija.
11.Secinājumu un priekšlikumu izstrāde.
12.Darba noformēšana.
13.Bakalaura darba prezentācijas sagatavošana priekšaizstāvēšanai.
14.Bakalaura darba priekšaizstāvēšana.
15.Bakalaura darba papildināšana un noformēšana. 16.Bakalaura darba prezentācijas izstrāde aizstāvēšanai.
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Bakalaura darbs ir jāiesniedz Valsts pārbaudījuma komisijas (VPK) sekretārei reģistrācijai, pēc tam jānodod recenzentam. Bakalaura darbs ir jāaizstāv VPK sēdē, uzstājoties ar 5-7 min. garu prezentāciju un atbildot uz VPK locekļu un recenzenta jautājumiem.
Studējošo patstāvīgo darbu organizācijas un uzdevumu raksturojums
Students patstāvīgi veic pētījumu, iegūtos datus tālāk apkopojot, analizējot un interpretējot sagatavo bakalaura darba pētniecisko daļu. Konsultējas ar darba vadītāju un, ja nepieciešams, ar konsultantu/iem.
Studiju rezultātu vērtēšanas kritēriji
1.Pirms bakalaura darba reģistrācijas tas ir jāiesniedz vadītājam, kurš ar savu parakstu apliecina, ka darbs ir virzāms uz aizstāvēšanu.
2.No recenzenta ir jāsaņem pozitīva atsauksme, kur ir norādīts, ka studentam ir piešķirams bakalaura grāds. 3.VPK sēdē ir jāsaņem sekmīgs vērtējums (ne zemāk par 4 ballēm) par bakalaura darbu.
Obligātā literatūra
Metodiskie norādījumi bakalaura darba izstrādei un aizstāvēšanai [tiešsaiste] [skatīts 07.11.2018.]. Sastādīti I.Milleres un I.Beitānes vadībā. Jelgava: LLU, 2018. 25 lpp. Pieejams: http://www.ptf.llu.lv/lv/studiju-dokumenti-un-veidlapas
Papildliteratūra
1. Metodiskie norādījumi bakalaura darba izstrādei un aizstāvēšanai [tiešsaiste] [skatīts 10.02.2015.]. Sastādīti I. Milleres vadībā. Jelgava: LLU, 2012. 28 lpp. Pieejams: Pieejams: http://www.ptf.llu.lv/getfile.php?id=465. 2. Kristapsone S. Zinātniskā pētniecība studiju procesā: mācību grāmata augstskolu sociālo zinātņu studiju programmu studentiem. Rīga: Biznesa augstskola Turība, 2008. 349 lpp. 3. Ievads pētniecībā: stratēģijas, dizaini, metodes. Sastādītāja K. Mārtinsone. Rīga: RaKa, 2011. 284 lpp.
Periodika un citi informācijas avoti
1. Kapitāls: biznesa un ekonomikas žurnāls. ISSN 1407 - 2505. 2. Kvalitāte: žurnāls par kvalitāti un kvalitātes vadīšanu. ISSN 1407-7671.
Piezīmes
Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība, 4.kurss