Kursa kods PārZP037
Kredītpunkti 6
Zinātnes nozareCitas inženierzinātnes un tehnoloģijas, tai skaitā pārtikas un dzērienu tehnoloģijas
Zinātnes apakšnozarePārtikas procesi un iekārtas
Kopējais stundu skaits kursā162
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits162
Kursa apstiprinājuma datums12.10.2011
Atbildīgā struktūrvienībaZemes pārvaldības un ģeodēzijas institūts
Dr. sc. ing.
Studenti iegūst zināšanas un praktiskas iemaņas darbam noteiktā ražošanas iecirknī, apgūst ražoto produktu tehnoloģiskos procesus, iepazīstas ar speciālo pārtikas rūpniecības iekārtu uzbūvi, darbības principiem un ekspluatāciju, kā arī iepazīstas ar kvalitātes tehnoķīmiskās un mikrobioloģiskās kontroles principiem.
Pēc studiju kursa apgūšanas studenti iegūs:
zināšanas; par tehnoloģiskajiem procesiem, to organizāciju, tehnoloģiskajām iekārtām un plūsmas līnijām konkrētā pārtikas uzņēmumā vai iecirknī;
prasmes; spēt patstāvīgi veikt uzņēmumā uzticētos darba pienākumus, apkopot prakses laikā iegūto informāciju;
kompetenci; spēt analizēt un skaidrot konkrētajā uzņēmumā notiekošos pārtikas produktu ražošanas tehnoloģiskos procesus.
1 Vispārēju ziņu par uzņēmumu un tā ražoto produkciju iegūšana.
2 Uzņēmumā pielietoto izejvielu raksturojums, kvalitātes rādītāji un noteikšanas periodiskums
3 Produktu ražošanas tehnoloģiskās shēmas, galvenie tehnoloģisko operāciju parametri, to pamatojums.
4 Tehnoloģiskās iekārtas. Apkārtējās vides aizsardzības un darba drošības pasākumi.
Ieskaite. Pēc prakses nostrādāšanas jāuzraksta un sekmīgi jāaizstāv atskaite. Studentiem ir jābūt izietai instruktāžai par darba drošību, nokārtotai sanitārai grāmatiņai.
1. Uzņēmumā esošā pieejamā informācija un dati par tehnoloģisko procesu un iekārtām.
2. Ražošanas prakses nolikums akadēmiskās studiju programmas „Pārtikas zinības” un profesionālās studiju programmas „Pārtikas produktu tehnoloģijas” studentiem, 2008. 24 lpp.
PTF studiju programmas "Pārtikas zinības" un "Pārtikas produktu tehnoloģija" studentiem.