Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte
Pārtikas kvalitāte un inovācijas Bakalaura
Programmas direktors: Dace Kļava
Akreditēts: 14/12/2022-15/12/2028 Licenzēts: 21/03/2007-15/12/2028
2.2. Galvenā(-s) studiju joma(-s)
Dabas zinātnes - ķīmija, fizika, matemātika un bioloģija; Pārtikas zinātne - pārtikas ķīmija, pārtikas mikrobioloģija un biotehnoloģija, pārtikas procesi un iekārtas, pārtikas produktu tehnoloģijas un kvalitāte. Sociālās zinātnes – vadības zinības, cilvēku resursu vadība, mārketings, projektu vadība, inovācijas pētniecībā
4.2. Programmas prasības (kvalifikācijas iegūšanas nosacījumi utt.)
- Mērķis - sagatavot konkurētspējīgu un zinošu speciālistu pārtikas ražošanas, kvalitātes un inovāciju jomās, kurš spēj organizēt kvalitātes pārvaldību un inovāciju izstrādi pārtikas uzņēmumos, veikt radošu pētniecisko darbu un veidot pamatu turpmākām augstākā līmeņa studijām. Studiju rezultāti: Pielieto fundamentālo un speciālo zinātņu studiju kursos iegūtās teorētiskās un praktiskās zināšanas pārtikas ražošanā, kvalitātes pārvaldības un inovāciju jomās.Spēj izskaidrot pārtikas zinātnes svarīgākos jēdzienus un likumsakarības. Spēj parādīt specializētas zināšanas un kritisku izpratni par pētnieciskā darba nozīmi jaunu pārtikas produktu izstrādē. Spēj izmantot zināšanas pārtikas ražošanas procesos, lai plānotu, modelētu un izvēlētos piemērotāko risinājumu pārtikas ražošanā, kvalitātes pārvaldībā un inovāciju izstrādē.Spēj patstāvīgi formulēt, plānot, strukturēt, analizēt, argumentēti diskutēt un parādīt zinātnisku pieeju jaunu pārtikas produktu izstrādē, sadarbojoties ar nozares speciālistiem. Kompleksi pielietot iegūtās zināšanas un prasmes pārtikas ražošanā, kvalitātes pārvaldībā un jaunu pārtikas produktu izstrādē. Plānot, organizēt un īstenot kvalitātes pārvaldību un jaunu produktu izstrādi pārtikas ražošanas uzņēmumā, pielietojot kritisko domāšanu un komandas darbu. Zinātniski pētnieciskajā darbā spēj patstāvīgi atlasīt un analizēt zinātnisko informāciju un pētnieciskās metodes, analītiski aprakstīt iegūto informāciju, to izmantot lēmumu pieņemšanā un problēmu risināšanā pārtikas ražošanas, kvalitātes pārvaldības un inovāciju jomās.