Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte
Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība Profesionālās augstākās izglītības bakalaura
Programmas direktors: Gita Krūmiņa-Zemture
Akreditēts: 26/06/2013-31/12/2024 Licenzēts: 28/03/2003-31/12/2024
2.2. Galvenā(-s) studiju joma(-s)
Ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu darba plānošana, organizēšana un vadīšana kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanai; ēdināšanas uzņēmumu tehnoloģisko procesu projektēšana un vadīšana
4.2. Programmas prasības (kvalifikācijas iegūšanas nosacījumi utt.)
- Spēj izmantot iegūtās zināšanas viesmīlības uzņēmumu vadības funkcionālajās sfērās; spēj pielietot un sistematizēt teorētiskās zināšanas viesmīlības nozares aktuālo problēmu risināšanā; spēj aprobēt praksē teorētiskās atziņas viesnīcu un ēdināšanas vadītājiem nepieciešamo kompetenču attīstīšanai un patstāvīgai bakalaura darba izstrādei.
Kredītpunktu sadalījums pa semestriem un daļām (A-obligātā, B-specializācijas izvēle, C-brīvā izvēle)
Pilna laika
Daļa 1-sem. 2-sem. 3-sem. 4-sem. 5-sem. 6-sem. 7-sem. 8-sem. Kopā
B 20.5 19.5 21.75 18.75 22 20 26 18 166.5
Vispārizglītojošie kursi 5.5 3.5 1.5 1.5 4.5   2   18.5
Nozares teorētiskie pamatkursi 13 8 7.5   5.5 3.5 6   43.5
Nozares profesionālās specializācijas kursi 1 7 12 16.5 10 14.5 16 18 95
Brīvās izvēles kursi 1 1 .75 .75 2 2 2   9.5
Nepilna laika
Daļa 1-sem. 2-sem. 3-sem. 4-sem. 5-sem. 6-sem. 7-sem. 8-sem. 9-sem. 10-sem. Kopā
B 7.5 16.5 10.5 17.5 12.5 15 11 27.5 14 24 156
Vispārizglītojošie kursi 3.5 3.5 5.5 5     1   2   20.5
Nozares teorētiskie pamatkursi 4 10 5 7.5 2.5 1 5 5 1.5   41.5
Nozares profesionālās specializācijas kursi   3   5 10 12 3 20.5 10.5 24 88
Brīvās izvēles kursi           2 2 2     6
2016.rudens 2015.rudens 2015.pavasara 2014.rudens 2014.pavasara 2013.rudens 2013.pavasara 2012.rudens 2012.pavasara 2011.rudens 2011.pavasara 2010.rudens 2010.pavasara 2009.rudens 2009.pavasara 2008.rudens 2008.pavasara 2007.rudens 2007.pavasara 2006.rudens 2006.pavasara 2005.rudens 2005.pavasara
Pilna laika Nepilna laika
2-sem. 4-sem. 6-sem. 8-sem. 10-sem. Kursu plāns ar aprakstiem
2-sem. Vispārizglītojošie kursi (3.5)
Filz1001 Filozofija [1.sem.] (2.25)
Mate3012 Matemātika [Ēvu: 1.sem.] (4.5)
ValoP010 Profesionālā angļu valoda ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbībā II (2.25)
ValoP014 Profesionālā vācu valoda ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbībā II (2.25)
2-sem. Nozares teorētiskie pamatkursi (10)
Ekon1001 Ekonomikas teorija [Ēvu: 2. sem.] (4.5)
Fizi1008 Fizika [ĒVU, p(b)] (2.25)
InfT1002 Informātika II [Ppt, Pz, Ēvu: PL un NL 2.sem.] (3)
Ķīmi1019 Praktiskā ķīmija [ĒVU, p(b)] (3)
2-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (3)
Citi2001 Viesnīcu dienesti [Ēvu: kursa d., PL 4.sem., NL 2.sem.] (2.25)
Citi2002 Viesnīcu dienesti [Ēvu: PL 3.sem., NL 2.sem.] (4.5)
Citi2009 Tūrisma ģeogrāfija [Ēvu: PL 1.sem., NL 2.sem.] (3.75)
4-sem. Vispārizglītojošie kursi (5)
Psih1008 Psiholoģija [Ēvu: PL 1. vai 2.sem; NL 3. vai 4.sem.] (3)
Soci2001 Socioloģija [LF, MF, TF, PTF, VBF, ITF] (2.25)
ValoP012 Profesionālā angļu valoda ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbībā IV (2.25)
ValoP016 Profesionālā vācu valoda ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbībā IV (2.25)
4-sem. Nozares teorētiskie pamatkursi (7.5)
Ekon3016 Tirgzinība [Ēvu:: kursa d., 5.sem.] (2.25)
Ekon3075 Tirgzinība [Ēvu] (3)
PārZ2006 Mikrobioloģija un higiēna II [Ēvu: Obl., PL 3.sem., NL 4.sem.] (3.75)
PārZ3017 Pārtikas ķīmija II [Ēvu: PL 3.sem., NL 4.sem.] (2.25)
6-sem. Nozares teorētiskie pamatkursi (1)
PārZ3019 Kvalitātes vadības pamati I [Ēvu: PL 5.sem., NL 6.sem.] (1.5)
6-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (12)
Ekon2017 Grāmatvedība II [Ēvu: 6.sem.] (2.25)
Ķīmi2013 Telpu kopšanas tehnoloģija I [Ēvu: PL 3.sem., NL 4.sem.] (1.5)
Medi2006 Uzturmācība [Ēvu] (7.5)
PārZ2013 Uztura gatavošanas tehnoloģija [Ēvu: kursa d., PL 4. sem., NL 6. sem.] (2.25)
PārZ3024 Tehnoloģiskās iekārtas II [Ēvu: PL 5.sem., NL 6.sem.] (3.75)
PārZ3049 Produkti, to pārstrāde [Ēvu: PL 6.sem.; NL 6., 7.sem.] (6)
PārZ3055 Uztura gatavošanas tehnoloģija II [Ēvu: PL 4.sem., NL 6.sem.] (3.75)
8-sem. Nozares teorētiskie pamatkursi (5)
Ekon3012 Viesnīcu un ēdināšanas vadība [ĒVU, p(b): kursa d.] (2.25)
Ekon3078 Viesnīcu un ēdināšanas vadība [ĒVU, p(b)] (4.5)
PārZ3046 Pētniecības darba pamati [Pz 4.sem; Ēvu 5.sem.] (3)
8-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (20.5)
Ekon3007 Biznesa plānošana un statistika I [Ēvu: 6.sem.] (2.25)
Ekon3008 Biznesa plānošana un statistika II [Ēvu: PL 7.sem., NL 8.sem.] (2.25)
Ķīmi3008 Telpu kopšanas tehnoloģija [Ēvu: kursa d., PL 4.sem., NL 7.sem.] (2.25)
Medi2006 Uzturmācība [Ēvu] (7.5)
PārZ2030 Apkalpošanas organizācija (3)
PārZ4045 Ražošanas organizācija [ĒVU PL 5.sem.; NL 8.sem.] (3)
PārZP017 Ražošanas prakse [ĒVU, p(b): NL] (39)
8-sem. Brīvās izvēles kursi (2)
Filz2009 Lietišķā etiķete un protokols [izvēles] (3)
PārZ4001 Pārtikas piedevas [Ppt, Pz: izv. PL 7.sem., NL 9.sem.] (1.5)
PārZ4017 HACCP pārtikas apritē (1.5)
10-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (24)
PārZ4020 Valsts eksāmens [Ēvu: PL 7.sem., NL 9.sem.] (3)
PārZ5002 Bakalaura darbs [ĒVU] (15)