Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte
Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība Profesionālās augstākās izglītības bakalaura
Programmas direktors: Gita Krūmiņa-Zemture
Akreditēts: 26/06/2013-31/12/2024 Licenzēts: 28/03/2003-31/12/2024
2.2. Galvenā(-s) studiju joma(-s)
Ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu darba plānošana, organizēšana un vadīšana kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanai; ēdināšanas uzņēmumu tehnoloģisko procesu projektēšana un vadīšana
4.2. Programmas prasības (kvalifikācijas iegūšanas nosacījumi utt.)
- Spēj izmantot iegūtās zināšanas viesmīlības uzņēmumu vadības funkcionālajās sfērās; spēj pielietot un sistematizēt teorētiskās zināšanas viesmīlības nozares aktuālo problēmu risināšanā; spēj aprobēt praksē teorētiskās atziņas viesnīcu un ēdināšanas vadītājiem nepieciešamo kompetenču attīstīšanai un patstāvīgai bakalaura darba izstrādei.
Kredītpunktu sadalījums pa semestriem un daļām (A-obligātā, B-specializācijas izvēle, C-brīvā izvēle)
Pilna laika
Daļa 1-sem. 2-sem. 3-sem. 4-sem. 5-sem. 6-sem. 7-sem. 8-sem. Kopā
B 20.5 19.5 21.75 18.75 22 20 26 18 166.5
Vispārizglītojošie kursi 5.5 3.5 1.5 1.5 4.5   2   18.5
Nozares teorētiskie pamatkursi 13 8 7.5   5.5 3.5 6   43.5
Nozares profesionālās specializācijas kursi 1 7 12 16.5 10 14.5 16 18 95
Brīvās izvēles kursi 1 1 .75 .75 2 2 2   9.5
Nepilna laika
Daļa 1-sem. 2-sem. 3-sem. 4-sem. 5-sem. 6-sem. 7-sem. 8-sem. 9-sem. 10-sem. Kopā
B 7.5 16.5 10.5 17.5 12.5 15 11 27.5 14 24 156
Vispārizglītojošie kursi 3.5 3.5 5.5 5     1   2   20.5
Nozares teorētiskie pamatkursi 4 10 5 7.5 2.5 1 5 5 1.5   41.5
Nozares profesionālās specializācijas kursi   3   5 10 12 3 20.5 10.5 24 88
Brīvās izvēles kursi           2 2 2     6
2016.rudens 2015.rudens 2015.pavasara 2014.rudens 2014.pavasara 2013.rudens 2013.pavasara 2012.rudens 2012.pavasara 2011.rudens 2011.pavasara 2010.rudens 2010.pavasara 2009.rudens 2009.pavasara 2008.rudens 2008.pavasara 2007.rudens 2007.pavasara 2006.rudens 2006.pavasara 2005.rudens 2005.pavasara
Pilna laika Nepilna laika
2-sem. 4-sem. 6-sem. 8-sem. Kursu plāns ar aprakstiem
2-sem. Vispārizglītojošie kursi (3.5)
Filz1003 Ētika, estētika [ESAF,ITF, PTF, MF, VBF] (2.25)
ValoP010 Profesionālā angļu valoda ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbībā II (2.25)
ValoP014 Profesionālā vācu valoda ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbībā II (2.25)
2-sem. Nozares teorētiskie pamatkursi (8)
Ekon1001 Ekonomikas teorija [Ēvu: 2. sem.] (4.5)
Fizi1008 Fizika [ĒVU, p(b)] (2.25)
InfT1002 Informātika II [Ppt, Pz, Ēvu: PL un NL 2.sem.] (3)
PārZ1002 Pārtikas ķīmija I [ĒVU, p(b)] (5.25)
2-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (7)
Citi2001 Viesnīcu dienesti [Ēvu: kursa d., PL 4.sem., NL 2.sem.] (2.25)
Citi2004 Tūrisma organizācijas pamati (6)
Citi2006 Tūrisma ģeogrāfija [prof.bak] (5.25)
LauZ1002 Praktiskā lauku saimniecība [visas pamatst. progr.] (1.5)
PārZ2012 Tūrisma organizācijas pamati [Ēdin., p(b): kursa d.] (2.25)
PārZ3035 Ražošanas prakse [Iepazīšanās prakse specialitātē] (9)
2-sem. Brīvās izvēles kursi (1)
SpoZP002 Sports II [2.sem.] (1.13)
4-sem. Vispārizglītojošie kursi (1.5)
Soci2001 Socioloģija [LF, MF, TF, PTF, VBF, ITF] (2.25)
VadZ2004 Vadīšanas pamati [Ēvu] (3)
ValoP012 Profesionālā angļu valoda ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbībā IV (2.25)
ValoP016 Profesionālā vācu valoda ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbībā IV (2.25)
4-sem. Nozares teorētiskie pamatkursi (?)
PārZ2006 Mikrobioloģija un higiēna II [Ēvu: Obl., PL 3.sem., NL 4.sem.] (3.75)
4-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (16.5)
Citi4003 Viesnīcu prakse (9)
Ģeog3002 Tūrisma ģeogrāfija [kursa darbs] (2.25)
Ķīmi3006 Telpu kopšanas tehnoloģija II (5.25)
Ķīmi3008 Telpu kopšanas tehnoloģija [Ēvu: kursa d., PL 4.sem., NL 7.sem.] (2.25)
PārZ2013 Uztura gatavošanas tehnoloģija [Ēvu: kursa d., PL 4. sem., NL 6. sem.] (2.25)
PārZ2032 Uztura gatavošanas tehnoloģija [6 KP] (9)
PārZ3024 Tehnoloģiskās iekārtas II [Ēvu: PL 5.sem., NL 6.sem.] (3.75)
4-sem. Brīvās izvēles kursi (.75)
SpoZP004 Sports IV [4.sem.] (1.13)
6-sem. Nozares teorētiskie pamatkursi (3.5)
Ekon3012 Viesnīcu un ēdināšanas vadība [ĒVU, p(b): kursa d.] (2.25)
Ekon3078 Viesnīcu un ēdināšanas vadība [ĒVU, p(b)] (4.5)
Ekon4023 Uzņēmējdarbības pamati [ ĒVU, p(b):] (5.25)
6-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (14.5)
Ekon2017 Grāmatvedība II [Ēvu: 6.sem.] (2.25)
Ekon3007 Biznesa plānošana un statistika I [Ēvu: 6.sem.] (2.25)
PārZ3027 Restorānu prakse [Ēvu: PL 6.sem.] (9)
PārZ3049 Produkti, to pārstrāde [Ēvu: PL 6.sem.; NL 6., 7.sem.] (6)
PārZ4024 Kvalitātes vadības pamati [Ēdin., p(b)] (2.25)
6-sem. Brīvās izvēles kursi (2)
Arhi1010 Būvniecības rasēšana [PTF] (1.5)
Ekon3013 Nodokļi un kredīts [PTF, neaktīvs] (1.5)
Filz2002 Mūsdienu retorika [OSPS, a; IUĀS, p(b): obl.] (3)
LauZ2026 Aktīvais tūrisms (2.25)
PedaP005 Floristika [mājt., nekl.] (3)
8-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (18)
Citi3008 Vadības prakse [Ēvu: 8.sem.] (12)
PārZ4020 Valsts eksāmens [Ēvu: PL 7.sem., NL 9.sem.] (3)
PārZ5002 Bakalaura darbs [ĒVU] (15)