Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte
Pārtikas zinātne Maģistra
Programmas direktors: Tatjana Ķince
Akreditēts: 14/12/2022-15/12/2028 Licenzēts: 25/11/2009-15/12/2028
2.2. Galvenā(-s) studiju joma(-s)
Pārtikas zinātne – dabas vielu ķīmija, pārtikas kvalitāte, pārtikas drošība un nekaitīgums, jaunā pārtika, pārtikas produktu analīžu fizikāli ķīmiskās metodes, pārtikas produktu inovatīvā attīstība, informatīvās tehnoloģijas pārtikas zinātnē
4.2. Programmas prasības (kvalifikācijas iegūšanas nosacījumi utt.)
- Mērķis - izglītot radoši domājošus, lemtspējīgus augstākā līmeņa speciālistus pārtikas zinātnes un ražošanas attīstībai un konkurētspējai Latvijā un Eiropas Savienībā, nodrošinot tiem visaptverošas zināšanas pārtikas ražošanas jomā un pētniecības prasmes zinātniskajam un akadēmiskajam darbam. Studiju rezultāti:
• spēj demonstrēt padziļinātas zināšanas un izpratni par jaunākajām tendencēm pārtikas zinātnē, kas ir pamats radošai domāšanai un pētniecībai;
• demonstrē izpratni par pārtikas dizainu un kvalitātes nodrošināšanas nosacījumiem produktu izstrādē;
• spēj parādīt zināšanas pārtikas zinātnes jomā, analizējot un izvērtējot zinātnisko pētījumu rezultātus, pamatojot to būtiskumu ražošanas tehnoloģiju vai produktu izstrādē;
• spēj parādīt gūtas teorētiskās un praktiskās zināšanas, izvēloties un pielietojot dažādas zinātnisko pētījumu metodes konkrētu jautājumu risināšanā.
• spēj patstāvīgi, izmantot teoriju, metodes un prasmes problēmu risināšanā, pamatot pārtikas produktu kvalitāti raksturojošos parametrus;
• spēj izvēlēties un pielietot dažādas zinātnisko pētījumu metodes nozarei aktuālu jautājumu risināšanā;
• spēj analizēt un radoši izvērtēt veiktā pētnieciskā darba rezultātus, pamatojot to būtiskumu ražošanas tehnoloģiju vai produktu izstrādē;
• spēj uzņemties atbildību par zinātnieku grupu darba rezultātiem un to analīzi, veikt uzņēmējdarbību, īstenot inovācijas pārtikas nozarē.
• spēj patstāvīgi formulēt un kritiski analizēt sarežģītas zinātniskās un profesionālās problēmas pārtikas zinātnē, pamatot pieņemtos lēmumus;
• spēj integrēt dažādu jomu zināšanas, dot ieguldījumu jaunu zināšanu radīšanā un pētniecības darbības metožu attīstībā;
• spēj izstrādāt zinātniski pamatotas pārtikas produktu ražošanas tehnoloģijas, pilnveidot pārtikas kvalitātes sistēmu un darbību patērētājiem drošu produktu ražošanai.
Kredītpunktu sadalījums pa semestriem un daļām (A-obligātā, B-specializācijas izvēle, C-brīvā izvēle)
Pilna laika
|
Daļa |
1-sem. |
2-sem. |
3-sem. |
4-sem. |
Kopā |
A |
15 |
20.5 |
11.5 |
25 |
72 |
B |
5 |
|
4 |
|
9 |
Nepilna laika
|
Daļa |
1-sem. |
2-sem. |
3-sem. |
4-sem. |
5-sem. |
6-sem. |
Kopā |
A |
12 |
12 |
11.5 |
3.5 |
6 |
|
45 |
B |
1 |
|
2 |
7 |
|
25 |
35 |
2015.pavasara
2014.rudens
2014.pavasara
2013.rudens
2013.pavasara
2012.rudens
2012.pavasara
2011.rudens
2011.pavasara
2010.rudens
2010.pavasara
2009.rudens
2009.pavasara
2008.rudens
2008.pavasara
2007.rudens
2007.pavasara
2006.rudens
2006.pavasara
2005.rudens
2005.pavasara
Pilna laika
Nepilna laika