Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte
Pārtikas produktu tehnoloģija Otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības
Programmas direktors: Evita Straumīte
Akreditēts: 14/12/2022-15/12/2028 Licenzēts: 21/03/2007-15/12/2028
2.2. Galvenā(-s) studiju joma(-s)
Inženierzinātnes – inženiergrafika, siltumtehnika, aukstumtehnika, elektrotehnika, celtniecības pamati, automatizācija; pārtikas produktu ražošanas procesi, iekārtas un tehnoloģijas; ekonomika un uzņēmējdarbība pārtikas rūpniecībā
4.2. Programmas prasības (kvalifikācijas iegūšanas nosacījumi utt.)
- Mērķis - sagatavot pārtikas un dzērienu tehnologus, sniedzot tiem kvalitatīvu augstāko profesionālo izglītību, lai tie spētu vadīt, plānot, organizēt, kontrolēt un pilnveidot tehnoloģiskos procesus pārtikas un dzērienu ražošanas uzņēmumos. Studiju rezultāti: 1. spēj integrēt iegūtās fundamentālo un vispārizglītojošo studiju kursu zināšanas ar pārtikas produktu ražošanu saistītās jomās; 2. spēj demonstrēt vispusīgas teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas pārtikas ražošanā inženiertehniskajos risinājumos, jaunu produktu attīstībā un kvalitātes uzraudzībā. 3. spēj apkopot, sistematizēt un analizēt ar ražošanu saistītus rādītājus, skaidrot un sniegt pamatotus risinājumus; 4. spēj integrēt zināšanas par jaunākajām tendencēm pārtikas ražošanā un ar to saistītajās jomās, pilnveidojot ražošanas procesu un to uzraudzību; 5. spēj sadarboties, strādāt komandā, organizēt un vadīt citu darbinieku darbu; 6. spēj patstāvīgi formulēt uzdevumus ražošanas darbiniekiem, vadot un uzraugot ražošanas procesus. 7. spēj integrēt dažādu jomu zināšanas produktu ražošanā un kvalitātes sistēmu izstrādē un uzraudzībā; 8. pielietot iegūtās zināšanas un prasmes produktu ražošanas procesu organizācijā, produktu iepakošanā un kvalitātes nodrošināšanā; 9. spēj objektīvi izvērtēt un izmantot jaunāko informāciju pārtikas produktu ražošanā jaunu produktu izstrāde vai esošo optimizācijā; 10. orientēties likumdošanas nostādnēs, normatīvajos dokumentos un kvalitātes sistēmās, drošas un nekaitīgas pārtikas ražošanai, 11. ievērot darba drošības noteikumus, izvērtēt profesionālās darbības ietekmi uz vidi un sabiedrību.
Kredītpunktu sadalījums pa semestriem un daļām (A-obligātā, B-specializācijas izvēle, C-brīvā izvēle)
Pilna laika
Daļa 1-sem. 2-sem. 3-sem. 4-sem. 5-sem. 6-sem. 7-sem. 8-sem. Kopā
B 21 21.5 19.25 21.75 21.5 22.5 18.5 22 168
Vispārizglītojošie kursi 8.5 1.5 6.5 2     1.5   20
Nozares teorētiskie pamatkursi 9.5 16 10 8         43.5
Nozares profesionālās specializācijas kursi 2 3   11 19.5 20.5 17 22 95
Brīvās izvēles kursi 1 1 2.75 .75 2 2     9.5
Nepilna laika
Daļa 1-sem. 2-sem. 3-sem. 4-sem. 5-sem. 6-sem. 7-sem. 8-sem. 9-sem. 10-sem. Kopā
B 7.5 12.5 10.5 16 10 19.5 17 24.5 16.5 26 160
Vispārizglītojošie kursi 5.5 1.5 1.5 3.5 2 3         17
Nozares teorētiskie pamatkursi 2 11 9 12.5 2 4   2.5     43
Nozares profesionālās specializācijas kursi         4 12.5 15 22 14.5 26 94
Brīvās izvēles kursi         2   2   2   6
2015.rudens 2015.pavasara 2014.rudens 2014.pavasara 2013.rudens 2013.pavasara 2012.rudens 2012.pavasara 2011.rudens 2011.pavasara 2010.rudens 2010.pavasara 2009.rudens 2009.pavasara 2008.rudens 2008.pavasara 2007.rudens 2007.pavasara 2006.rudens 2006.pavasara 2005.rudens 2005.pavasara
Pilna laika Nepilna laika
1-sem. 3-sem. 5-sem. 7-sem. 9-sem. Kursu plāns ar aprakstiem
1-sem. Vispārizglītojošie kursi (5.5)
Filz1003 Ētika, estētika [ESAF,ITF, PTF, MF, VBF] (2.25)
PārZ1001 Ievads studijās [PTF, visas st.pr. PL un NL 1.sem.] (.75)
PārZ1003 Pārtikas izejvielu bioloģija [Ppt, Pz: PL un NL 1.sem.] (3)
Psih2008 Psiholoģija [Zem.ier., p(b): PL 3.sem.; Vide un ūd., p(b): PL 1. sem., PTF PL un NL 1. sem.] (2.25)
Valo1031 Profesionālā angļu valoda I [Ppt: 1.sem.] (2.25)
Valo1035 Profesionālā vācu valoda I [Ppt: 1.sem.] (2.25)
1-sem. Nozares teorētiskie pamatkursi (2)
InfT1001 Informātika I [Ppt, Pz, Ēvu: PL un NL] (3)
1-sem. Brīvās izvēles kursi (?)
PārZ4001 Pārtikas piedevas [Ppt, Pz: izv. PL 7.sem., NL 9.sem.] (1.5)
3-sem. Vispārizglītojošie kursi (1.5)
Filz1001 Filozofija [1.sem.] (2.25)
3-sem. Nozares teorētiskie pamatkursi (9)
Fizi2016 Fizika [Ppt: 2.sem. PL un NL] (4.5)
Ķīmi2002 Neorganiskā un analītiskā ķīmija II [Ppt: PL un NL] (4.5)
Mate4020 Matemātika II [Ppt: 2.sem.] (4.5)
5-sem. Vispārizglītojošie kursi (2)
VidZ3006 Ekoloģija un vides aizsardzība [LBTU, obl.] (3)
5-sem. Nozares teorētiskie pamatkursi (2)
Meha4002 Lietišķā mehānika [Ppt: PL 3.sem., NL 4.sem.] (3)
5-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (4)
PārZ2007 Pārtikas siltuma un aukstuma procesi [Ppt: PL 4.sem., NL 5.sem.] (6)
5-sem. Brīvās izvēles kursi (2)
PārZ4047 Pārtikas derīguma termiņš [Ppt, Pz: PL 7.sem.] (3)
7-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (15)
Arhi3001 Celtniecības pamati [Obl., Ppt, PL un NL] (5.25)
Arhi3003 Celtniecības pamati [Ppt: kursa d.] (2.25)
PārZ3004 Zivis, olas, to pārstrāde [Pz un Ppt PL 6.sem.; Ppt NL 7.sem.] (3.75)
PārZ4014 Pārtikas sensorā novērtēšana [Ppt, Pz: PL 5.sem., NL 7.sem.] (3)
PārZ4029 Piens, tā pārstrāde [Ppt: NL 7.sem.] (8.25)
7-sem. Brīvās izvēles kursi (2)
PārZ4046 Miltu konditoreja [PTF, 5.sem.] (3)
9-sem. Vispārizglītojošie kursi (?)
Psih2008 Psiholoģija [Zem.ier., p(b): PL 3.sem.; Vide un ūd., p(b): PL 1. sem., PTF PL un NL 1. sem.] (2.25)
9-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (14.5)
Ekon4011 Uzņēmējdarbība pārtikas rūpniecībā [Ppt 5.sem.] (5.25)
Ekon4012 Uzņēmējdarbība pārtikas rūpniecībā [Ppt: kursa d., 7.sem.] (2.25)
PārZ3007 Pārtikas produktu ražošanas tehnoloģija [Ppt, kursa d., PL 7.sem., NL 9.sem.] (2.25)
PārZ4006 Graudi, to pārstrāde II [Ppt, Pz: obl., PL 7.sem., NL 9.sem.] (3)
PārZ4011 Pārtikas tehnoloģiskās iekārtas [Ppt, kursa d., PL 7.sem., NL 9.sem.] (2.25)
PārZ4021 Pārtikas kvalitātes vadīšana [Ppt, Pz] (2.25)
PārZ4028 Gaļa, tās pārstrāde [obl. Pz un Ppt: NL - 9.sem.] (6)
9-sem. Brīvās izvēles kursi (2)
PārZ4001 Pārtikas piedevas [Ppt, Pz: izv. PL 7.sem., NL 9.sem.] (1.5)
PārZ4017 HACCP pārtikas apritē (1.5)