Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte
Pārtikas produktu tehnoloģija Otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības
Programmas direktors: Evita Straumīte
Akreditēts: 14/12/2022-15/12/2028 Licenzēts: 21/03/2007-15/12/2028
2.2. Galvenā(-s) studiju joma(-s)
Inženierzinātnes – inženiergrafika, siltumtehnika, aukstumtehnika, elektrotehnika, celtniecības pamati, automatizācija; pārtikas produktu ražošanas procesi, iekārtas un tehnoloģijas; ekonomika un uzņēmējdarbība pārtikas rūpniecībā
4.2. Programmas prasības (kvalifikācijas iegūšanas nosacījumi utt.)
- Mērķis - sagatavot pārtikas un dzērienu tehnologus, sniedzot tiem kvalitatīvu augstāko profesionālo izglītību, lai tie spētu vadīt, plānot, organizēt, kontrolēt un pilnveidot tehnoloģiskos procesus pārtikas un dzērienu ražošanas uzņēmumos. Studiju rezultāti: 1. spēj integrēt iegūtās fundamentālo un vispārizglītojošo studiju kursu zināšanas ar pārtikas produktu ražošanu saistītās jomās; 2. spēj demonstrēt vispusīgas teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas pārtikas ražošanā inženiertehniskajos risinājumos, jaunu produktu attīstībā un kvalitātes uzraudzībā. 3. spēj apkopot, sistematizēt un analizēt ar ražošanu saistītus rādītājus, skaidrot un sniegt pamatotus risinājumus; 4. spēj integrēt zināšanas par jaunākajām tendencēm pārtikas ražošanā un ar to saistītajās jomās, pilnveidojot ražošanas procesu un to uzraudzību; 5. spēj sadarboties, strādāt komandā, organizēt un vadīt citu darbinieku darbu; 6. spēj patstāvīgi formulēt uzdevumus ražošanas darbiniekiem, vadot un uzraugot ražošanas procesus. 7. spēj integrēt dažādu jomu zināšanas produktu ražošanā un kvalitātes sistēmu izstrādē un uzraudzībā; 8. pielietot iegūtās zināšanas un prasmes produktu ražošanas procesu organizācijā, produktu iepakošanā un kvalitātes nodrošināšanā; 9. spēj objektīvi izvērtēt un izmantot jaunāko informāciju pārtikas produktu ražošanā jaunu produktu izstrāde vai esošo optimizācijā; 10. orientēties likumdošanas nostādnēs, normatīvajos dokumentos un kvalitātes sistēmās, drošas un nekaitīgas pārtikas ražošanai, 11. ievērot darba drošības noteikumus, izvērtēt profesionālās darbības ietekmi uz vidi un sabiedrību.
Kredītpunktu sadalījums pa semestriem un daļām (A-obligātā, B-specializācijas izvēle, C-brīvā izvēle)
Pilna laika
Daļa 1-sem. 2-sem. 3-sem. 4-sem. 5-sem. 6-sem. 7-sem. 8-sem. Kopā
B 21 21.5 19.25 21.75 21.5 22.5 18.5 22 168
Vispārizglītojošie kursi 8.5 1.5 6.5 2     1.5   20
Nozares teorētiskie pamatkursi 9.5 16 10 8         43.5
Nozares profesionālās specializācijas kursi 2 3   11 19.5 20.5 17 22 95
Brīvās izvēles kursi 1 1 2.75 .75 2 2     9.5
Nepilna laika
Daļa 1-sem. 2-sem. 3-sem. 4-sem. 5-sem. 6-sem. 7-sem. 8-sem. 9-sem. 10-sem. Kopā
B 7.5 12.5 10.5 16 10 19.5 17 24.5 16.5 26 160
Vispārizglītojošie kursi 5.5 1.5 1.5 3.5 2 3         17
Nozares teorētiskie pamatkursi 2 11 9 12.5 2 4   2.5     43
Nozares profesionālās specializācijas kursi         4 12.5 15 22 14.5 26 94
Brīvās izvēles kursi         2   2   2   6
2015.rudens 2015.pavasara 2014.rudens 2014.pavasara 2013.rudens 2013.pavasara 2012.rudens 2012.pavasara 2011.rudens 2011.pavasara 2010.rudens 2010.pavasara 2009.rudens 2009.pavasara 2008.rudens 2008.pavasara 2007.rudens 2007.pavasara 2006.rudens 2006.pavasara 2005.rudens 2005.pavasara
Pilna laika Nepilna laika
2-sem. 4-sem. 6-sem. 8-sem. 10-sem. Kursu plāns ar aprakstiem
2-sem. Vispārizglītojošie kursi (1.5)
ValoP191 Profesionālā angļu valoda pārtikas tehnoloģijā I,II (4.5)
ValoP193 Profesionālā vācu valoda pārtikas tehnoloģijā I,II (4.5)
2-sem. Nozares teorētiskie pamatkursi (11)
InfT1002 Informātika II [Ppt, Pz, Ēvu: PL un NL 2.sem.] (3)
Ķīmi1003 Neorganiskā un analītiskā ķīmija I [Ppt] (8.25)
MašZ4023 Inženiergrafika [Ppt: apvienotais, 2.sem.] (4.5)
Mate4019 Matemātika I [Ppt: 1.sem.] (3)
4-sem. Vispārizglītojošie kursi (3.5)
Soci2001 Socioloģija [LF, MF, TF, PTF, VBF, ITF] (2.25)
ValoP192 Profesionālā angļu valoda pārtikas tehnoloģijā III,IV (4.5)
ValoP194 Profesionālā vācu valoda pārtikas tehnoloģijā III,IV (4.5)
4-sem. Nozares teorētiskie pamatkursi (12.5)
ETeh1001 Elektrotehnikas pamati [MVI, p(b); Ppt, p] (3)
Ķīmi2012 Organiskā ķīmija [Ppt: NL 4.sem.] (6.75)
Ķīmi3009 Fizikālā un koloidālā ķīmija [Ppt: NL - 4.sem.] (6.75)
Meha4001 Teorētiskā mehānika [Ppt: 2.sem.] (2.25)
6-sem. Vispārizglītojošie kursi (3)
Ekon1002 Ekonomikas teorija [PTF;TF;MF;VBF] (2.25)
6-sem. Nozares teorētiskie pamatkursi (4)
Ķīmi3005 Bioķīmija [Ppt: 4.sem.] (6)
6-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (12.5)
Medi3002 Uztura mācība [Ppt: 5,sem.] (1.5)
PārZ3009 Pārtikas procesi un iekārtas [Ppt, Pz: kursa d., PL 5.sem., NL 6.sem.] (2.25)
PārZ3047 Mikrobioloģija [Ppt: NL 6.sem.] (6)
PārZ3052 Pārtikas procesi un iekārtas [Ppt: NL 5. un 6.sem.] (10.5)
6-sem. Brīvās izvēles kursi (?)
DatZ2015 Interneta mājaslapu veidošana [izvēles] (3)
8-sem. Vispārizglītojošie kursi (?)
Citi3002 Cilvēka aizsardzība (3)
8-sem. Nozares teorētiskie pamatkursi (2.5)
ETeh4001 Automatizācija [Ppt: 4.sem.] (3.75)
ETeh4002 Automatizācija [Ppt: kursa d.] (2.25)
8-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (22)
PārZ3014 Pārtikas produktu iesaiņošana [Ppt, Pz: PL 6.sem., NL 7.sem.] (3.75)
PārZ3015 Graudi, to pārstrāde I [Ppt, Pz: PL 6.sem., NL 8.sem.] (5.25)
PārZ4033 Augļi, dārzeņi, to pārstrāde [Ppt: NL - 8.sem.] (6)
PārZP038 Pārtikas iekārtas un tehnoloģijas [Ppt: prakse, NL 8.sem.] (18)
8-sem. Brīvās izvēles kursi (?)
PārZ4007 Vīna ražošanas tehnoloģija (1.5)
PārZ4017 HACCP pārtikas apritē (1.5)
PārZ4046 Miltu konditoreja [PTF, 5.sem.] (3)
10-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (26)
PārZ4008 Diplomprojekts [Ppt: PL 8.sem., NL 10.sem.] (15)
PārZ4010 Valsts eksāmens [Ppt, Pz: PL 8.sem., NL 10.sem.] (3)
PārZP023 Ražošanas tehnoloģiskā prakse (39)