Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte
Pārtikas produktu tehnoloģija Otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības
Programmas direktors: Evita Straumīte
Akreditēts: 14/12/2022-15/12/2028 Licenzēts: 21/03/2007-15/12/2028
2.2. Galvenā(-s) studiju joma(-s)
Inženierzinātnes – inženiergrafika, siltumtehnika, aukstumtehnika, elektrotehnika, celtniecības pamati, automatizācija; pārtikas produktu ražošanas procesi, iekārtas un tehnoloģijas; ekonomika un uzņēmējdarbība pārtikas rūpniecībā
4.2. Programmas prasības (kvalifikācijas iegūšanas nosacījumi utt.)
- Mērķis - sagatavot pārtikas un dzērienu tehnologus, sniedzot tiem kvalitatīvu augstāko profesionālo izglītību, lai tie spētu vadīt, plānot, organizēt, kontrolēt un pilnveidot tehnoloģiskos procesus pārtikas un dzērienu ražošanas uzņēmumos. Studiju rezultāti: 1. spēj integrēt iegūtās fundamentālo un vispārizglītojošo studiju kursu zināšanas ar pārtikas produktu ražošanu saistītās jomās; 2. spēj demonstrēt vispusīgas teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas pārtikas ražošanā inženiertehniskajos risinājumos, jaunu produktu attīstībā un kvalitātes uzraudzībā. 3. spēj apkopot, sistematizēt un analizēt ar ražošanu saistītus rādītājus, skaidrot un sniegt pamatotus risinājumus; 4. spēj integrēt zināšanas par jaunākajām tendencēm pārtikas ražošanā un ar to saistītajās jomās, pilnveidojot ražošanas procesu un to uzraudzību; 5. spēj sadarboties, strādāt komandā, organizēt un vadīt citu darbinieku darbu; 6. spēj patstāvīgi formulēt uzdevumus ražošanas darbiniekiem, vadot un uzraugot ražošanas procesus. 7. spēj integrēt dažādu jomu zināšanas produktu ražošanā un kvalitātes sistēmu izstrādē un uzraudzībā; 8. pielietot iegūtās zināšanas un prasmes produktu ražošanas procesu organizācijā, produktu iepakošanā un kvalitātes nodrošināšanā; 9. spēj objektīvi izvērtēt un izmantot jaunāko informāciju pārtikas produktu ražošanā jaunu produktu izstrāde vai esošo optimizācijā; 10. orientēties likumdošanas nostādnēs, normatīvajos dokumentos un kvalitātes sistēmās, drošas un nekaitīgas pārtikas ražošanai, 11. ievērot darba drošības noteikumus, izvērtēt profesionālās darbības ietekmi uz vidi un sabiedrību.
Kredītpunktu sadalījums pa semestriem un daļām (A-obligātā, B-specializācijas izvēle, C-brīvā izvēle)
Pilna laika
Daļa 1-sem. 2-sem. 3-sem. 4-sem. 5-sem. 6-sem. 7-sem. 8-sem. Kopā
B 21 21.5 19.25 21.75 21.5 22.5 18.5 22 168
Vispārizglītojošie kursi 8.5 1.5 6.5 2     1.5   20
Nozares teorētiskie pamatkursi 9.5 16 10 8         43.5
Nozares profesionālās specializācijas kursi 2 3   11 19.5 20.5 17 22 95
Brīvās izvēles kursi 1 1 2.75 .75 2 2     9.5
Nepilna laika
Daļa 1-sem. 2-sem. 3-sem. 4-sem. 5-sem. 6-sem. 7-sem. 8-sem. 9-sem. 10-sem. Kopā
B 7.5 12.5 10.5 16 10 19.5 17 24.5 16.5 26 160
Vispārizglītojošie kursi 5.5 1.5 1.5 3.5 2 3         17
Nozares teorētiskie pamatkursi 2 11 9 12.5 2 4   2.5     43
Nozares profesionālās specializācijas kursi         4 12.5 15 22 14.5 26 94
Brīvās izvēles kursi         2   2   2   6
2015.rudens 2015.pavasara 2014.rudens 2014.pavasara 2013.rudens 2013.pavasara 2012.rudens 2012.pavasara 2011.rudens 2011.pavasara 2010.rudens 2010.pavasara 2009.rudens 2009.pavasara 2008.rudens 2008.pavasara 2007.rudens 2007.pavasara 2006.rudens 2006.pavasara 2005.rudens 2005.pavasara
Pilna laika Nepilna laika
1-sem. 3-sem. 5-sem. 7-sem. Kursu plāns ar aprakstiem
1-sem. Vispārizglītojošie kursi (8.5)
PārZ1001 Ievads studijās [PTF, visas st.pr. PL un NL 1.sem.] (.75)
PārZ1003 Pārtikas izejvielu bioloģija [Ppt, Pz: PL un NL 1.sem.] (3)
Psih2008 Psiholoģija [Zem.ier., p(b): PL 3.sem.; Vide un ūd., p(b): PL 1. sem., PTF PL un NL 1. sem.] (2.25)
ValoP001 Profesionālā angļu valoda pārtikas tehnoloģijā I (2.25)
ValoP005 Profesionālā vācu valoda pārtikas tehnoloģijā I (2.25)
1-sem. Nozares teorētiskie pamatkursi (9.5)
InfT1001 Informātika I [Ppt, Pz, Ēvu: PL un NL] (3)
Ķīmi1003 Neorganiskā un analītiskā ķīmija I [Ppt] (8.25)
MašZ4002 Inženiergrafika I [Ppt: 1.sem.] (2.25)
Mate4019 Matemātika I [Ppt: 1.sem.] (3)
1-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (2)
CitiP001 Praktisko iemaņu apguve [2 ned. augustā 1.kursa studentiem] (.75)
1-sem. Brīvās izvēles kursi (1)
SpoZP001 Sports I [1.sem.] (1.13)
3-sem. Vispārizglītojošie kursi (6.5)
Filz1001 Filozofija [1.sem.] (2.25)
ValoP003 Profesionālā angļu valoda pārtikas tehnoloģijā III (2.25)
ValoP007 Profesionālā vācu valoda pārtikas tehnoloģijā III (2.25)
3-sem. Nozares teorētiskie pamatkursi (10)
ETeh1001 Elektrotehnikas pamati [MVI, p(b); Ppt, p] (3)
Ķīmi2006 Organiskā ķīmija II [Ppt: PL 3.sem.] (4.5)
Ķīmi3002 Fizikālā un koloidālā ķīmija II [Ppt: 4.sem.] (2.25)
Meha4002 Lietišķā mehānika [Ppt: PL 3.sem., NL 4.sem.] (3)
Meha4003 Lietišķā mehānika [Ppt: kursa d.] (2.25)
3-sem. Brīvās izvēles kursi (2.75)
PolZ2002 Latvija un Eiropas Savienība (3)
PolZ2010 Mūsdienu pasaule [izvēles] (3)
SpoZP003 Sports III [3.sem.] (1.13)
Valo1001 Vācu valodas pamati (3)
5-sem. Vispārizglītojošie kursi (?)
JurZ2001 Tiesību pamati [TF] (1.5)
VidZ3006 Ekoloģija un vides aizsardzība [LBTU, obl.] (3)
5-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (19.5)
Arhi3001 Celtniecības pamati [Obl., Ppt, PL un NL] (5.25)
Arhi3003 Celtniecības pamati [Ppt: kursa d.] (2.25)
Medi3002 Uztura mācība [Ppt: 5,sem.] (1.5)
PārZ3008 Pārtikas procesi un iekārtas II [Ppt, Pz: PL 5.sem.] (6)
PārZ3009 Pārtikas procesi un iekārtas [Ppt, Pz: kursa d., PL 5.sem., NL 6.sem.] (2.25)
PārZ3010 Mikrobioloģija I [Ppt, Pz: obl., PL 5.sem., NL 6.sem.] (3)
PārZ4014 Pārtikas sensorā novērtēšana [Ppt, Pz: PL 5.sem., NL 7.sem.] (3)
5-sem. Brīvās izvēles kursi (2)
Ekon2068 Reklāmas veidošana [Komercd. p(b); pārējiem BISK] (3)
7-sem. Vispārizglītojošie kursi (1.5)
Citi3002 Cilvēka aizsardzība (3)
7-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (17)
Ekon4012 Uzņēmējdarbība pārtikas rūpniecībā [Ppt: kursa d., 7.sem.] (2.25)
PārZ3007 Pārtikas produktu ražošanas tehnoloģija [Ppt, kursa d., PL 7.sem., NL 9.sem.] (2.25)
PārZ4003 Piens, tā pārstrāde II [Ppt, Pz: PL 7.sem.] (3.75)
PārZ4005 Gaļa, tās pārstrāde II [Obl., Pz un Ppt, PL - 7.sem.] (3)
PārZ4006 Graudi, to pārstrāde II [Ppt, Pz: obl., PL 7.sem., NL 9.sem.] (3)
PārZ4011 Pārtikas tehnoloģiskās iekārtas [Ppt, kursa d., PL 7.sem., NL 9.sem.] (2.25)
PārZ4015 Augļi, dārzeņi, to pārstrāde II [Ppt, Pz: PL 7.sem.] (2.25)
PārZ4021 Pārtikas kvalitātes vadīšana [Ppt, Pz] (2.25)
7-sem. Brīvās izvēles kursi (?)
Citi4015 Darba aizsardzība [izvēles visām 4. vai 8.sem.] (3)
LauZ3085 Zirga un jātnieka sagatavošanas pamati [LF, VMF, izvēles] (4.5)
PārZ4001 Pārtikas piedevas [Ppt, Pz: izv. PL 7.sem., NL 9.sem.] (1.5)
PārZ4017 HACCP pārtikas apritē (1.5)
PārZ4046 Miltu konditoreja [PTF, 5.sem.] (3)
VadZ1009 Personāla vadība [ppt/pz] (3)