Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte
Pārtikas produktu tehnoloģija Otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības
Programmas direktors: Evita Straumīte
Akreditēts: 14/12/2022-15/12/2028 Licenzēts: 21/03/2007-15/12/2028
2.2. Galvenā(-s) studiju joma(-s)
Inženierzinātnes – inženiergrafika, siltumtehnika, aukstumtehnika, elektrotehnika, celtniecības pamati, automatizācija; pārtikas produktu ražošanas procesi, iekārtas un tehnoloģijas; ekonomika un uzņēmējdarbība pārtikas rūpniecībā
4.2. Programmas prasības (kvalifikācijas iegūšanas nosacījumi utt.)
- Mērķis - sagatavot pārtikas un dzērienu tehnologus, sniedzot tiem kvalitatīvu augstāko profesionālo izglītību, lai tie spētu vadīt, plānot, organizēt, kontrolēt un pilnveidot tehnoloģiskos procesus pārtikas un dzērienu ražošanas uzņēmumos. Studiju rezultāti: 1. spēj integrēt iegūtās fundamentālo un vispārizglītojošo studiju kursu zināšanas ar pārtikas produktu ražošanu saistītās jomās; 2. spēj demonstrēt vispusīgas teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas pārtikas ražošanā inženiertehniskajos risinājumos, jaunu produktu attīstībā un kvalitātes uzraudzībā. 3. spēj apkopot, sistematizēt un analizēt ar ražošanu saistītus rādītājus, skaidrot un sniegt pamatotus risinājumus; 4. spēj integrēt zināšanas par jaunākajām tendencēm pārtikas ražošanā un ar to saistītajās jomās, pilnveidojot ražošanas procesu un to uzraudzību; 5. spēj sadarboties, strādāt komandā, organizēt un vadīt citu darbinieku darbu; 6. spēj patstāvīgi formulēt uzdevumus ražošanas darbiniekiem, vadot un uzraugot ražošanas procesus. 7. spēj integrēt dažādu jomu zināšanas produktu ražošanā un kvalitātes sistēmu izstrādē un uzraudzībā; 8. pielietot iegūtās zināšanas un prasmes produktu ražošanas procesu organizācijā, produktu iepakošanā un kvalitātes nodrošināšanā; 9. spēj objektīvi izvērtēt un izmantot jaunāko informāciju pārtikas produktu ražošanā jaunu produktu izstrāde vai esošo optimizācijā; 10. orientēties likumdošanas nostādnēs, normatīvajos dokumentos un kvalitātes sistēmās, drošas un nekaitīgas pārtikas ražošanai, 11. ievērot darba drošības noteikumus, izvērtēt profesionālās darbības ietekmi uz vidi un sabiedrību.
Kredītpunktu sadalījums pa semestriem un daļām (A-obligātā, B-specializācijas izvēle, C-brīvā izvēle)
Pilna laika
Daļa 1-sem. 2-sem. 3-sem. 4-sem. 5-sem. 6-sem. 7-sem. 8-sem. Kopā
B 21 21.5 19.25 21.75 21.5 22.5 18.5 22 168
Vispārizglītojošie kursi 8.5 1.5 6.5 2     1.5   20
Nozares teorētiskie pamatkursi 9.5 16 10 8         43.5
Nozares profesionālās specializācijas kursi 2 3   11 19.5 20.5 17 22 95
Brīvās izvēles kursi 1 1 2.75 .75 2 2     9.5
Nepilna laika
Daļa 1-sem. 2-sem. 3-sem. 4-sem. 5-sem. 6-sem. 7-sem. 8-sem. 9-sem. 10-sem. Kopā
B 7.5 12.5 10.5 16 10 19.5 17 24.5 16.5 26 160
Vispārizglītojošie kursi 5.5 1.5 1.5 3.5 2 3         17
Nozares teorētiskie pamatkursi 2 11 9 12.5 2 4   2.5     43
Nozares profesionālās specializācijas kursi         4 12.5 15 22 14.5 26 94
Brīvās izvēles kursi         2   2   2   6
2015.rudens 2015.pavasara 2014.rudens 2014.pavasara 2013.rudens 2013.pavasara 2012.rudens 2012.pavasara 2011.rudens 2011.pavasara 2010.rudens 2010.pavasara 2009.rudens 2009.pavasara 2008.rudens 2008.pavasara 2007.rudens 2007.pavasara 2006.rudens 2006.pavasara 2005.rudens 2005.pavasara
Pilna laika Nepilna laika
2-sem. 4-sem. 6-sem. 8-sem. Kursu plāns ar aprakstiem
2-sem. Vispārizglītojošie kursi (1.5)
Filz1003 Ētika, estētika [ESAF,ITF, PTF, MF, VBF] (2.25)
ValoP002 Profesionālā angļu valoda pārtikas tehnoloģijā II (2.25)
ValoP006 Profesionālā vācu valoda pārtikas tehnoloģijā II (2.25)
2-sem. Nozares teorētiskie pamatkursi (16)
Fizi2016 Fizika [Ppt: 2.sem. PL un NL] (4.5)
InfT1002 Informātika II [Ppt, Pz, Ēvu: PL un NL 2.sem.] (3)
Ķīmi1010 Organiskā ķīmija I [Ppt: PL 2.sem.] (2.25)
Ķīmi2002 Neorganiskā un analītiskā ķīmija II [Ppt: PL un NL] (4.5)
Ķīmi2004 Fizikālā un koloidālā ķīmija I [Ppt: 3.sem.] (4.5)
MašZ4003 Inženiergrafika II [Ppt: 1.sem.] (2.25)
Mate4020 Matemātika II [Ppt: 2.sem.] (4.5)
Meha4001 Teorētiskā mehānika [Ppt: 2.sem.] (2.25)
2-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (3)
LauZ1002 Praktiskā lauku saimniecība [visas pamatst. progr.] (1.5)
PārZP001 Ražošanas prakse [1.kurss] (4.5)
2-sem. Brīvās izvēles kursi (1)
SpoZP002 Sports II [2.sem.] (1.13)
4-sem. Vispārizglītojošie kursi (2)
Ekon1002 Ekonomikas teorija [PTF;TF;MF;VBF] (2.25)
Soci2001 Socioloģija [LF, MF, TF, PTF, VBF, ITF] (2.25)
ValoP004 Profesionālā angļu valoda pārtikas tehnoloģijā IV (2.25)
ValoP008 Profesionālā vācu valoda pārtikas tehnoloģijā IV (2.25)
4-sem. Nozares teorētiskie pamatkursi (8)
ETeh4001 Automatizācija [Ppt: 4.sem.] (3.75)
ETeh4002 Automatizācija [Ppt: kursa d.] (2.25)
Ķīmi3005 Bioķīmija [Ppt: 4.sem.] (6)
4-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (11)
PārZ2004 Pārtikas procesi un iekārtas I [Ppt, Pz: PL 4.sem.] (4.5)
PārZ2007 Pārtikas siltuma un aukstuma procesi [Ppt: PL 4.sem., NL 5.sem.] (6)
PārZP006 Ražošanas prakse [ppt., pz., 4.sem] (4.5)
4-sem. Brīvās izvēles kursi (.75)
DatZ2015 Interneta mājaslapu veidošana [izvēles] (3)
InfT2010 Grafiskais redaktors [VBF, LF, EF, PTF, MF] (3)
SpoZP004 Sports IV [4.sem.] (1.13)
6-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (20.5)
Ekon4011 Uzņēmējdarbība pārtikas rūpniecībā [Ppt 5.sem.] (5.25)
PārZ3002 Piens, tā pārstrāde I [Ppt, Pz: PL 6.sem.] (4.5)
PārZ3003 Gaļa, tās pārstrāde I [obl., Pz un Ppt PL - 6.sem.] (3)
PārZ3004 Zivis, olas, to pārstrāde [Pz un Ppt PL 6.sem.; Ppt NL 7.sem.] (3.75)
PārZ3011 Mikrobioloģija II [Ppt, Pz: obl., 6.sem. ] (3)
PārZ3014 Pārtikas produktu iesaiņošana [Ppt, Pz: PL 6.sem., NL 7.sem.] (3.75)
PārZ3015 Graudi, to pārstrāde I [Ppt, Pz: PL 6.sem., NL 8.sem.] (5.25)
PārZ3018 Augļi, dārzeņi, to pārstrāde I [Ppt, Pz: PL 6.sem.] (3.75)
PārZP005 Ražošanas prakse (6)
6-sem. Brīvās izvēles kursi (2)
VadZ1008 Personālvadība [pz., ppt] (3)
8-sem. Nozares profesionālās specializācijas kursi (22)
PārZ4008 Diplomprojekts [Ppt: PL 8.sem., NL 10.sem.] (15)
PārZ4010 Valsts eksāmens [Ppt, Pz: PL 8.sem., NL 10.sem.] (3)
PārZP002 Ražošanas prakse [4.kurss, prof] (24)