Vecais studiju plāns
Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte
Pārtikas zinātne Maģistra
Programmas direktors: Tatjana Ķince
Apjoms (kredītpunktos): 80 Akreditēts: 14/12/2022-15/12/2028 Licenzēts: 25/11/2009-15/12/2028
2.2. Galvenā(-s) studiju joma(-s)
Pārtikas zinātne – dabas vielu ķīmija, pārtikas kvalitāte, pārtikas drošība un nekaitīgums, jaunā pārtika, pārtikas produktu analīžu fizikāli ķīmiskās metodes, pārtikas produktu inovatīvā attīstība, informatīvās tehnoloģijas pārtikas zinātnē
4.2. Programmas prasības (kvalifikācijas iegūšanas nosacījumi utt.)
- Mērķis - izglītot radoši domājošus, lemtspējīgus augstākā līmeņa speciālistus pārtikas zinātnes un ražošanas attīstībai un konkurētspējai Latvijā un Eiropas Savienībā, nodrošinot tiem visaptverošas zināšanas pārtikas ražošanas jomā un pētniecības prasmes zinātniskajam un akadēmiskajam darbam. Studiju rezultāti: • spēj demonstrēt padziļinātas zināšanas un izpratni par jaunākajām tendencēm pārtikas zinātnē, kas ir pamats radošai domāšanai un pētniecībai; • demonstrē izpratni par pārtikas dizainu un kvalitātes nodrošināšanas nosacījumiem produktu izstrādē; • spēj parādīt zināšanas pārtikas zinātnes jomā, analizējot un izvērtējot zinātnisko pētījumu rezultātus, pamatojot to būtiskumu ražošanas tehnoloģiju vai produktu izstrādē; • spēj parādīt gūtas teorētiskās un praktiskās zināšanas, izvēloties un pielietojot dažādas zinātnisko pētījumu metodes konkrētu jautājumu risināšanā. • spēj patstāvīgi, izmantot teoriju, metodes un prasmes problēmu risināšanā, pamatot pārtikas produktu kvalitāti raksturojošos parametrus; • spēj izvēlēties un pielietot dažādas zinātnisko pētījumu metodes nozarei aktuālu jautājumu risināšanā; • spēj analizēt un radoši izvērtēt veiktā pētnieciskā darba rezultātus, pamatojot to būtiskumu ražošanas tehnoloģiju vai produktu izstrādē; • spēj uzņemties atbildību par zinātnieku grupu darba rezultātiem un to analīzi, veikt uzņēmējdarbību, īstenot inovācijas pārtikas nozarē. • spēj patstāvīgi formulēt un kritiski analizēt sarežģītas zinātniskās un profesionālās problēmas pārtikas zinātnē, pamatot pieņemtos lēmumus; • spēj integrēt dažādu jomu zināšanas, dot ieguldījumu jaunu zināšanu radīšanā un pētniecības darbības metožu attīstībā; • spēj izstrādāt zinātniski pamatotas pārtikas produktu ražošanas tehnoloģijas, pilnveidot pārtikas kvalitātes sistēmu un darbību patērētājiem drošu produktu ražošanai.

Kursu plāns ar aprakstiem 1-sem. 2-sem. 4-sem. 3-sem.
4-sem. A (4.5)
Ķīmi4003 Praktiskā enzīmoloģija (2.25) Morozovs Andris
PārZ5001 Toksikoloģija (1.5) Ozola Baiba
PārZ6007 Kvalitātes sistēmas pārtikas apritē [Pārt.hig., M: 1.sem.; Pārt.zin., M: 3.sem.] (3) Blija Anita
4-sem. B (27)
PārZ6006 Maģistra darbs [Pārt.zinātne, M: 4.sem.] (37.5) Viesturs Uldis