Vecais studiju plāns
Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte
Pārtikas produktu tehnoloģija Otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības
Programmas direktors: Evita Straumīte
Apjoms (kredītpunktos): 163 Akreditēts: 14/12/2022-15/12/2028 Licenzēts: 21/03/2007-15/12/2028
2.2. Galvenā(-s) studiju joma(-s)
Inženierzinātnes – inženiergrafika, siltumtehnika, aukstumtehnika, elektrotehnika, celtniecības pamati, automatizācija; pārtikas produktu ražošanas procesi, iekārtas un tehnoloģijas; ekonomika un uzņēmējdarbība pārtikas rūpniecībā
4.2. Programmas prasības (kvalifikācijas iegūšanas nosacījumi utt.)
- Mērķis - sagatavot pārtikas un dzērienu tehnologus, sniedzot tiem kvalitatīvu augstāko profesionālo izglītību, lai tie spētu vadīt, plānot, organizēt, kontrolēt un pilnveidot tehnoloģiskos procesus pārtikas un dzērienu ražošanas uzņēmumos. Studiju rezultāti: 1. spēj integrēt iegūtās fundamentālo un vispārizglītojošo studiju kursu zināšanas ar pārtikas produktu ražošanu saistītās jomās; 2. spēj demonstrēt vispusīgas teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas pārtikas ražošanā inženiertehniskajos risinājumos, jaunu produktu attīstībā un kvalitātes uzraudzībā. 3. spēj apkopot, sistematizēt un analizēt ar ražošanu saistītus rādītājus, skaidrot un sniegt pamatotus risinājumus; 4. spēj integrēt zināšanas par jaunākajām tendencēm pārtikas ražošanā un ar to saistītajās jomās, pilnveidojot ražošanas procesu un to uzraudzību; 5. spēj sadarboties, strādāt komandā, organizēt un vadīt citu darbinieku darbu; 6. spēj patstāvīgi formulēt uzdevumus ražošanas darbiniekiem, vadot un uzraugot ražošanas procesus. 7. spēj integrēt dažādu jomu zināšanas produktu ražošanā un kvalitātes sistēmu izstrādē un uzraudzībā; 8. pielietot iegūtās zināšanas un prasmes produktu ražošanas procesu organizācijā, produktu iepakošanā un kvalitātes nodrošināšanā; 9. spēj objektīvi izvērtēt un izmantot jaunāko informāciju pārtikas produktu ražošanā jaunu produktu izstrāde vai esošo optimizācijā; 10. orientēties likumdošanas nostādnēs, normatīvajos dokumentos un kvalitātes sistēmās, drošas un nekaitīgas pārtikas ražošanai, 11. ievērot darba drošības noteikumus, izvērtēt profesionālās darbības ietekmi uz vidi un sabiedrību.

Kursu plāns ar aprakstiem 6-sem. 8-sem. 1-sem. 2-sem. 4-sem. 7-sem. 3-sem. 5-sem.
5-sem. B1 Vispārizglītojošie studiju kursi*COURSES OF GENERAL EDUCATION (3)
JurZ2001 Tiesību pamati [TF] (1.5) Vitte Ārija
VidZ3006 Ekoloģija un vides aizsardzība [LBTU, obl.] (3) Kļaviņš Uldis
5-sem. B3 Nozares profesionālās specializācijas kursi*BRANCH RELATED COURSES IN PROFESSIONAL SPECIALIZATION (15)
Arhi3001 Celtniecības pamati [Obl., Ppt, PL un NL] (5.25) Žodziņa Maija
Arhi3003 Celtniecības pamati [Ppt: kursa d.] (2.25) Žodziņa Maija
Medi3002 Uztura mācība [Ppt: 5,sem.] (1.5) Skrupskis Imants Atis
PārZ3008 Pārtikas procesi un iekārtas II [Ppt, Pz: PL 5.sem.] (6) Dukaļska Lija
PārZ3009 Pārtikas procesi un iekārtas [Ppt, Pz: kursa d., PL 5.sem., NL 6.sem.] (2.25) Dukaļska Lija, Rubenis Ojārs
PārZ3010 Mikrobioloģija I [Ppt, Pz: obl., PL 5.sem., NL 6.sem.] (3) Skudra Līga
PārZ4014 Pārtikas sensorā novērtēšana [Ppt, Pz: PL 5.sem., NL 7.sem.] (3) Strautniece Envija Velga
5-sem. B4 Brīvās izvēles studiju kursi*FREE CHOICE COURSES (2)
JurZ2002 Mantošanas tiesības [izvēles visu fak.studentiem] (1.5) Vitte Ārija
JurZ2003 Ģimenes tiesības [PTF bak.] (1.5) Vitte Ārija