Vecais studiju plāns
Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
#Pārtikas tehnoloģijas fakultāte
Pārtikas zinības Bakalaura
Programmas direktors: Dace Kļava
Apjoms (kredītpunktos): 164 Akreditēts: 05/06/2013-31/12/2021 Licenzēts: 21/03/2007-31/12/2021
2.2. Galvenā(-s) studiju joma(-s)
Dabas zinātnes - ķīmija, fizika, matemātika un bioloģija; Pārtikas zinātne - pārtikas ķīmija, pārtikas mikrobioloģija un biotehnoloģija, pārtikas procesi un iekārtas, pārtikas produktu tehnoloģijas un kvalitāte
4.2. Programmas prasības (kvalifikācijas iegūšanas nosacījumi utt.)
- Spēj pielietot ķīmijas, matemātikas, fizikas un bioloģijas zināšanas pārtikas zinātnes atziņu izpratnei; spēj izmantot teorētisko kursu atziņas pārtikas izejvielu pārstrādē; spēj izprast pētnieciskā darba pamatus un jauno produktu ražošanas ekonomiku un marketingu; spēj pielietot fizikāli-ķīmiskās, mikrobioloģiskās un sensorās metodes pārtikas produktu analīzē; spēj veikt pētījumos iegūto datu analīzi un patstāvīgi izstrādāt bakalaura darbu.

Kursu plāns ar aprakstiem 6-sem. 8-sem. 1-sem. 2-sem. 4-sem. 7-sem. 3-sem. 5-sem.
5-sem. A (7)
JurZ2001 Tiesību pamati [TF] (1.5) Vitte Ārija
Ķīmi4005 Bioķīmija [Pz: 5.sem.] (6.75) Miķelsone Velga
VidZ3006 Ekoloģija un vides aizsardzība [LBTU, obl.] (3) Kļaviņš Uldis
5-sem. B (13)
LauZ3008 Patentzinība [visām] (2.25) Truslis Valdis
Medi3004 Uzturzinātne I [Pārt. zin., a: 5.sem.] (1.5) Skrupskis Imants Atis
PārZ3008 Pārtikas procesi un iekārtas II [Ppt, Pz: PL 5.sem.] (6) Dukaļska Lija
PārZ3009 Pārtikas procesi un iekārtas [Ppt, Pz: kursa d., PL 5.sem., NL 6.sem.] (2.25) Dukaļska Lija, Rubenis Ojārs, Sturmoviča Elīna
PārZ3010 Mikrobioloģija I [Ppt, Pz: obl., PL 5.sem., NL 6.sem.] (3) Skudra Līga
PārZ3032 Zinātniskā darba pamati [PTF] (2.25) Skrupskis Imants Atis
PārZ4014 Pārtikas sensorā novērtēšana [Ppt, Pz: PL 5.sem., NL 7.sem.] (3) Strautniece Envija Velga
5-sem. C (1)
Ekon2020 Tirgzinība [L. enerģ., p(b): PL - obl.; izvēles neekon. fak. bak.] (1.5) Vanaga Lita
JurZ2003 Ģimenes tiesības [PTF bak.] (1.5) Vitte Ārija