Hазвание курса | |
Код курса | Ekon4024 |
Кредитные пункты (ECTS) | 3 |
Общее количество часов | 81 |
Kоличество часов лекций | 16 |
Kоличество часов семинаров и практических занятий | 16 |
Количество часов самостоятельной работы студента | 49 |
Дата утвеждения курса | 02/02/2021 |
Разработчик курса | |
, Andra Zvirbule |
|
Предварительные знания | |
Ekon2130, Ekon4082, PārZP043, VadZ2029, |
|
Учебная литературa | |
1.Alsiņa R. Mācies plānot. Biznesa plāna pamati. Rīga: Kamene, 2000.75 lpp.
2.Chernev A. The marketing plan handbook 4th edition. USA: Cerebellum Press, 2014. 178 p. 3.Uzņēmēja rokasgrāmata. Rīga: Jumava, 2009. 376 lpp. 4.Muška A. Uzņēmējdarbības plānošana. Rīga: SIA KIF „Biznesa komplekss”, 2005. 93 lpp. 5.Zvirbule-Bērziņa A., Mihejeva L., Auziņa A. Plānošanas un ražošanas procesa organizēšanas pamatprincipi. Rīga: Biznesa augstskola Turība, 2004. 144 lpp. 6.Vīksne A. Savs bizness. Atkārtots un papildināts izdevums. Rīga: Lietišķās informācijas dienests, 2009. 232 lpp. 7.Kaynak E., Meulenberg M. Food and Agribusiness Marketing in Europe E-Book, CRC Press , 2017, 228 p. 8.Osterwalder A., Pigneur Y. Business Model Generation: A Handbook for Visionaries, Game Changers and Challengers. Alexander Osterwalder & Yves Pigneur, 2009. 288 p. (ISBN 978-2-8399-0580-0) 9.Pettere G., Voronova I. Riski uzņēmējdarbībā un to vadība: Mācību līdzeklis. Rīga: Banku augstskola, 2003. 176 lpp. 10.Casson M. The Oxford Handbook of Entrepreneurship. Oxford University Press, 2008. 790 p. 11.Kalfagianni A., Skordili S. Localizing Global Food: E-Book, Routledge , 2018, 218 p. 12.Forbat J. Entrepreneurship: The Seeds of Success. Harriman House Limited, 2007. 192 p. 13.Singh S. K., Gupta S. Entrepreneurship:. E-Book SBPD Publications, 2016. 516 p. 14.Stokes D., Wilson N., Wilson N. Small Business Management and Entrepreneurship. Cengage Learning EMEA, 2010. 477p. 15.Šarma R. Līderis bez titula: mūsdienīgs stāsts par patiesiem panākumiem biznesā un dzīvē. Rīga: Avots, 2011. 234 lpp. |
|
Дополнительная литература | |
1.Vīksna A., Baroniņa R. Mani septiņi soļi biznesa uzsākšanai. Rīga: Lietišķās informācijas dienests, 2009.112 lpp.
2.Uzsākt biznesu. / «Lessons Learned» grāmatu sērija.- Rīga: Lietišķās informācijas dienests, 2009.- 104 lpp. 3. Tansey G., D'Silva J. The Meat Business. E-Book, Routledge , 2019, 272 p. 4.Komerclikums: 13.04.2000. LR likums ("LV", 158/3160 (2069/2071), 04.05.2000.; Ziņotājs, 11, 01.06.2000.) [stājas spēkā 01.01.2002.] ar grozījumiem 5.Hofs K. Biznesa ekonomika. 2.izdevums.- Rīga: Jāņa Rozes apgāds, 2010. – 603 lpp. 6.Pirmie soļi topošajiem uzņēmējiem [tiešsaiste]. Pieejams: https://www.vid.gov.lv/lv/pirmie-soli-toposajiem-uznemejiem 7.Leibus I. Pirmie soļi komercdarbībā: darbības uzsākšana, grāmatvedība un nodokļi. Rīga: Lietišķās informācijas dienests, 2016. 152 lpp. 8.Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra mājas lapa // http://www.ur.gov.lv/ 9.Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras mājas lapa // http://www.liaa.gov.lv 10.LR tiesību aktu mājas lapa // www.likumi.lv 11.LR Centrālās statistikas pārvaldes mājas lapa // http:// www.csb.lv |
|
Периодика и другие источники информации | |
1.Forbes. "SK Media" SIA. Forbes. Rīga : ISSN 1691-6018
2.International Journal of Production Economics: ISSN 0925-5273 3.Food Control : ISSN 0956-7135 4.Latvijas Vēstnesis. Latvijas Republikas oficiālais izdevums [tiešsaiste]. Pieejams: https://www.vestnesis.lv/ 5.Dienas Bizness: nedēļas laikraksts: Latvijas Biznesa avīze. Rīga: Diena: Dagens Industri, 1992. ISSN 1407-2041 6.Bilance: grāmatvedība, likumdošana, finanses: žurnāls par grāmatvedību, likumdošanu un finansēm. Rīga: lietišķās informācijas dienests, 2005. ISSN 1407-5709 |