Course title | Entrepreneurship in Food Manufacturing |
Course code | Ekon4011 |
Credit points (ECTS) | 5.25 |
Total Hours in Course | 141.75 |
Number of hours for lectures | 32 |
Number of hours for seminars and practical classes | 24 |
Date of course confirmation | 09/11/2011 |
Responsible Unit | Institute of Business and Management Science |
Course developers | |
Dr. oec., Aivars Strautnieks |
|
There is no prerequisite knowledge required for this course | |
Course abstract | |
The students acquire the bases and the principles of entrepreneurship, manufacturing, economics and finances in the food industry. | |
Learning outcomes and their assessment | |
• Knowledge – about entrepreneurship organization and economics in the food industry;
• Skills – to use knowledge in the course work and diploma project; to make use the knowledge in the food manufacturing enterprises; • Competence – to solve the problems of entrepreneurship in the food industry. |
|
Compulsory reading | |
1. Abizāre V. Ievads uzņēmējdarbībā: mācību līdzeklis. Rīga: RaKa, 2004. 140 lpp. ISBN 9984155684.
2. Muška A. Uzņēmējdarbības pamatkurss. Rīga: KIF Biznesa komplekss, 2005. 120 lpp. ISBN 9984761282. 3. Hofs K.G. Biznesa ekonomika. Rīga: Jāņa Rozes apgāds, 2002. 559 lpp. ISBN 9789984233512. 4. Vedļa A. Ceļvedis uzņēmējdarbībā: mācību grāmata. Rīga: Petrovskis & Ko, 2002. 490 lpp. ISBN 998468928X |
|
Further reading | |
1. Niedrītis J. Mārketings: mācību līdzeklis. Rīga : Biznesa augstskola "Turība", 2008. 487 lpp. ISBN 9789984828268.
2. Sprancmanis N. Uzņēmējdarbības loģistikas pamati. Rīga: Burtene, 2011. 218 lpp. ISBN 9789984833026 3. Uzņēmēja rokasgrāmata. Sastād. G.Pelše, I.Ruperte. Rīga: Jumava, 2003. 359 lpp. ISBN 9984055914. |
|
Periodicals and other sources | |
1. Informatīvs lauku politikas biļetens "Agropols". Rīga: LV Agrārās ekonomikas institūts, no 2002. ISNN 1407-8996.
2. Laikraksts Dienas Bizness. Rīga: SIA "Dienas mediji", no 1992. ISSN 1407-2041. 3. Žurnāls "Kapitāls" Rīga: Lietišķās informācijas dienests, no 1998. ISSN 1407-2505 |