Kursa nosaukums | Profesionālā angļu valoda pārtikas tehnoloģijā III,IV |
Kursa kods | ValoP192 |
Zinātnes nozare | Valodniecība un literatūrzinātne |
Kredītpunkti (ECTS) | 4.5 |
Kopējais stundu skaits kursā | 121.5 |
Semināru un praktisko darbu stundu skaits | 18 |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Mg. paed., lekt. Aija Pētersone Mg. paed., Nataļja Ogurcova Augstākā izglītība(līm.), Zigrīda Krauze |
|
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Kurss paredz profesionālās svešvalodas zināšanu un prasmju apguvi, lai tā kalpotu par līdzekli profesionālās kvalifikācijas pilnveidei un saziņai ar ārzemju studentiem un speciālistiem. Programma paredz pilnveidot studentu prasmes dažādos komunikāciju veidos un līmeņos. | |
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Ūdens un tā kvalitāte.
2 Dzērienu iedalījums. 3 Sulas un bezalkoholiskie dzērieni. 4 1. kontroldarbs. 5 Alkoholiskie dzērieni. Alus darītavā. 6 Alus daudzveidība un kvalitāte Latvijā un visā Eiropā. 7 Dārzeņi un augļi. Augu eļļas daudzveidība un lietošana. 8 Cukurbietes un cukura ražošana. Biškopība un medus uztur vērtība. 9 Dārzeņi un augļi. Ekoloģiski tīras produkcijas ražošana. 10 2. kontroldarbs. Lieldienu tradicionālie ēdieni.. 11 Dārzeņu un augļu konservēšana un uzglabāšana. 12 Augļu un dārzeņu ēdieni. Veģetāriešu receptes. 13 3. kontroldarbs. 14 Zivis un jūras produkti. 15 Semestra individuālo darbu aizstāvēšana. 16 Sagatavošanās eksāmenam. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Sekmīgi uzrakstīti pārbaudes darbi, izstrādāti semestra individuālie darbi (mājas lasīšana 50 000 rakstu zīmes). Kavēto nodarbību skaits nepārsniedz 20% no kopējā auditoriju nodarbību skaita, eksāmens. | |
Obligātā literatūra | |
1. Bennion M. Introductory Foods. -632p.
2. Vaclavik V. A. Essentials of Food Science. – 1998. 3. Autorenteam, Produktion von Milcherzeugnissen, Leipzig, 1980. 4. Tunniclife H. Basic Food Hygiene Certificate. Course book. The Chartered Institute of Environmental Health, 1995. – 45p. |
|
Papildliteratūra | |
1. Battcock M. Fermented Fruits and Vegetables. – 1998.
2. Lunning P.A. Food Quality Management. 2002. 3. Maclean C. Scotch Whisky. Pitkin Guides, 1996. 4. Rombauer S. Rombauer Becker M. Yoy of Cooking. In two vol. – New York: Signet. |
|
Periodika un citi informācijas avoti | |
1. Food Quality and Preference.
2. International Journal of Food Science and Technology. 3. Drink – Technology and Marketing. 4. Brewing and Beverage Industry. |
|
Piezīmes | |
: Priekšmets iekļauts PTF nepilna laika studiju programmas "Pārtikas produktu tehnoloģija" obligātajā daļā 3,4. semestrī. |