Kursa nosaukums | Profesionālā angļu valoda pārtikas tehnoloģijā I,II |
Kursa kods | ValoP191 |
Zinātnes nozare | Valodniecība un literatūrzinātne |
Kredītpunkti (ECTS) | 4.5 |
Kopējais stundu skaits kursā | 121.5 |
Semināru un praktisko darbu stundu skaits | 18 |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Mg. paed., lekt. Aija Pētersone Mg. paed., Nataļja Ogurcova Augstākā izglītība(līm.), Zigrīda Krauze |
|
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Kurss paredz profesionālās svešvalodas zināšanu un prasmju apguvi, lai tā kalpotu par līdzekli profesionālās kvalifikācijas pilnveidei un saziņai ar ārzemju studentiem un speciālistiem. Programma paredz pilnveidot studentu prasmes dažādos komunikāciju veidos un līmeņos. | |
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Maizes vēsture
2 Maizes ražošanas izejvielas un rūgšanas process. 3 Cepšanas process un maizes kvalitāte. 4 1. kontroldarbs. 5 Tradicionāla maizes cepšana Latvijā un Vācijā. 6 Maiznīcas ar modernām iekārtām. Maizes sortiments. 7 2. kontroldarbs. 8 Konditoreja. 9 Konditorejā pielietoto garšvielu izmantošanas iespējas. 10 Makaronu izstrādājumi. 11 3. kontroldarbs. 12 Graudaugu produktu modificēšana. 13 Maizes un miltu produktu iepakošana un uzglabāšana. 14 Tradicionālie maizes ēdieni un svētku cepumi Latvijā un Vācijā. 15 4. kontroldarbs. 16 Semestra individuālo darbu aizstāvēšana. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Sekmīgi uzrakstīti pārbaudes darbi, izstrādāti semestra individuālie darbi (mājas lasīšana 50 000). Kavēto nodarbību skaits nepārsniedz 20% no kopējā auditoriju nodarbību skaita, ieskaite. | |
Obligātā literatūra | |
1. Bennion M. Introductory Foods. -632p.
2. Vaclavik V. A. Essentials of Food Science. – 1998. 3. Autorenteam, Produktion von Milcherzeugnissen, Leipzig, 1980. 4. Tunniclife H. Basic Food Hygiene Certificate. Course book. The Chartered Institute of Environmental Health, 1995. – 45p. |
|
Papildliteratūra | |
1. Battcock M. Fermented Fruits and Vegetables. – 1998.
2. Lunning P.A. Food Quality Management. 2002. 3. Maclean C. Scotch Whisky. Pitkin Guides, 1996. 4. Rombauer S. Rombauer Becker M. Yoy of Cooking. In two vol. – New York: Signet. |
|
Periodika un citi informācijas avoti | |
1. Food Quality and Preference.
2. International Journal of Food Science and Technology. 3. Drink – Technology and Marketing. 4. Brewing and Beverage Industry. |
|
Piezīmes | |
Priekšmets iekļauts PTF nepilna laika studiju programmas "Pārtikas produktu tehnoloģija" obligātajā daļā 1,2. semestrī. |