Excel
Kursa nosaukums Profesionālā angļu valoda pārtikas tehnoloģijā I,II
Kursa kods ValoP191
Zinātnes nozare Valodniecība un literatūrzinātne
Kredītpunkti (ECTS) 4.5
Kopējais stundu skaits kursā 121.5
Semināru un praktisko darbu stundu skaits 18
 
Kursa izstrādātājs(-i)
Mg. paed., lekt. Aija Pētersone
Mg. paed., Nataļja Ogurcova
Augstākā izglītība(līm.), Zigrīda Krauze

Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Kurss paredz profesionālās svešvalodas zināšanu un prasmju apguvi, lai tā kalpotu par līdzekli profesionālās kvalifikācijas pilnveidei un saziņai ar ārzemju studentiem un speciālistiem. Programma paredz pilnveidot studentu prasmes dažādos komunikāciju veidos un līmeņos.
Kursa saturs(kalendārs)
1 Maizes vēsture
2 Maizes ražošanas izejvielas un rūgšanas process.
3 Cepšanas process un maizes kvalitāte.
4 1. kontroldarbs.
5 Tradicionāla maizes cepšana Latvijā un Vācijā.
6 Maiznīcas ar modernām iekārtām. Maizes sortiments.
7 2. kontroldarbs.
8 Konditoreja.
9 Konditorejā pielietoto garšvielu izmantošanas iespējas.
10 Makaronu izstrādājumi.
11 3. kontroldarbs.
12 Graudaugu produktu modificēšana.
13 Maizes un miltu produktu iepakošana un uzglabāšana.
14 Tradicionālie maizes ēdieni un svētku cepumi Latvijā un Vācijā.
15 4. kontroldarbs. 16 Semestra individuālo darbu aizstāvēšana.
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Sekmīgi uzrakstīti pārbaudes darbi, izstrādāti semestra individuālie darbi (mājas lasīšana 50 000). Kavēto nodarbību skaits nepārsniedz 20% no kopējā auditoriju nodarbību skaita, ieskaite.
Obligātā literatūra
1. Bennion M. Introductory Foods. -632p.
2. Vaclavik V. A. Essentials of Food Science. – 1998.
3. Autorenteam, Produktion von Milcherzeugnissen, Leipzig, 1980. 4. Tunniclife H. Basic Food Hygiene Certificate. Course book. The Chartered Institute of Environmental Health, 1995. – 45p.
Papildliteratūra
1. Battcock M. Fermented Fruits and Vegetables. – 1998.
2. Lunning P.A. Food Quality Management. 2002.
3. Maclean C. Scotch Whisky. Pitkin Guides, 1996. 4. Rombauer S. Rombauer Becker M. Yoy of Cooking. In two vol. – New York: Signet.
Periodika un citi informācijas avoti
1. Food Quality and Preference.
2. International Journal of Food Science and Technology.
3. Drink – Technology and Marketing. 4. Brewing and Beverage Industry.
Piezīmes
Priekšmets iekļauts PTF nepilna laika studiju programmas "Pārtikas produktu tehnoloģija" obligātajā daļā 1,2. semestrī.