Kursa nosaukums | Profesionālā vācu valoda ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbībā IV |
Kursa kods | ValoP016 |
Zinātnes nozare | Valodniecība un literatūrzinātne |
Zinātnes apakšnozare | Lietišķā valodniecība |
Kredītpunkti (ECTS) | 2.25 |
Kopējais stundu skaits kursā | 60.75 |
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Kurss paredz profesionālās svešvalodas zināšanu un prasmju apguvi, lai tā kalpotu par līdzekli profesionālās kvalifikācijas pilnveidei un saziņai ar ārzemju studentiem un speciālistiem. Programma paredz pilnveidot studentu prasmes dažādos komunikāciju veidos un līmeņos. | |
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Studentu pieredzes apkopošana un viesnīcas reklāmas sagatavošana avīzei.
2 Vācija – tūrismu zeme. Tūrisma mērķi Eiropā. 3 Tūrisma organizēšanas pieredze Eiropas Savienībā 4 1. kontroldarbs. 5 ES struktūras un funkcijas. 6 Paaugstināta cilvēku mobilitāte paplašinātā Eiropā. 7 Viesnīcu kategoriju pārskats un izvēle. 8 Viesu anketēšana un aptaujas lapu sastādīšana. 9 2. kontroldarbs. 10 Sagatavošanās komandējumam uz ārzemēm. 11 Ceļojumam nepieciešamās lietas. 12 Transporta līdzekļi ceļojumam. 13 3. kontroldarbs. 14 Dažādu ekskursiju programmu izstrādāšana. 15 Semestra individuālo darbu aizstāvēšana. 16 Sagatavošanās eksāmenam. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Sekmīgi uzrakstīti pārbaudes darbi, izstrādāti semestra individuālie darbi (mājas lasīšana 50 000 rakstu zīmes). Kavēto nodarbību skaits nepārsniedz 20% no kopējā auditoriju nodarbību skaita. | |
Obligātā literatūra | |
1. Deutsche Welle. Marktplatz. Deutsche Sprache in der Wirtschaft, 1998. - 287 s.
2. Oppermann U. Handbuch FŅhrungspraxis Cornelsen, 2001. - 338 s. 3. Lesebneh und Arbeitsheft, Langenscheidt, 1999. - 203 s. 4. Uffelmann I Umgangsformen in Beruf und Privatlebens FROMM, 2001. - 424 s. |
|
Papildliteratūra | |
1. Audio – Videokurs „Einblicke“. 6 Hefte, 4 Video und 4 Audiokassetten. Begleithefte, 1999.
2. Henke K.W. Briefe modern formulieren. Winklers – Verlag, 1999. 3. Krauze Z. Urlaub auf dem Bauerhof. Methodisches Lehrmaterial, 2002 4. Ogurcova N. Multikulturelles Europa. Methodisches Lehrmaterial, 2003. |
|
Periodika un citi informācijas avoti | |
1. Bild der Frau
2. Gastronomie. 3. Presse und Sprache. 4. Vegetarisch Fit. |
|
Piezīmes | |
Priekšmets iekļauts PTF studiju programmas "Ēdināšana un viesnīcu uzņēmējdarbība" obligātajā daļā 4. semestrī. |