Excel
Kursa nosaukums Profesionālā vācu valoda ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbībā III
Kursa kods ValoP015
Zinātnes nozare Valodniecība un literatūrzinātne
Zinātnes apakšnozare Lietišķā valodniecība
Kredītpunkti (ECTS) 2.25
Kopējais stundu skaits kursā 60.75
 
Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Kurss paredz profesionālās svešvalodas zināšanu un prasmju apguvi, lai tā kalpotu par līdzekli profesionālās kvalifikācijas pilnveidei un saziņai ar ārzemju studentiem un speciālistiem. Programma paredz pilnveidot studentu prasmes dažādos komunikāciju veidos un līmeņos.
Kursa saturs(kalendārs)
1 Tūrisms kā ekonomikas faktors. Tūrisma veidi.
2 Tūrisma perspektīvas Latvijā.
3 Lauku tūrisma attīstība Latvijā.
4 1. kontroldarbs.
5 Mācību ekskursija pa Jelgavu un viesnīcas „Jelgava” apmeklēšana.
6 Ekskursija pa Rīgu.
7 Ievērojamākās vietas Latvijā.
8 2. kontroldarbs.
9 Apkārtējā vide un tūrisms. Tūristu pārvietošanās veidi.
10 Pārnakšņošanas un uztura iespējas ceļojumā.
11 Studentu prakses un atskaites.
12 Darbs ceļojumu birojā.
13 Kontaktu veidi ar viesnīcām. Lietišķā sarakste.
14 3. kontroldarbs.
15 Psiholoģiskie pamati viesnīcu menedžmentā un cilvēku komunikācijā. 16 Referātu aizstāvēšana.
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Sekmīgi uzrakstīti pārbaudes darbi, izstrādāti semestra individuālie darbi, studentu konferencē nolasīts referāts. Kavēto nodarbību skaits nepārsniedz 20% no kopējā auditoriju nodarbību skaita.
Obligātā literatūra
1. Kelz H. P. Wirtschaftliche Landeskunde. Inter Nationes, 2000. - 62 s.
2. H. Ohlendorf Umwelt und Gesellschaft 1. und 2. Teil Inter Nationes, 1996.
3. Pertmann Belme M. u.a.Themen neu. Zertifikatsband, Hueber, 2002. 4. Uffelmann I Umgangsformenin Beruf und Privatlebens FROMM, 2001.
Papildliteratūra
1. Audio – Videokurs „Einblicke“. 6 Hefte, 4 Video und 4 Audiokassetten. Begleithefte, 1999.
2. Henke K.W. Briefe modern formulieren. Winklers – Verlag, 1999.
3. Krauze Z. Urlaub auf dem Bauerhof. Methodisches Lehrmaterial, 2002 4. Ogurcova N. Multikulturelles Europa. Methodisches Lehrmaterial, 2003.
Periodika un citi informācijas avoti
1. Bild der Frau
2. Gastronomie.
3. Presse und Sprache. 4. Vegetarisch Fit.
Piezīmes
Priekšmets iekļauts PTF studiju programmas "Ēdināšana un viesnīcu uzņēmējdarbība" obligātajā daļā 3. semestrī.