Excel
Kursa nosaukums Profesionālā angļu valoda ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbībā II
Kursa kods ValoP010
Zinātnes nozare Valodniecība un literatūrzinātne
Zinātnes apakšnozare Lietišķā valodniecība
Kredītpunkti (ECTS) 2.25
Kopējais stundu skaits kursā 60.75
 
Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Kurss paredz profesionālās svešvalodas zināšanu un prasmju apguvi, lai tā kalpotu par līdzekli profesionālās kvalifikācijas pilnveidei un saziņai ar ārzemju studentiem un speciālistiem. Programma paredz pilnveidot studentu prasmes dažādos komunikāciju veidos un līmeņos.
Kursa saturs(kalendārs)
1 Viesnīcu veidi.
2 Viesnīcas administrācija un viesu uzņemšana.
3 Viesnīcas dienesti un pakalpojumi. Prospekti.
4 1. kontroldarbs.
5 Viesnīcas darbinieku pienākumi, kultūra un viesmīlība.
6 Viesu pienākumi un tiesības.
7 Laika pavadīšana un izklaidēšanas iespējas. Ekskursiju organizēšana.
8 2. kontroldarbs.
9 Ēdināšana viesnīcā.
10 Galdu klāšana dažādu pasākumu viesiem.
11 Nacionālā uztura īpatnības un vēsturiskās tradīcijas.
12 3. kontroldarbs.
13 Viesnīcu attīstība Latvijā.
14 Ēdieni latviešu gaumē.
15 Studentu sagatavošanās praksei viesnīcā. 16 Semestra individuālo darbu aizstāvēšana.
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Sekmīgi uzrakstīti pārbaudes darbi, izstrādāti semestra individuālie darbi (mājas lasīšana 50 000 rakstu zīmes). Kavēto nodarbību skaits nepārsniedz 20% no kopējā auditoriju nodarbību skaita.
Obligātā literatūra
1. Ladousse G. P. Going Places: English for Work and Travel: Study Book 1. - Macmillan Heinemann, 1998.-127 p.
2. Cultural Attractions and European Tourism.- Oxon, 2001. - 259 p.
3. Tourism, Recreation and Sustainability.Oxon, 2001. - 355 p. 4. Tourism Ecolabelling. - Oxon, 2001. - 359 p.
Papildliteratūra
1. Pikver A. Grammar is Easy.-Riga: Zvaigzne ABC, 1996.-161 p.
2. Beaver A. A Dictionary of Travel and Tourism Terminology.-Wallingford, 2002.-308 p.
3. Thomas B. Intermediate Vocabulary. Longman, 2000. - 119 p. 4. Pētersons R. Angļu - Latviešu tūrisma skaidrojošā vārdnīca.- Rīga: Daugava, 2002.- 300 p.
Periodika un citi informācijas avoti
1. Applied Psychology.
2. Good Housekeeping.
3. Food and Drink. 4. Psychology Today.
Piezīmes
Priekšmets iekļauts PTF studiju programmas "Ēdināšana un viesnīcu uzņēmējdarbība" obligātajā daļā 2. semestrī.