Excel
Kursa nosaukums Profesionālā angļu valoda ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbībā I
Kursa kods ValoP009
Zinātnes nozare Valodniecība un literatūrzinātne
Zinātnes apakšnozare Lietišķā valodniecība
Kredītpunkti (ECTS) 2.25
Kopējais stundu skaits kursā 60.75
 
Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Kurss paredz profesionālās svešvalodas zināšanu un prasmju apguvi, lai tā kalpotu par līdzekli profesionālās kvalifikācijas pilnveidei un saziņai ar ārzemju studentiem un speciālistiem. Programma paredz pilnveidot studentu prasmes dažādos komunikāciju veidos un līmeņos.
Kursa saturs(kalendārs)
1 LLU Ievads specialitātē.
2 Studijas PTF. Ēdināšanas uzņēmumi.
3 Pārtikas produktu iedalījums un uztura gatavošanas tehnoloģija.
4 1. kontroldarbs.
5 Virtuves iekārtas un higiēna.
6 Ēdienu grupu tehnoloģijas jautājumi.
7 Produktu kvalitātes kritēriji.
8 2. kontroldarbs.
9 Piens un piena produkti.
10 Gaļa un gaļas ēdieni.
11 Maizes kvalitāte un sortiments.
12 Dārzeņu, Augļu un veģetāriešu ēdieni.
13 3. kontroldarbs.
14 Ūdens kvalitāte – veselīgu dzērienu pamats
15 Tradicionālie Ziemassvētku ēdieni un dzērieni Latvijā un Vācijā. 16 Semestra individuālo darbu aizstāvēšana.
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Sekmīgi uzrakstīti pārbaudes darbi, izstrādāti semestra individuālie darbi (mājas lasīšana 37 500 rakstu zīmes). Kavēto nodarbību skaits nepārsniedz 20% no kopējā auditoriju nodarbību skaita.
Obligātā literatūra
1. Ladousse G. P. Going Places: English for Work and Travel: Study Book 1. - Macmillan Heinemann, 1998.-127 p.
2. Ceļapitere Ļ. English for Tourism, the Hotel and Catering Industry: Students Textbook.-2001, 56 p.
3. Cultural tourism in Europe.- Oxon, 1997.-347 p. 4. Roberts L. Rural Tourism and Recreation.-Wallingford, 2001.
Papildliteratūra
1. Pikver A. Grammar is Easy.-Riga: Zvaigzne ABC, 1996.-161 p.
2. Beaver A. A Dictionary of Travel and Tourism Terminology.-Wallingford, 2002.-308 p.
3. Forest Tourism and Recreation.- Oxon, 2000.- 292 p. 4. Pētersons R. Angļu - Latviešu tūrisma skaidrojošā vārdnīca.- Rīga: Daugava, 2002.- 300 p.
Periodika un citi informācijas avoti
1. Applied Psychology.
2. Good Housekeeping.
3. Food and Drink. 4. Psychology Today.
Piezīmes
Priekšmets iekļauts PTF studiju programmas "Ēdināšana un viesnīcu uzņēmējdarbība" obligātajā daļā 1. semestrī; pirmā līmeņa augstākās izglītības programmas „Ēdināšanas pakalpojumi” obligātajā daļā.