Excel
Kursa nosaukums Profesionālā angļu valoda pārtikas tehnoloģijā III
Kursa kods ValoP003
Zinātnes nozare Valodniecība un literatūrzinātne
Zinātnes apakšnozare Lietišķā valodniecība
Kredītpunkti (ECTS) 2.25
Kopējais stundu skaits kursā 60.75
 
Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Kurss paredz profesionālās svešvalodas zināšanu un prasmju apguvi, lai tā kalpotu par līdzekli profesionālās kvalifikācijas pilnveidei un saziņai ar ārzemju studentiem un speciālistiem. Programma paredz pilnveidot studentu prasmes dažādos komunikāciju veidos un līmeņos.
Kursa saturs(kalendārs)
1 Lopkopība Latvijā un zemnieku saimniecība.
2 Gaļas veidi.
3 Gaļas uztur vērtība.
4 1. kontroldarbs.
5 Gaļas kombinātā. Gaļas izstrādājumi.
6 Dzīvnieku slimības un gaļas kvalitāte.
7 Ekoloģiski tīras gaļas ražošana.
8 2. kontroldarbs.
9 Putnu olas. Putnu gaļa – iecienītākais gaļas veids Eiropā.
10 Medījumi. Desu izstrādājumi.
11 3. kontroldarbs.
12 Gaļas konservu izgatavošana un uzglabāšana.
13 Dažādu piedevu pielietojums gaļas produktos un to ietekme uz kvalitāti.
14 Citzemju un tradicionālie gaļas ēdini Latvijā.
15 Referātu aizstāvēšana. 16 Referātu aizstāvēšana.
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Sekmīgi uzrakstīti pārbaudes darbi, izstrādāti semestra individuālie darbi, studentu konferencē nolasīts referāts. Kavēto nodarbību skaits nepārsniedz 20% no kopējā auditoriju nodarbību skaita.
Obligātā literatūra
1. Autorenteam, Produktion von Milcherzeugnissen, Leipzig, 1980.
2. Bennion M. Introductory Foods. -632p.
3. Tunniclife H. Basic Food Hygiene Certificate. Course book. The Chartered Institute of Environmental Health, 1995. – 45p. 4. Vaclavik V. A. Essentials of Food Science. – 1998.
Papildliteratūra
1. Battcock M. Fermented Fruits and Vegetables. – 1998.
2. Lunning P.A. Food Quality Management. 2002.
3. Maclean C. Scotch Whisky. Pitkin Guides, 1996. 4. Rombauer S. Rombauer Becker M. Yoy of Cooking. In two vol. – New York: Signet.
Periodika un citi informācijas avoti
1. Brewing and Beverage Industry.
2. Drink – Technology and Marketing.
3. Food Quality and Preference. 4. International Journal of Food Science and Technology.
Piezīmes
Priekšmets iekļauts PTF studiju programmas "Pārtikas produktu tehnoloģija" obligātajā daļā 3. semestrī.