Kursa nosaukums | Profesionālā angļu valoda pārtikas tehnoloģijā I |
Kursa kods | ValoP001 |
Zinātnes nozare | Valodniecība un literatūrzinātne |
Zinātnes apakšnozare | Lietišķā valodniecība |
Kredītpunkti (ECTS) | 2.25 |
Kopējais stundu skaits kursā | 60.75 |
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Kurss paredz profesionālās svešvalodas zināšanu un prasmju apguvi, lai tā kalpotu par līdzekli profesionālās kvalifikācijas pilnveidei un saziņai ar ārzemju studentiem un speciālistiem. Programma paredz pilnveidot studentu prasmes dažādos komunikāciju veidos un līmeņos. | |
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 LLU Ievads specialitātē.
2 Studijas PTF. Uzturvielu iedalījums. 3 Uzturvielas. Ogļhidrāti, olbaltumvielas, tauki, vitamīni un fermenti. 4 1. kontroldarbs. 5 Ķīmijas laboratorijā. 6 Piens un piena produkti. 7 Piena ražošana Latvijā un Vācijā. 8 Pienotavā. Piena ražošanas higiēna un iekārtas. 9 2. kontroldarbs. 10 Sierotavā. Siera sortiments. 11 Siera sortiments. 12 3. kontroldarbs. 13 Skābpiena produkti un piena ēdieni. 14 Ziemassvētku izstrādājumu receptes. 15 4. kontroldarbs. 16 Semestra individuālo darbu aizstāvēšana. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Sekmīgi uzrakstīti pārbaudes darbi, izstrādāti semestra individuālie darbi (mājas lasīšana 37 500 rakstu zīmes). Kavēto nodarbību skaits nepārsniedz 20% no kopējā auditoriju nodarbību skaita. | |
Obligātā literatūra | |
1. Autorenteam, Produktion von Milcherzeugnissen, Leipzig, 1980.
2. Principles and Practices for the safe Processing of Foods. – 1998. 3. Tunniclife H. Basic Food Hygiene Certificate. Course book. The Chartered Institute of Environmental Health, 1995. – 45p. 4. Vaclavik V. A. Essentials of Food Science. – 1998. |
|
Papildliteratūra | |
1. Battcock M. Fermented Fruits and Vegetables. – 1998.
2. Lunning P.A. Food Quality Management. 2002. 3. Maclean C. Scotch Whisky. Pitkin Guides, 1996. 4. Rombauer S. Rombauer Becker M. Yoy of Cooking. In two vol. – New York: Signet. |
|
Periodika un citi informācijas avoti | |
1. Brewing and Beverage Industry.
2. Drink – Technology and Marketing. 3. International Journal of Food Science and Technology. 4. Food Technology. |
|
Piezīmes | |
Priekšmets iekļauts PTF studiju programmas "Pārtikas produktu tehnoloģija" obligātajā daļā 1. semestrī. |