Kursa nosaukums | Obligātā angļu valoda maģistrantūrā |
Kursa kods | Valo6002 |
Zinātnes nozare | Valodniecība un literatūrzinātne |
Zinātnes apakšnozare | Lietišķā valodniecība |
Kredītpunkti (ECTS) | 3 |
Kopējais stundu skaits kursā | 81 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 81 |
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Studenti iegūst iemaņas darbā ar literatūras apskatam nepieciešamo speciālo literatūru svešvalodā. Veicot maģistra līmeņa pētījumus, tas ļauj dziļāk un plašāk iedziļināties problēmas risinājumā, apgūt nepieciešamās teorētisko un empīrisko pētījumu metodes un to izmantošanu zinātniskā darba izstrādē. | |
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Dažādu pārtikas produktu untajos notiekošo procesu fizikāli ķīmiskā izpēte
2 Pārtikas produktu sensorās īpašības 3 Piena produktu sortiments 4 Importa sieru pieprasījums Latvijā 5 Margarīna ražošana 6 Majonēzes, kečupa un dažādas rūpnieciski ražotas mērces 7 Bērnu uztura kvalitāte 8 Maize un maizes izstrādājumi 9 Kviešu maizes kvalitātes izmaiņas pievienojot dažādas graudaugu piedevas 10 Dažādu ieraugu izmantošana rudzu maizē 11 Fermentētas auzas pārtikā 12 Netradicionālu ar zemu alkohola saturu dzērienu izstrāde 13 Dažādu piedevu pielietojums gaļas produktos 14 Iesaiņojamo materiālu mijiedarbība ar pārtikas produktiem 15 Supermarketi Latvijā / ārzemēs 16 Gatavošanās eksāmenam. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Izstrādāts individuālais darbs (mājas lasīšana 250`000 rakstu zīmes), balstoties uz izlasītajiem tekstiem, sastādīta terminoloģijas vārdnīca, uzrakstīts un maģistrantu seminārā nolasīts referāts (10 lpp.). | |
Obligātā literatūra | |
1. Huang Ho Lee Phenolic Compounds in Food and Their Effects on Health- American Chemical Society, Washington, DC, 1992- 402 p. 2. Ory R. L. Fiber Facts and Fallacies- American Chemical Society, Washington, DC, 1991- 163 p. | |
Papildliteratūra | |
1. Ioannides C. Nutrition and Chemical Toxicity- John Wiley & Sons, 1998- 384 p. 2. Miller G. D. et al. Handbook of Dairy Foods and Nutrition- CRC Press, 2000- 423p. | |
Periodika un citi informācijas avoti | |
1. Agricultural and Food Science in Finland 2. Brewing and Beverage Industry International | |
Piezīmes | |
Priekšmets iekļauts PTF maģistrantūras studiju programmas obligātajā daļā, 1. semestrī. |