Excel
Kursa nosaukums Obligātā vācu valoda maģistrantūrā
Kursa kods Valo6001
Zinātnes nozare Valodniecība un literatūrzinātne
Zinātnes apakšnozare Lietišķā valodniecība
Kredītpunkti (ECTS) 3
Kopējais stundu skaits kursā 81
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits 81
 
Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Maģistranti iegūst iemaņas darbā ar literatūras apskatam nepieciešamo speciālo literatūru svešvalodā. Veicot maģistra līmeņa pētījumus, tas ļauj dziļāk un plašāk iedziļināties problēmas risinājumā, apgūt nepieciešamās teorētisko un empīrisko pētījumu metodes un to izmantošanu zinātniskā darba izstrādē.
Kursa saturs(kalendārs)
1 Dažādu pārtikas produktu untajos notiekošo procesu fizikāli ķīmiskā izpēte
2 Pārtikas produktu sensorās īpašības
3 Piena produktu sortiments
4 Importa sieru pieprasījums Latvijā
5 Margarīna ražošana
6 Majonēzes, kečupa un dažādas rūpnieciski ražotas mērces
7 Bērnu uztura kvalitāte
8 Maize un maizes izstrādājumi
9 Kviešu maizes kvalitātes izmaiņas pievienojot dažādas graudaugu piedevas
10 Dažādu ieraugu izmantošana rudzu maizē
11 Fermentētas auzas pārtikā
12 Netradicionālu ar zemu alkohola saturu dzērienu izstrāde
13 Dažādu piedevu pielietojums gaļas produktos
14 Iesaiņojamo materiālu mijiedarbība ar pārtikas produktiem
15 Supermarketi Latvijā / ārzemēs 16 Gatavošanās eksāmenam.
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Izstrādāts individuālais darbs (mājas lasīšana 250`000 rakstu zīmes), balstoties uz izlasītajiem tekstiem, sastādīta terminoloģijas vārdnīca, uzrakstīts un maģistrantu seminārā nolasīts referāts (10 lpp.).
Obligātā literatūra
1. Leitzmann E. Ernährungs das Menschen- Ulmer, 1998
2. Belity G. Lehrbuch der Lebensmittelchemie- Springer Verlag, 1992
3. Spreen E. Technologie der Milchverarbeitung- Behrs Verlag, 1995 4. Riemelt I. Milchwirtschaftliche Mikrobiologie- Behrs Verlag, 1996
Papildliteratūra
1. Sielaff H. Fleischtechnologie- Behrs Verlag, 1996
2. Fries R. Fleischhzgiene und Lebensmitteluntersuchung- Ulmer, 1992
3. Olgierd E. J. Kujawski Wildbrethzgiene Fleischuntersuchung- BLV, 1996 4. Klinger R. W. Grundlagen der Gebreide- technologie- Behrs Verlag, 1995
Periodika un citi informācijas avoti
1. Brau Industrie
2. CLB Chemie in Labor und Biotechnik
3. Food Technologie 4. Getreide Magazin
Piezīmes
Priekšmets iekļauts PTF maģistrantūras studiju programmas obligātajā daļā, 1. semestrī.