Kursa nosaukums | Obligātā vācu valoda maģistrantūrā |
Kursa kods | Valo6001 |
Zinātnes nozare | Valodniecība un literatūrzinātne |
Zinātnes apakšnozare | Lietišķā valodniecība |
Kredītpunkti (ECTS) | 3 |
Kopējais stundu skaits kursā | 81 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 81 |
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Maģistranti iegūst iemaņas darbā ar literatūras apskatam nepieciešamo speciālo literatūru svešvalodā. Veicot maģistra līmeņa pētījumus, tas ļauj dziļāk un plašāk iedziļināties problēmas risinājumā, apgūt nepieciešamās teorētisko un empīrisko pētījumu metodes un to izmantošanu zinātniskā darba izstrādē. | |
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Dažādu pārtikas produktu untajos notiekošo procesu fizikāli ķīmiskā izpēte
2 Pārtikas produktu sensorās īpašības 3 Piena produktu sortiments 4 Importa sieru pieprasījums Latvijā 5 Margarīna ražošana 6 Majonēzes, kečupa un dažādas rūpnieciski ražotas mērces 7 Bērnu uztura kvalitāte 8 Maize un maizes izstrādājumi 9 Kviešu maizes kvalitātes izmaiņas pievienojot dažādas graudaugu piedevas 10 Dažādu ieraugu izmantošana rudzu maizē 11 Fermentētas auzas pārtikā 12 Netradicionālu ar zemu alkohola saturu dzērienu izstrāde 13 Dažādu piedevu pielietojums gaļas produktos 14 Iesaiņojamo materiālu mijiedarbība ar pārtikas produktiem 15 Supermarketi Latvijā / ārzemēs 16 Gatavošanās eksāmenam. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Izstrādāts individuālais darbs (mājas lasīšana 250`000 rakstu zīmes), balstoties uz izlasītajiem tekstiem, sastādīta terminoloģijas vārdnīca, uzrakstīts un maģistrantu seminārā nolasīts referāts (10 lpp.). | |
Obligātā literatūra | |
1. Leitzmann E. Ernährungs das Menschen- Ulmer, 1998
2. Belity G. Lehrbuch der Lebensmittelchemie- Springer Verlag, 1992 3. Spreen E. Technologie der Milchverarbeitung- Behrs Verlag, 1995 4. Riemelt I. Milchwirtschaftliche Mikrobiologie- Behrs Verlag, 1996 |
|
Papildliteratūra | |
1. Sielaff H. Fleischtechnologie- Behrs Verlag, 1996
2. Fries R. Fleischhzgiene und Lebensmitteluntersuchung- Ulmer, 1992 3. Olgierd E. J. Kujawski Wildbrethzgiene Fleischuntersuchung- BLV, 1996 4. Klinger R. W. Grundlagen der Gebreide- technologie- Behrs Verlag, 1995 |
|
Periodika un citi informācijas avoti | |
1. Brau Industrie
2. CLB Chemie in Labor und Biotechnik 3. Food Technologie 4. Getreide Magazin |
|
Piezīmes | |
Priekšmets iekļauts PTF maģistrantūras studiju programmas obligātajā daļā, 1. semestrī. |