Excel
Kursa nosaukums Pārtikas produktu sistēmas inovatīvā attīstība
Kursa kods VadZ6006
Zinātnes nozare Vadībzinātne (nav zn)
Kredītpunkti (ECTS) 3
Kopējais stundu skaits kursā 81
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits 81
 
Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Studiju priekšmetā apgūst janu produktu ieviešanu ražošanā un veiksmīgu realizēšanu tirdzniecībā. Lekciju laikā noskaidro jaunu produktu ieviešanas ekonomiskos aspektus kā arī inovatīvās attīstības pamatposmus - stratēģiskās plānošanas, ideju, pārbaudes, attīstības un komercializācijas posmu. Iegūtās teorētiskās zināšanas studenti pielieto kursa darbā, izstrādājot jaunu pārtikas produktu.
Kursa saturs(kalendārs)
1 Pārtikas produktu sistēmu inovatīvās attīstības ekonomiskie aspekti;
2 Jaunu produktu inovatīvā procesa pamatprincipi;
3 Jaunu produktu izstrāde kā uzņēmuma stratēģijas sastāvdaļa;
4 Ideju attīstības posms
5 Ideju atlase un izvēle, patstāvīgā darba veikšanai
6 Pārbaudes un koncepciju izstrādes posms;
7 Prototipa izveide un koncepciju izstrāde, turpmākajai produktu veidošanai
8 Jauno produktu analīze un testēšana
9 Jauno produktu attīstības posms
10 Jauno produktu attīstība, pilnveidošana un dokumentācijas izveide
11 Inovāciju ražošana un komercializācijas posms
12 Marketinga stratēģijas izveide un pilnveide
13 Jauno produktu realizācijas plāna izstrāde
14 Problēmu -analīzes uzdevums par jaunu produktu ieviešanas procesu pārtikas ražošanas uzņēmumos
15 Likumdošana jaunu produktu akceptēšanai 16 Patstāvīgā darba prezentēšana
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Jāizstrādā un jāaizstāv patstāvīgais darbs.
Obligātā literatūra
1. Trillon R. edit. Food inovation managament from idea to succes. Food atlantic, 2001.-259 p.
2. Beļčikovs J. Praude V. Marketings. R.: Zvaigzne ABC, 1994. 302p.
3. Kotler P. Principles of marketing. Prentice-Hall, Inc., 1991. 711p. 4. Drucer P. Innovation and enterpreneurship. Perennial Library, 1986. 273p.
Papildliteratūra
1. Crawford New product management. IRWIN, 1991. 564p. 2. Ulrich K.T. Eppinger S. product Design and Development. Mc Graw-hill inc., 1995. 288p.
Piezīmes
Studijas priekšmets iekļauts Pārtikas tehnoloģijas fakultātes akadēmiskās studiju programmas " Pārtikas zinātnē" studiju programmas 3. semestrī.