Statuss(Aktīvs) | Izdruka | Arhīvs(0) | Studiju plāns Vecais plāns | Kursu katalogs | Vēsture |
Kursa nosaukums | Pārtikas kvalitātes vadība I |
Kursa kods | PārZR008 |
Zinātnes nozare | Pārtikas zinātne (nav zn) |
Kredītpunkti (ECTS) | 5 |
Kopējais stundu skaits kursā | 135 |
Lekciju stundu skaits | 0 |
Semināru un praktisko darbu stundu skaits | 0 |
Laboratorijas darbu stundu skaits | 0 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 135 |
Kursa apstiprinājuma datums | 30/01/2024 |
Atbildīgā struktūrvienība | Pārtikas institūts |
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Mācību prakses mērķis ir iegūt zināšanas par kvalitātes vadības sistēmām dažādos pārtikas uzņēmumos, profilējošo mācībspēku vadībā izstrādāt ražošanas tehnoloģijas konkrētiem pārtikas produktiem, kā arī ražoto produktu izejvielu pusfabrikātu un gatavās produkcijas kvalitātes tehnoķīmiskās un mikrobioloģiskās kontroles principus. | |
Kursa rezultāti un to vērtēšana | |
Studenti:
iegūst zināšanas par kvalitātes vadības un loģistikas sistēmām dažādos pārtikas uzņēmumos; iegūst prasmes spēt patstāvīgi aprakstīt konkrētu produktu tehnoloģiskos procesus, to kvalitātes kontroles un vadības sistēmu; spēj analizēt un skaidrot kvalitātes vadības sistēmas nepieciešamību izvēlēto produktu tehnoloģiskajās shēmās, loģistikas sistēmas darbību. |
|
Kursa saturs(kalendārs) | |
1.Ekskursija uz pārtikas ražošanas uzņēmumiem ar mērķi iepazīties ar kvalitātes kontroles un loģistikas sistēmām.
2.Konkrētu produktu ražošanas tehnoloģiju izstrāde. 3.Galveno mikrobioloģisko kvalitātes kontroles parametru izvērtēšana izvēlētajiem produktiem. 4.Galveno tehnoķīmisko kvalitātes kontroles parametru izvērtēšana izvēlētajiem produktiem. 5.Risku analīze izvēlēto produktu ražošanai. 6.Izvēlēto produktu tirgus nišu, konkurences izpēte. 7.Likumdošanas aktu izpēte saistībā ar kvalitātes kontroli un vadību. 8.Loģistikas sistēmas izveide izvēlēto produktu realizācijai. 9.Praktikantam nepieciešams izdarīt secinājumus un sniegt priekšlikumus. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Ieskaite. Jāpiedalās vismaz 80% no organizētajām aktivitātēm un jāiekļauj uzkrātās zināšanas kompleksā studiju darba izstrādē. | |
Studējošo patstāvīgo darbu organizācijas un uzdevumu raksturojums | |
Studentam patstāvīgi jāveic izvēlēto produktu izstrāde, saskaņā ar mācību prakses uzdevumiem. | |
Studiju rezultātu vērtēšanas kritēriji | |
Mācību prakse ir ieskaitīta, ja students ir piedalījies vismaz 80% no organizētajām aktivitātēm. | |
Obligātā literatūra | |
Metodiskie norādījumu prakšu organizēšanai institūtā un darbu noformēšanas nosacījumi – pieejami e-studijās. | |
Papildliteratūra | |
Interneta resursi, dažādu uzņēmumu, izejvielu un iekārtu piegādātāju mājas lapas. | |
Piezīmes | |
Obligāta mācību prakse Pirmā cikla profesionālā studiju programmas “Pārtikas produktu tehnoloģija” pilna laika studentiem |