Latviešu Krievu Angļu Vācu Franču
Statuss(Aktīvs) Izdruka Arhīvs(0) Studiju plāns Vecais plāns Kursu katalogs Vēsture

Kursa nosaukums Pārtikas kvalitātes vadība I
Kursa kods PārZR008
Zinātnes nozare Pārtikas zinātne (nav zn)
Kredītpunkti (ECTS) 5
Kopējais stundu skaits kursā 135
Lekciju stundu skaits 0
Semināru un praktisko darbu stundu skaits 0
Laboratorijas darbu stundu skaits 0
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits 135
Kursa apstiprinājuma datums 30/01/2024
Atbildīgā struktūrvienība Pārtikas institūts
 
Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Mācību prakses mērķis ir iegūt zināšanas par kvalitātes vadības sistēmām dažādos pārtikas uzņēmumos, profilējošo mācībspēku vadībā izstrādāt ražošanas tehnoloģijas konkrētiem pārtikas produktiem, kā arī ražoto produktu izejvielu pusfabrikātu un gatavās produkcijas kvalitātes tehnoķīmiskās un mikrobioloģiskās kontroles principus.
Kursa rezultāti un to vērtēšana
Studenti:
iegūst zināšanas par kvalitātes vadības un loģistikas sistēmām dažādos pārtikas uzņēmumos;
iegūst prasmes spēt patstāvīgi aprakstīt konkrētu produktu tehnoloģiskos procesus, to kvalitātes kontroles un vadības sistēmu; spēj analizēt un skaidrot kvalitātes vadības sistēmas nepieciešamību izvēlēto produktu tehnoloģiskajās shēmās, loģistikas sistēmas darbību.
Kursa saturs(kalendārs)
1.Ekskursija uz pārtikas ražošanas uzņēmumiem ar mērķi iepazīties ar kvalitātes kontroles un loģistikas sistēmām.
2.Konkrētu produktu ražošanas tehnoloģiju izstrāde.
3.Galveno mikrobioloģisko kvalitātes kontroles parametru izvērtēšana izvēlētajiem produktiem.
4.Galveno tehnoķīmisko kvalitātes kontroles parametru izvērtēšana izvēlētajiem produktiem.
5.Risku analīze izvēlēto produktu ražošanai.
6.Izvēlēto produktu tirgus nišu, konkurences izpēte.
7.Likumdošanas aktu izpēte saistībā ar kvalitātes kontroli un vadību.
8.Loģistikas sistēmas izveide izvēlēto produktu realizācijai. 9.Praktikantam nepieciešams izdarīt secinājumus un sniegt priekšlikumus.
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Ieskaite. Jāpiedalās vismaz 80% no organizētajām aktivitātēm un jāiekļauj uzkrātās zināšanas kompleksā studiju darba izstrādē.
Studējošo patstāvīgo darbu organizācijas un uzdevumu raksturojums
Studentam patstāvīgi jāveic izvēlēto produktu izstrāde, saskaņā ar mācību prakses uzdevumiem.
Studiju rezultātu vērtēšanas kritēriji
Mācību prakse ir ieskaitīta, ja students ir piedalījies vismaz 80% no organizētajām aktivitātēm.
Obligātā literatūra
Metodiskie norādījumu prakšu organizēšanai institūtā un darbu noformēšanas nosacījumi – pieejami e-studijās.
Papildliteratūra
Interneta resursi, dažādu uzņēmumu, izejvielu un iekārtu piegādātāju mājas lapas.
Piezīmes
Obligāta mācību prakse Pirmā cikla profesionālā studiju programmas “Pārtikas produktu tehnoloģija” pilna laika studentiem