Kursa nosaukums | Pārtikas iekārtas |
Kursa kods | PārZP042 |
Zinātnes nozare | Pārtikas zinātne (nav zn) |
Kredītpunkti (ECTS) | 6 |
Kopējais stundu skaits kursā | 162 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 162 |
Kursa apstiprinājuma datums | 22/02/2012 |
Atbildīgā struktūrvienība | Zemes pārvaldības un ģeodēzijas institūts |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. sc. ing., prof. Tatjana Ķince |
|
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Iegūt praktiskas iemaņas pārtikas produktu ražošanā un tehnoloģisko iekārtu ekspluatācijā. Nostiprināt studiju procesā iegūtās teorētiskās zināšanas. Iepazīties ar uzņēmumā esošām iekārtām, to uzbūvi un darbības principiem, izprast tajās notiekošos procesus. | |
Kursa rezultāti un to vērtēšana | |
Pēc kursa studijām studentam būs:
• zināšanas un izpratne par konkrētā pārtikas produkta ražošanas tehnoloģisko shēmu un procesa nodrošināšanai nepieciešamu tehnoloģisko iekārtu uzbūvi un darbības principiem; • prasmes: analizēt ražošanas procesa nodrošināšanai nepieciešamo tehnoloģisko iekārtu tehnoloģiskos uzdevumus un darbības principu; • kompetence: prast atrast pārtikas produktu ražošanas tehnoloģisko etapu nodrošināšanai atbilstošās tehnoloģiskās iekārtas. |
|
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Vispārīgās ziņās par uzņēmumu; uzņēmumā izmantoto izejvielu raksturojums un to kvalitātes pārbaude.
2 Produktu ražošanas tehnoloģiskās shēmas; ražošanas iecirkni pielietoto iekārtu raksturojums. 3 Gatavas produkcijas raksturojums, kontrolējamie rādītāji un periodiskums. 4 Sanitārās apstrādes organizācija uzņēmumā. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Izieta instruktāža par darba drošību. Nokārtota sanitārā grāmatiņa. Prakses laikā studenti sagatavo pārskatu, atgriežoties no prakses publiski to aizstāv. Pēc aizstāvēšanas saņem prakses novērtējuma - ieskaite bez atzīmes. | |
Obligātā literatūra | |
1. Ciproviča I., Kārkliņa D., Kampuse S., Kļava D., Markeviča L., Straumīte E. Ražošanas prakses nolikums. Jelgava: LLU, 2008. 24 lpp. 2. Dukaļska L., Galoburda R., Sturmoviča E., Rubenis O., Brēmers G. Pārtikas rūpniecības tehnoloģiskās iekārtas. Jelgava: LLU, PTF, 2000. 524 lpp. | |
Piezīmes | |
Obligātā profesionālā prakse akadēmiskās studiju programmas „Pārtikas zinības” un profesionālās studiju programmas „Pārtikas produktu tehnoloģija” pilna laika studentiem. |