Kursa nosaukums | Pārtikas rūpniecības pamati |
Kursa kods | PārZP040 |
Zinātnes nozare | Pārtikas zinātne (nav zn) |
Kredītpunkti (ECTS) | 6 |
Kopējais stundu skaits kursā | 162 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 162 |
Kursa apstiprinājuma datums | 11/10/2011 |
Atbildīgā struktūrvienība | Zemes pārvaldības un ģeodēzijas institūts |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. sc. ing., asoc. prof. Jeļena Zagorska |
|
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Students prakses laikā patstāvīgi veic praktiskus uzdevumus uzņēmumā saskaņā ar prakses programmu, apkopo visu prakses programmā paredzēto informāciju pilnīga priekšstata iegūšanai par konkrēto pārtikas uzņēmumu un ražoto pārtikas produktu tehnoloģiskām iespējam. | |
Kursa rezultāti un to vērtēšana | |
Pēc kursa studijām studentam būs:
•zināšanas un izpratne par konkrētā pārtikas produkta ražošanai nepieciešamām izejvielām un to kvalitāti; par konkrētā pārtikas produkta tehnoloģiju; •prasmes – vērtēt izejvielu un gatavo produktu kvalitātes rādītājus; •kompetences – prast atlasīt atbilstošās kvalitātes izejvielas konkrētā pārtikas produktu ražošanai. |
|
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Vispārējas ziņas par uzņēmumu - uzņēmējdarbības veids, atrašanās vieta, ražošanas sortiments;
2 Praktikanta darba vietas raksturojums - ražošanas iecirknī realizētie procesi; 3 Iekārtu, telpu un personāla sanitāri higiēniskās prasības ražošanas uzņēmumā. 4 Gatavas produkcijas raksturojums un kontrolējamie rādītāji. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Izieta instruktāža par darba drošību, nokārtota sanitārā grāmatiņa. Studentam ir jānoslēdz līgums ar uzņēmumu, kur strādās praksi. Prakses laikā studenti sagatavo pārskatu, atgriežoties no prakses publiski to aizstāv. Pēc aizstāvēšanas saņem novērtējuma - ieskaiti | |
Obligātā literatūra | |
1. Ciproviča I., Kārkliņa D., Kampuse S., Kļava D., Markeviča L., Straumīte E. Ražošanas prakses nolikums. LLU. Jelgava. 2008. - 24 lpp. 2. Dukaļska L., Galoburda R., Sturmoviča E., Rubenis O., Brēmers G. Pārtikas rūpniecības tehnoloģiskās iekārtas. LLU, PTF. Jelgava. 2000. - 524 lpp. | |
Piezīmes | |
Obligātā profesionālā prakse PTF studentiem profesionālajā studiju programmā "Pārtikas produktu tehnoloģija" |