Statuss(Aktīvs) | Izdruka | Arhīvs(0) | Studiju plāns Vecais plāns | Kursu katalogs | Vēsture |
Kursa nosaukums | Pārtikas kvalitātes vadība |
Kursa kods | PārZP035 |
Zinātnes nozare | Pārtikas zinātne (nav zn) |
Kredītpunkti (ECTS) | 16.5 |
Kopējais stundu skaits kursā | 445.5 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 440 |
Kursa apstiprinājuma datums | 21/03/2018 |
Atbildīgā struktūrvienība | Pārtikas institūts |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. sc. ing., Solvita Kampuse |
|
Priekšzināšanas | |
PārZ2053, Pārtikas uzņēmumu projektēšana PārZ3015, Graudi, to pārstrāde I PārZ3052, Pārtikas procesi un iekārtas PārZ4028, Gaļa, tās pārstrāde PārZ4029, Piens, tā pārstrāde PārZ4033, Augļi, dārzeņi, to pārstrāde PārZP038, Pārtikas iekārtas un tehnoloģijas VadZ3057, Uzņēmējdarbība pārtikas rūpniecībā |
|
Aizstātais(-ie) kurss(-i) | |
PārZR007 [GPARR007] Pārtikas kvalitātes vadība |
|
Kursa anotācija | |
Studenti iegūst zināšanas un praktiskas iemaņas darbam noteiktā ražošanas iecirknī, apgūst ražoto produktu tehnoloģiskos procesus, iepazīstas ar speciālo pārtikas rūpniecības iekārtu uzbūvi, darbības principiem un ekspluatāciju, kā arī iepazīstas ar kvalitātes tehnoķīmiskās un mikrobioloģiskās kontroles principiem. Iegūst praktisko pieredzi iepriekš iegūtajām teorētiskajām zināšanām. | |
Kursa rezultāti un to vērtēšana | |
Pēc studiju kursa apgūšanas studenti iegūs:
• zināšanas - par kvalitātes vadības un loģistikas sistēmām konkrētā pārtikas uzņēmumā; • prasmes - spēt patstāvīgi veikt uzņēmumā uzticētos darba pienākumus, apkopot prakses laikā iegūto informāciju; • kompetence - spēt analizēt un skaidrot kvalitātes vadības sistēmas un kritisko kontroles punktu izvēles nepeciešamību uzņēmumā, loģistikas sistēmas darbību. |
|
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Vispārēju ziņu par uzņēmumu un tā ražoto produkciju.
2 Izejvielu pusfabrikātu un gatavās produkcijas kvalitātes kontrole, kontroles periodiskums, nosakāmie rādītāji. 3 Kvalitātes vadības sistēma. HACCP un citu kvalitātes sistēmu ieviešanas etapi uzņēmumā, to uzraudzība. 4 Izejvielu sadales organizācija pa uzņēmuma iecirkņiem un nodaļām. 5 Darba organizācijas raksturojums uzņēmumā. Noliktavu saimniecības un krājumu veidošanas racionalitāte uzņēmumā. 6 Gatavās produkcijas realizācijas veidi - vairumtirgotāji, aģenti, menedžeri, specializētie vairumtirgotāji. 7 Transporta loģistikas nodrošinājums uzņēmumā. 8 Pakalpojuma un servisa līmeņa nodrošinājums uzņēmumā. 9 Produkcijas tirgus raksturojums. Produktu ražošanas daudzumi. Konkurence. 10 Uzņēmuma ieņēmumi un izmaksas, peļņa un zaudējumi. 11 Praktikanta secinājumi un priekšlikumi. Prakses atskaites noformēšana. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Ieskaite. Pēc prakses nostrādāšanas jāuzraksta, jāiesniedz un jāaizstāv atskaite. | |
Obligātā literatūra | |
1. Uzņēmumā esošā pieejamā informācija un dati par tehnoloģisko procesu un iekārtām. 2. Ražošanas prakses nolikums akadēmiskās studiju programmas „Pārtikas zinības” un profesionālās studiju programmas „Pārtikas produktu tehnoloģijas” studentiem, 2008. | |
Piezīmes | |
G0604 Pārtikas produktu tehnoloģija Otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības Nepilna laika studiju programmai. Studentiem ir jābūt izietai instruktāžai par darba drošību, nokārtotai sanitārai grāmatiņai. |