Kursa nosaukums | Pārtikas kvalitātes vadība |
Kursa kods | PārZP031 |
Zinātnes nozare | Citas inženierzinātnes un tehnoloģijas, tai skaitā pārtikas un dzērienu tehnoloģijas |
Zinātnes apakšnozare | Pārtikas produktu kvalitātes |
Kredītpunkti (ECTS) | 24 |
Kopējais stundu skaits kursā | 648 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 648 |
Kursa apstiprinājuma datums | 11/10/2011 |
Atbildīgā struktūrvienība | Zemes pārvaldības un ģeodēzijas institūts |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. sc. ing., prof. Tatjana Ķince |
|
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Izprast izvēlētu pārtikas produktu ražošanas tehnoloģiju principus un tehnoloģisko procesu realizācijas iespējas, kā arī uzņēmuma darbības, pastāvēšanas un attīstības priekšnoteikumus. Iegūt praktisko pieredzi iepriekš iegūtajām teorētiskajām zināšanām, sagatavoties turpmākajam praktiskam darbam un konkurencei darba tirgū. | |
Kursa rezultāti un to vērtēšana | |
Pēc prakses studentam būs:
zināšanas, izpratne un praktiskās iemaņas par konkrēta pārtikas uzņēmuma produktu ražošanas procesa organizēšanu, kvalitātes kontroli, loģistikas sistēmas nodrošināšanu, saimnieciskās darbības analīzi; prasmes: analizēt pārtikas pārstrādes uzņēmuma darbību un prast atrast risinājumus ražošanas procesu optimizācijai. kompetence: ražošanas procesa kontrole, optimizācija un efektīvas darbības nodrošināšana. |
|
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Vispārējas ziņas par uzņēmumu.
2 Izejvielu sagādes organizācija, transportēšana, izejvielu pieņemšanas kārtība, pirmapstrāde, uzglabāšana. 3 Produktu ražošanas tehnoloģija. 4 Palīgmateriālu, pusfabrikātu, blakusproduktu un gatavās produkcijas uzskaite; tehnoloģisko procesu žurnāli. 5 Blakusproduktu izmantošana, to pārstrādes tehnoloģija un ekonomiskais izdevīgums. 6 Gatavās produkcijas iepakošana. Iepakošanas materiālu raksturojums. Produktu nogāde tirdzniecībā. 7 Tehnoloģiskās iekārtas. 8 Ražošanas telpu plāns ar tehnoloģisko iekārtu izvietojumu. 9 Energoresursu un ūdens apgāde. 10 Apkārtējās vides aizsardzības pasākumi. 11 Darba organizācijas raksturojums uzņēmuma cehos, iecirkņos, nodaļās. 12 Darba drošība. 13 Kvalitātes kontroles sistēma uzņēmumā. 14 Kvalitātes kontroles sistēma uzņēmumā. 15 Loģistikas sistēmas nodrošinājums uzņēmumā. 16 Saimnieciskās darbības analīze. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Izieta instruktāža par darba drošību. Nokārtota sanitārā grāmatiņa. Prakses laikā studenti sagatavo pārskatu, atgriežoties no prakses publiski to aizstāv. Pēc aizstāvēšanas saņem prakses novērtējuma - ieskaite bez atzīmes. | |
Obligātā literatūra | |
1. Ciproviča I., Kārkliņa D., Kampuse S., Kļava D., Markeviča L., Straumīte E. Ražošanas prakses nolikums. LLU, Jelgava, 2008. 24 lpp. | |
Piezīmes | |
Obligāta profesionālā prakse PTF studentiem profesionālājā studiju programmā "Pārtikas produktu tehnoloģija". |