Kursa nosaukums | Ražošanas tehnoloģiskā prakse |
Kursa kods | PārZP023 |
Zinātnes nozare | Pārtikas zinātne (nav zn) |
Kredītpunkti (ECTS) | 39 |
Kopējais stundu skaits kursā | 1053 |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. sc. ing., Solvita Kampuse |
|
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Studenti iegūst zināšanas un praktiskas iemaņas darbam noteiktā ražošanas iecirknī, apgūst ražoto produktu tehnoloģiskos procesus, iepazīstas ar speciālo pārtikas rūpniecības iekārtu uzbūvi, darbības principiem un ekspluatāciju, kā arī iepazīstas ar kvalitātes tehnoķīmiskās un mikrobioloģiskās kontroles principiem. Iegūst praktisko pieredzi iepriekš iegūtajām teorētiskajām zināšanām. | |
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Vispārēju ziņu par uzņēmumu un tā ražoto produkciju iegūšana.
2 Uzņēmumā pielietoto izejvielu raksturojums, sagādes organizācija transportēšana, izejvielu pieņemšanas kārtība 3 Produktu ražošanas tehnoloģijas: palīgmateriāli, blakusproduktu izmantošana, gatavā produkcija. 4 Iekārtu izpēte, to raksturojums. Uzņēmuma plānojuma un tehnoloģisko līniju izvietošanas principu izpēte. 5 Energoresursu un ūdens apgāde: aukstumapgāde, siltumapgāde. 6 Apkārtējās vides aizsardzības pasākumi. Darba drošība. 7 Kvalitātes kontroles sistēma uzņēmumā. 8 Loģistikas sistēmas nodrošinājums uzņēmumā. Saimnieciskās darbības analīze. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Ieskaite ar atzīmi. Pēc prakses nostrādāšanas jāuzraksta atskaite un sekmīgi tā jāaizstāv. | |
Obligātā literatūra | |
1. Uzņēmumā esošā pieejamā informācija un dati par tehnoloģisko procesu un iekārtām. 2. Ražošanas prakses nolikums akadēmiskās studiju programmas „Pārtikas zinības” un profesionālās studiju programmas „Pārtikas produktu tehnoloģijas” studentiem, 2008. | |
Piezīmes | |
PTR "Pārtikas produktu tehnoloģija", nepilna laika. |